Kies uw bloesemremedie

Het is vaak moeilijk om vanuit de informatie een bloesemremedie uit te kiezen. Een eenvoudige en veilige manier om te beginnen met het uitzoeken van een bloesemremedie is via de afbeeldingen. Je kiest het mooiste en het minst mooie plaatje.

Je kunt hiervoor gebruik maken van de onderstaande foto's. (Dit kan uiteraard ook via de foto's in het boekje of met behulp van de kaartenset van Bloesem Remedies Nederland.)

Het mooiste plaatje

Zorg dat je de afbeeldingen voor je hebt. Sluit je ogen een moment, je opent ze weer en kiest het mooiste plaatje, de afbeelding die meteen je aandacht trekt. Deze mooiste afbeelding geeft je de informatie over het nieuwe, een nog te ontwikkelen kwaliteit in jezelf. Dat is wat je graag wilt bezitten.

Het minst mooie plaatje

Dan sluit je je ogen weer, waarna je de afbeelding kiest die je het minst mooi vindt. Deze afbeelding geeft je de informatie over wat je teveel doet in jezelf of over wat jou belemmert in je ontwikkeling. Ben je bijvoorbeeld druk in je hoofd en er komt een druk iemand binnen, dan wil je deze persoon het liefste zo snel mogelijk weg hebben. Het gelijke botst namelijk met elkaar. De door jou uitgekozen remedie laat je de tegenovergestelde kwaliteit ontwikkelen. Het tegenovergestelde van drukte is rust.

Als een melodietje

Het gebruik van een bloesemremedie is net als een melodietje. Door veel naar een melodie/liedje te luisteren, maak je het eigen. Door regelmatig een bloesemremedie in te nemen, breng je de kwaliteit naar binnen en maak je het eigen.

De mooiste en minst mooie gebruiken

Allereerst krijg je door je keuze inzicht in wat je kunt aanvullen en wat je teveel doet in jezelf. Je kunt dit gaan verinnerlijken door de beide bloesemremedies te gaan gebruiken.

Het gebruiken

De uitgezochte bloesemremedies kun je samen gebruiken vanuit een verdunning, het doseerflesje. Je neemt vanuit het voorraad- (stock)flesje 2 druppels en doet deze in het doseerflesje. Vanuit het doseerflesje neem je 3 tot 4 keer per dag 4 druppels onder de tong. Zie voor meer uitleg de pagina "gebruik".

Nieuw thema

Na een aantal weken van gebruik (4 tot 6 weken) zal je keuze voor de afbeeldingen veranderen. Dit betekent dat je de aanvulling in jezelf hebt gemaakt. Je kunt nu weer een nieuwe keuze maken en daarmee aan een volgend thema gaan werken.

WIJNRUIT
TEUNISBLOEM
REUZENSTROPHARIA
PAARSE DOVENETEL
LIVING STAR LIGHT.
KASTANJE INKTZWAM
KLEINE VILTINKTZWAM
ANIMAL FREEDOM
AARDE BESCHERMING
KLAPROOS
HARTGESPAN
KRUIDJE-ROER-ME-NIET
ZIELS ONTPLOOIING
KLEIN STREEPZAAD
WINTERGROEN
BESCHERMING
G.S.M. COMBINATIE
DIVINE HEART
PAPEGAAIEBLAD
WILDE BERTRAM
TROMPETKLIMMER
PURPLE FLOWER
DIVINE LOVE
LIEFDE
GROEPSZIEL
SNEEUWKLOKJE
MYCENA
DIVINE LIGHT
VOGELMELK
ZIELERUST
ZIELENTROOST
YELLOW STAR TULIP
ENGELWORTEL
GULDENROEDE
KOMKOMMERKRUID
ZIELSCREATIE
SPIRITUELE PAD, HET
BOLDERIK
ENGELPOORT
ZONNEBLOEM (Aardpeer)
HONDSDRAF
AARDE VORTEX MET WITTE ENGEL
ZUIVERING
4 PADDENSTOELEN COMBINATIE
ZIELSMANIFESTATIE
VINGERHOEDSKRUID
ZEVENBLAD
BOSRANK
DIVINE ANGEL
OERZIEL
DE PEER
TERRA EXTRA - (EERSTE HULP)
DE AARDE-CREATIE
ORANJERODE STROPHARIA
STINKENDE GOUWE
SLAAPMUTSJE
INTEGRATIE COMBINATIE
KINDER VORTEX
ENGEL- EN LEMURISCHE POORT
RODE BOSVOGELTJE
ZIELSVRIJHEID
CEL-ENERGIE
BOERENWORMKRUID
4 ELEMENTEN COMBINATIE
BEEMDKROON
REUZENBALSEMIEN
ZIELSVEILIGHEID
ZIELSVREUGDE
PEPERMUNT
REGENBOOG
JUDASPENNING
TERRA - (EERSTE HULP)