Over Flower Essence Society (FES)

De Flower Essence Society (FES) is een internationale organisatie van therapeuten, onderzoekers, studenten en anderen die geïnteresseerd zijn in het verdiepen van kennis op het gebied van bloesemtherapie.

FES werd in 1979 opgericht door Richard Katz en werd in 1982 onderdeel van de non-profit organisatie Earth-Spirit. FES wordt geleid door Patricia Kaminski en Richard Katz, die getrouwd zijn en tevens zakenpartners zijn.

Flower Essence Society heeft vier hoofddoelen:

  1. Het bevorderen van plantenonderzoek en empirisch (proefondervindelijk) klinisch onderzoek naar de therapeutische effecten van bloesemremedies.
  2. Het geven van trainingen, workshops en therapeuten opleidingen aan therapeuten en mensen die met bloesemtherapie werken, en het geven van seminars over de hele wereld.
  3. Het publiceren van het FES International Research E-Journal, gedetailleerde klinische rapporten, casestudy's en plantenonderzoek van therapeuten over de hele wereld.
  4. Een communicatiekanaal en netwerk bieden voor mensen die op het gebied van bloesemtherapie lesgeven, onderzoek doen of therapeutisch werk doen.

Over Patricia Kaminski en Richard Katz

Patricia Kaminski en Richard Katz zijn gehuwd en zakenpartners die sinds 1980 medebestuurder zijn van de Flower Essence Society. Via de Society hebben ze vele educatieve, onderzoeks- en publicatie-activiteiten over de hele wereld georganiseerd en geïnspireerd.

Patricia en Richard zijn auteurs van talloze artikelen en boeken over bloesemremedies, waaronder het bestverkochte Flower Essence Repertory, nu in de vijfde editie en vertaald in zes verschillende talen over de hele wereld. Richard en Patricia hebben veel gereisd en hebben over de hele wereld seminars gegeven over bloesemtherapie. Ze beheren ook Flower Essence Services, dat bloesemremedies en kruidenpreparaten produceert bij Terra Flora, hun 27 hectare grote biodynamische tuin en natuurreservaat in de noordelijke uitlopers van de Sierra van Nevada City, Californië.

Richard's vroege achtergrond was wiskunde en natuurwetenschappen. Hij kreeg een beurs om het wiskundeprogramma van de Brown University bij te wonen. Zijn talloze vragen over de aard van wetenschap en wetenschappelijk onderzoek leidden hem vervolgens tot een diepere studie van de mens, en hij voltooide in 1974 een hoofdvak psychologie aan de California State University in Sonoma. Hij studeerde verder op vele vlakken en in een breed scala van studieprogramma's op het gebied van kruidenleer, plantenwetenschap en meditatie.

Al deze verschillende kennisgebieden resulteerden in zijn onderzoek naar bloesemtherapie in een 'levende natuurwetenschap', waarvoor een nauwkeurig begrip van de subtiele kwaliteiten van planten nodig was, en ook van de mentale en emotionele wereld in de mens. Na uitvoerig te hebben gewerkt met het originele Engelse repertorium van Dr. Bach, ging Richard in 1978 verder met pionieren in de ontwikkeling van bloesemremedies van Noord-Amerikaanse planten, die nu over de hele wereld worden herkend en gebruikt. Hij is gespecialiseerd in FES-botanische studies en fotografeert veel FES-bloemen.

Patricia's liefde voor planten en dieren begon in haar jeugd, waar ze opgroeide op een boerderij in centraal Nebraska. Aan de Universiteit van Nebraska hielp ze bij het ontwerpen van en studeerde ze af in het eerste Women's Studies Program (Vrouwenstudies), en hielp ze bij het opzetten van een uniek adviescentrum voor vrouwelijke studenten aan de Universiteit van Nebraska. Van daaruit werd ze actief op vele gebieden van onderwijs, sociale dienstverlening en gemeenschappelijke organisaties.

Patricia ontdekte aanvankelijk het bijzondere effect van de Engelse bloemenremedies in haar werk met het helpen van kinderen met leerproblemen zoals dyslexie, en vervolgens in een begeleidingstraject voor jeugdige delinquenten. Ze heeft een brede opleiding op het gebied van onderwijs, genezing en plantenwetenschappen, waaronder Waldorf educatie en Goethean plantenwetenschap. Patricia werkt momenteel als docent en therapeut bloesemtherapie en beheert de onderzoeks- en therapeuten/praktijkopleidingen van de Society.
Ze heeft Flowers That Heal geschreven, waarin de fundamentele principes van bloesemtherapie worden beschreven.