Over Orchid - Essence of Nature

Orchid is in 1991 opgericht door Lisa Sandberg met de visie om pijn in het bewegingsapparaat te voorkomen, te verzachten of te verlichten. Met een combinatie van traditionele fysiotherapie, revalidatie therapie, verschillende manuele technieken en verschillende opleidingen in complementaire geneeskunde is in de loop der jaren een diepgaand inzicht ontstaan ​​in de complexiteit van het genezingsproces voor elk individu.

Bij elk contact met cliënten is het belang duidelijk geworden van het zien van het grotere geheel en het kunnen afstemmen van elke behandeling op de individuele behoeften om een behandeling succesvol te laten zijn. 

Om producten te vinden om mee te werken die hun therapeutische kwaliteit behouden die een wezenlijk verschil maken, heb ik ten behoeve van mijn werk met mensen letterlijk met een vergrootglas gezocht naar producenten die begrip en inzicht hebben in het holistische en hele genezingsproces. Uit deze zoektocht zijn Orchid Aroma en Orchid Bloesemremedies ontstaan als twee van de verschillende merken die ik heb gecreëerd door jarenlang "hands-on" werken met mensen op de behandeltafel.
Je kunt de resultaten van dat werk zien aan de vele producten van Orchid. 

De sleutelbegrippen zijn altijd 'ecologisch' en 'in harmonie met de natuur, de omgeving en de mensen die erin werken".

Lisa Sandberg

 

Orchid bloesemremedies


Reflecteer je innerlijke natuur met behulp van bloesemremedies! Bloesemremedies geven je de mogelijkheid om je bewust te worden van je positieve eigenschappen. Ze helpen je om balans te vinden in je emotionele wereld. Misschien ontdek je een nieuwe manier om naar dingen te kijken. Als je moeite hebt om je emoties te begrijpen, kan een bloesemremedie je helpen het bewustzijn van je innerlijk te vergroten. Beperkingen en disbalans kunnen beginnen te veranderen en waar je voorheen alleen problemen zag, kunt je nu nieuwe oplossingen en kansen ontdekken.

Bloesemremedies fungeren als een stemvork van de natuur voor je emotionele wereld. Hoe je het effect van de bloemenremedie ervaart, hangt af van hoe je verbonden bent met je innerlijke wereld. Een bloemenremedie is een vloeibaar preparaat dat meestal wordt ingenomen en wordt gemaakt met behulp van levende bloemen. De bloesemremedie draagt ​​de trilling van de specifieke eigenschappen van de plant.

Biologische cognac wordt gebruikt voor conservering. Elk flesje is een ambacht waarbij het vullen met de hand wordt gedaan in harmonie en begrip met het licht van de Deva's en de genezende kracht van de natuur. De remedie wordt gebruikt door een aantal druppels onder de tong te druppelen of in een glas water dat je drinkt. Aanbevolen twee tot vier keer per dag gedurende een maand.

 

Orchid Airsprays


Open de deur naar het rijk van bloemen en voeg geur toe aan je leven! De unieke samenstelling van Orchid Airsprays geeft je de mogelijkheid om je omgeving te ruiken met zachte en aangename geuren. Ook krijg je hulp bij het omzetten van stagnerende energie in kamers of in je eigen persoonlijke energieveld, je eigen aura.
De eerste ervaring die je waarneemt als je de sprays gebruikt, is de geur. Het is afkomstig van speciaal samengestelde, 100% pure en natuurlijke biologische essentiële oliën. De essentiële oliën zijn de geur van de natuur die je reukvermogen een kalm en vredig moment geeft.
De tweede ervaring is op een meer subtiel niveau en dat is het uniek van de Orchid Airsprays. Elke spray bevat specifiek geselecteerde bloesemremedies. De bloesems werken als volgt: eerst ruimen ze ongewenste en beperkende energie in je omgeving en in je aura op. Vervolgens creëren ze een omgeving die in balans is met schone energie en waarin jij de kans krijgt om te creëren en je te manifesteren op basis van jouw eigen unieke kwaliteiten. 
De spray die het meest recent is gemaakt (Ziele Licht) is de eerste Airspray waarin ook Schüssler celzouten zijn toegepast voor extra fysieke ondersteuning.

De airsprays kun je overal toepassen: het kan thuis, op het werk, in de auto, in de hotelkamer en/of direct in je eigen aura zijn. Als je geïnteresseerd bent in Feng Shui en "Space Clearing", zijn de sprays een fantastische aanvulling op schone energie. Orchid Airspray is een ambacht waarbij het vullen van elke fles met de hand gebeurt zodat je kunt deelnemen in het licht van de Deva's en de helende kracht van de natuur.

Het gebruik van Orchid Airspray is alsof je jezelf dagelijks omringt met boeketten bloemen die nooit verwelken. Je hebt de keuze uit acht verschillende sprays, die allemaal afzonderlijk of in combinatie kunnen worden gebruikt.

Verschil tussen bloesemremedies en essentiële oliën


Het belangrijkste verschil is dat essentiële oliën verschillende soorten geuren hebben en je bloemenremedies niet kunt ruiken. Essentiële oliën werken voornamelijk via de reukzin en het effect ervan op het reukcentrum van de hersenen. Ze bestaan ​​uit een grote geconcentreerde hoeveelheid stoffen. In de meeste gevallen moeten ze worden gemengd in een drager, een plantaardige basis- of zaadolie, voordat ze op de huid worden aangebracht. Bloesemremedies daarentegen zijn veilig en zacht in gebruik, zowel inwendig als direct op de huid.

Essentiële oliën zijn gemaakt van grote hoeveelheden plantaardig materiaal. Het kunnen bloemen, bladeren, wortels, zaden of schors zijn, afhankelijk van waar de vluchtige olie zich in de plant bevindt. Stoomdestillatie is de meest gebruikelijke extractiemethode. Bij de productie van bloesemremedies wordt alleen de bloem gebruikt en in een zeer kleine hoeveelheid.
Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van een nieuwe productiemethode waarbij je de bloemen niet plukt maar buigt, zodat ze na productie kunnen blijven leven en groeien. De levenskracht van de bloem wordt met behulp van de zon overgebracht op water en vervolgens verder verdund.

Een essentiële olie is dus een fysiek extract van een plant en een bloemenremedie is het subtiele energie extract van de plant.

Essentiële oliën en bloesemremedies vullen elkaar heel goed aan bij alle vormen van geneeswerk. Ze beïnvloeden zowel ons lichaam als onze ziel, maar werken vanuit verschillende richtingen. De essentiële oliën bereiken onze ziel via onze zintuigen, terwijl bloemenremedies het subtiele energieveld van ons lichaam beïnvloeden om onze ziel te bereiken en daardoor ons fysieke welzijn beïnvloeden. Bloesemremedies en essentiële oliën kunnen worden gecombineerd in bijv. sprayflessen en voor gebruik op het lichaam, bijvoorbeeld in huidcrèmes en massageoliën.