Over Spirit in Nature

Over de bloesemremedies

Het was 1977. Met een mix van de Bach bereidingsmethode van bloesemremedies samen met de Indiase wijze Paramhansa Yogananda's interpretaties van de psychologische en spirituele kwaliteiten van voedsel begon Spirit in Nature Essences vorm te krijgen.
De 20 remedies zijn ontwikkeld in de uitlopers van het Sierra Nevada gebergte net ten noorden van Nevada City, Californië, door oprichter Lila Devi, en hebben sindsdien wereldwijde erkenning gekregen als de oudste lijn van bloemenremedies binnen de Verenigde Staten en buiten het Verenigd Koninkrijk.

In dit ruige woestijnklimaat gedijen wilde bramen langs kronkelende voetpaden en een vruchtbare appelboomgaard biedt smakelijke snacks voor rondtrekkende kuddes herten. Bloesems worden voornamelijk verzameld in de tuinen en boomgaarden van Ananda Village (www.ananda.org). De Indiase meester Yogananda, de eerste yogi die in het Westen woonde, is vooral bekend om zijn spirituele klassieker, Autobiography of A Yogi, gepubliceerd in meer dan 24 talen.

Vers fruit en groenten zijn gevuld met levenskracht, zei Yogananda - wat nog meer geldt voor bloesems, oftewel het voortplantingssysteem van de plant. Zoals de vrucht van de kers de “vitamine frequentie” opgewektheid bevat, is het de kersenbloesem die de hoogste concentratie van deze subtiele energie bevat. Een cliënt van de bloesemtherapie zei: 'Ik slik mijn hele leven al vitamines en ik vergeet ze altijd in te nemen. Maar bij de Spirit-in-Nature Essences kan ik niet wachten om mijn volgende dosis in te nemen. Ze veranderen echt dingen voor mij. Ze hebben een heel sterke invloed op me.'

Zowel beoefenaars als leken ontdekken dat Spirit-in-Nature Essences helpen om een ​​breed scala aan psycho-spirituele krachten te activeren. Net als het tokkelen van een snaar op een muziekinstrument, zullen andere snaren van dezelfde noot ook trillen op datzelfde klankbord. Gebaseerd op de wet van 'sympathische resonantie', slaan bloemessenties een soortgelijke toon aan in ons bewustzijn - stimulerende veredelende kwaliteiten die in onze natuur liggen.
Holistische genezing ondersteunt het hele levende wezen door zijn levenskracht te versterken, hetgeen de ware genezer is. Bloesemessences zijn zo'n methode. Zoals Hippocrates, die beschouwd wordt als de vader van de westerse geneeskunde, bijna 2000 jaar geleden zei: "Onze innerlijke natuur is de geneesheer van ziekten." Ze is ook de boodschapper van onze gezondheid.

Spirit-in-Nature Essences zijn al meer dan 4 decennia onderzocht, inclusief een baanbrekende biofeedback studie door wijlen Dr. Jeffrey Cram. We ontvangen talloze rechtstreekse verslagen van bloesemtherapeuten over hun klanten, families, vrienden, huisdieren en planten.

Over de oprichter

Lila Devi richtte 43 jaar geleden Spirit-in-Nature Essences op, een lijn die sinds 1977 de hele wereld over gaat als de oudste lijn buiten het Verenigd Koninkrijk waar men voor het eerst met bloemremedies begon. Op basis van Paramhansa Yogananda's psycho-spirituele kwaliteiten van bepaald voedsel, wekt Spirit-in-Nature onze positieve kwaliteiten door de buitengewone levenskracht die wordt aangetroffen in de bloesems van fruitbomen en groenteplanten - bijvoorbeeld peren voor rust, sinaasappels voor enthousiasme en frambozen voor vriendelijkheid en mededogen.
Lila's internationale programma's voor groepen van 4 tot 400 brengen de 20 bloemenremedies tot leven die mensen helpen hun aangeboren goedheid, schoonheid en kracht te vinden.

Haar 4 boeken omvatten The Essential Flower Essence Handbook (in het Engels, Italiaans, Japans, Roemeens, Tsjechisch en Engels in India - en gebruikt door Doctors Across Borders om hun artsen te trainen) en Flower Essences for Animals (Engels en Japans) - ook de teksten voor de SiNE Home Study Courses; Bradley Banana and the Jolly Good Pirate (Engels, Japans en Italiaans), de eerste in een serie van 20 prentenboeken voor kinderen die de bloesemremedies personificeren; en From Bagels to Curry, spirituele memoires over het verslag van een joodse yogi over het overlijden van een ouder.

Lila is momenteel bezig met het schrijven van een geavanceerd boek over Spirit-in-Nature Essences, met binnenkort haar eerste roman en een kinderboek op youtube.com.

Lila studeerde cum laude af aan de University of Michigan met een Bachelor of Arts-graad in Engels en psychologie en een secundair onderwijscertificaat, en wordt tegenwoordig beschouwd als een van de belangrijkste ontwikkelaars van bloesemremedies ter wereld.
Ze woont in Ananda Village aan de rand van Nevada City, CA.

Van haar studenten:
"Lila belichaamt de essenties en ze leeft wat ze spreekt."
"Het is een zegen om in haar energie te zijn en te zien hoe ze de ruimte waarin ze werkt stabiliseert en hoe ze de energie van de mensen en de omgeving om haar heen harmoniseert."
“Lila is een lerares vol liefde en toewijding voor bloesemremedies en ook voor haar leerlingen. Ze is een inspirator en kan ons heel goed begeleiden."
"Lila is erg inspirerend, en ze zorgt ervoor dat we allemaal betere mensen willen worden."