Over Himalayan Flower Enhancers

Het verhaal van de bloemen

Het begint in 1990.....
Ik woonde in 1990 ongeveer vier maanden in een afgelegen vallei van het Indiase Himalaya gebergte toen de bloemen tegen me begonnen te spreken.
Ik heb altijd van bloemen gehouden, als kind al vond ik het zoeken en plukken van wilde bloemen in de lente een van de leukste dingen om te doen. Toen ik een paar jaar geleden een boek over astrologie las, kwam ik een passage tegen waarin gezegd werd dat, wanneer je je levenswerk vindt, je er verbaasd over zult staan dat het iets is wat je als kind al deed. Ik dacht erover na en verwierp onmiddelijk de gedachte van: ”Nou, in mijn geval is dat niet waar.” Na ongeveer drie maanden van een heel eenvoudig leven in de bergen, van kruiden plukken en voedsel zoeken in het wild, hout hakken en water dragen, wandelen, mediteren en het in me opnemen van de geweldige pracht van de bergen, was mijn geest stil genoeg geworden om de bloemen te horen spreken. 

Afgestemd op de bloemen
Ze droegen me op om hen te eten, in stilte te zitten en het effect te voelen. Tijdens dat moment zouden ze me over zichzelf vertellen en hoe ze de mensen konden helpen. Ze vroegen me om dit met zoveel mogelijk mensen in de wereld te delen.
Ze noemden zichzelf Flower Enhancers (bloemen versterker), en ze vertelden me dat dit was omdat ze geen remedies zijn voor iets wat niet goed is bij mensen, maar dat hun werk eruit bestaat om te versterken wat wél goed is. Door hun licht of hun trillingsfrequentie te laten schijnen in bepaalde gedeelten van het menselijk lichaam, maken ze dat gedeelte open en verwijderen alle donkere blokkades en opgeslagen negativiteit.
Het is hun werk om te stimuleren en de heelheid, die onze natuurlijke toestand is, te bevorderen. Het is de natuurlijke staat van het lichaam om een open kanaal te zijn voor de universele energie en de bloemen brengen een herinnering teweeg aan deze heelheid (aan dit "bloeien") in de cellen.

De sterkste levenskracht
Ik vroeg hen of alle bloemen zulke krachten bevatten en hun antwoord was: ”Ja, alle bloemen hebben hun individuele kwaliteiten, maar vanwege de vervuiling door de mens zijn er nog maar een paar plaatsen op aarde over waar de levenskracht nog zo sterk en levendig is als in de Himalaya.”
Omdat de remedies gemaakt worden van bloemen die groeien op ongeveer 3000 meter hoogte, versterken ze het bewustzijn in mensen van de sublieme schoonheid en vitaliteit van de planeet en genezen en versterken ze het lichaam door middel van bewustwording.
De Himalaya is de jongste bergketen op aarde en mijn ervaring is dat deze bergen pulseren met een levenskracht die ik tijdens de twintig jaren dat ik gereisd heb nergens anders heb gevoeld.
Het is traditioneel ook het land van de boeddha’s. Veel wijzen hebben hun verlichting bereikt in de Himalaya en zijn ernaar teruggekeerd om hun lichaam te verlaten. Dus misschien heeft dit fenomeen twee kanten – de ongerepte energie en schoonheid van deze bergen brengt mensen tot hun ultieme bloei en de aura of het energieveld van deze wijzen verhoogt het energieniveau van de bergen weer verder. Het lijkt natuurlijk en passend voor bloemen die in deze bodem en in dit klimaat groeien dat ze eigenschappen bezitten die de slapende boeddha in de mens helpen ontwaken.
In een tijd van een paar weken maakten de bloemen me bekend welke ik moest gebruiken om remedies te maken voor de zeven chakra’s of energie centra van het lichaam. In sommige gevallen waren er meerdere bloemen voor een remedie. Sinds die tijd zijn er nog veel andere remedies bijgekomen.

De wilde Jasmijn maakte zichzelf bekend als de schenker van universele liefde, van broederschap, van verwondering en ontzag. Ze stelde voor dat ik in alle remedies enkele druppels deed, als een katalysator, omdat ze het delen bevordert. Als de energie in beweging komt, als het chakra open gaat, dan ontstaat de impuls om te delen, om jezelf weer aan het bestaan over te geven, om te dansen, te zingen, te vieren. Dit is Gratefulness (dankbaarheid).
Een andere bloem – een wilde iris van immense schoonheid – noemde zichzelf “Hidden Splendor” (verborgen pracht), ze zei dat ze de innerlijke keizer en keizerin versterkt. Toen ik deze bloem de eerste keer at (een aardige mond vol) bevond ik me hoog op een berghelling – daarna liep ik op een pad langs een prachtige rivier en was vervuld van het gevoel dat deze hele aarde mijn grondgebied was, mijn geboorterecht.

Van toen tot nu
Het is nu al weer meer dan twintig jaar geleden dat de bloemen de eerste keer tegen me spraken, en mijn eigen ervaring en begrip is gedeeld met en overgenomen door heel veel mensen over de hele wereld. Iedereen ervaart de bloemen op zijn eigen unieke en individuele manier, wat hun kracht en doelmatigheid bevestigt.
Bloemen zijn eenvoudige wezens en zij weerspiegelen de eenvoud van zelfonderzoek. Er is geen ingewikkelde manier of een filosofie nodig – kijk alleen rustig naar binnen en stem je af op jezelf.

Bloemen zijn de uitdrukking van de liefde van de aarde, de hoogste uitdrukking die planten kunnen bereiken. In hen worden alle energieën van vernieuwing, schoonheid en creativiteit tot uitdrukking gebracht. Een uitroep van "aha"! Een dans van viering; zij openen hun bloembladen naar de zon, geven hun geur aan de wind en zij zeggen:” Voel ons in je lichaam, voel onze extase, onze vreugde, onze dans van het leven, om geen andere reden dan dat we op dit moment bestaan."

Tanmaya