Alvito

Bewust leven. Goed voor jou en onze wereld. 
Eerlijke producten voor een natuurlijke manier van leven.

Let op: De basische voeding en lichaamsverzorging gaan uit het assortiment. De producten die er nog zijn kunt u bestellen in de webwinkel zo lang de voorraad strekt. De drinkflessen en waterfilters blijven in het assortiment. 

 

Basische voeding

Hoogwaardige basische biologische voeding voor een gezonde levensstijl.

 

 

 

Basische lichaamsverzorging

Gecertificeerde natuurcosmetica voor een natuurlijk evenwicht van de huid.

 

 

Drinkflessen

De praktische en milieuvriendelijke metgezel voor iedere dag.

 

 

 

Beter water

Waterfilters voor fris, natuurlijk drinkwater uit eigen kraan.

 

OVER ALVITO

Bewust zijn is een innerlijke houding die Alvito sinds 1998 in het dagelijks leven promoot met goed doordachte en zorgvuldig vervaardigde producten. Verantwoord consumeren rekent af met het overbodige en focust op kwaliteit. Wat wij bieden is daarom vooral eerlijk: hoogwaardige samenstellingen en geselecteerde ingrediënten, transparante informatie, faire handel, aandacht voor duurzame verpakkingen. In elk product van ons vloeien gedegen overwegingen en onderzoek voort en ervaren specialisten ondersteunen ons continu. Het resultaat is een familie van biologische voedingsmiddelen en gecertificeerde natuurlijke cosmetica met respect voor lichaam en milieu.
Onze voeding bevat waardevolle ingrediënten en een goede smaak.
Onze natuurlijke cosmetica wordt goed verdragen en werkt betrouwbaar.

Het Alvito team
Alvito bestaat uit een team van 11 medewerkers. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen karaktertrekken, maar net als in een gezin geldt dat we elkaar ondanks alles op een of andere manier perfect aanvullen en iedereen kan uitblinken op zijn of haar gebied. Wie bij Alvito werkt, doet dat met hart en ziel. Dit resulteert in producten waar wij volledig achter staan. Onze producten zullen je leven verrijken en je voorzien van de beste kwaliteit. Maar bovenal zullen ze je een goed gevoel geven. En dat kan alleen omdat wij dit gevoel zelf ook delen. Vanaf een idee voor een nieuw product, tot aan de verzending: wij doen alles met de meeste zorgvuldigheid, net zolang tot we zelf overtuigd zijn van de kwaliteit van het resultaat. Daarom vertelt elk product zijn eigen kleine verhaal.

Onze filosofie
Meer energie en kracht. Gezondheid en welzijn zijn belangrijke bouwstenen voor een gelukkig en rijk leven. Onze missie is om met onze producten eraan bij te dragen dat jij zo'n leven kunt leiden. We richten ons daarom op mensen met hun natuurlijke dagelijkse behoeften.
Natuurlijke paden bewandelen voor een merkbaar effect: Om dit doel te bereiken, maken we gebruik van alles wat de natuur ons te bieden heeft. Bij de productontwikkeling oriënteren we ons zoveel mogelijk op het voorbeeld van de natuur. Onze producten bevatten alleen dat wat echt nodig is. Dit zorgt voor een bijzonder goede werking en de zuiverste kwaliteit.
In harmonie met jou en je omgeving: Welzijn is meer dan gezond eten. Meer dan een ontspannend bad in de avond. We streven naar een holistisch concept dat mensen in hun hele dagelijkse leven waarnemen en ervaren. Dat is ook de reden voor de diversiteit van onze producten: water, voeding, lichaamsverzorging, huishouden. Voor innerlijk evenwicht moet met dit alles én hun interactie rekening worden gehouden: zodat jouw innerlijke voldoening ook naar buiten kan uitstralen.

Kwaliteitsbelofte
Kwaliteit is een van de belangrijkste pijlers van onze filosofie. We creëren producten van hoge kwaliteit om betrouwbare effectiviteit en een hogere kwaliteit van leven mogelijk te maken. Zorgvuldig omgaan met onze middelen staat bij ons centraal.
Kwaliteit komt vóór de prijs: Bij onze productontwikkeling staat kwaliteit voorop. We selecteren zorgvuldig alleen de best mogelijke grondstoffen. Pas dan zoeken we naar oplossingen hoe we het resulterende product tegen eerlijke prijzen kunnen aanbieden.
Natuur in plaats van chemie: Onze producten bevatten alleen wat echt nodig is. We gebruiken geen onnodige toevoegingen. Dat betekent: geen smaakversterkers in de voeding, geen synthetische geur- of kleurstoffen in de huishoudproducten en natuurlijke cosmetica, geen weekmakers in onze flesjes. In plaats daarvan zijn alle ingrediënten zo duurzaam, zacht en milieuvriendelijk mogelijk gekozen. Al ons eten is gecertificeerd biologisch en veganistisch. We gebruiken natuurlijke plantaardige oppervlakte actieve stoffen voor onze was- en afwasmiddelen en de geuren in onze gecertificeerde natuurlijke cosmetica zijn alleen afkomstig van natuurlijke essentiële oliën.
Transparantie en betrouwbaarheid: We vermelden alle ingrediënten op de verpakking – je hebt het recht om te weten wat erin zit. Bovendien laten we onze kwaliteitsbelofte regelmatig controleren en beoordelen door externe instantie.

Onze verzorgingsproducten zijn gecertificeerd als natuurlijke cosmetica.

Ons wasmiddel en handafwasmiddel zijn dermatologisch getest.

Al onze voedingsmiddelen zijn afkomstig van biologische landbouw.

Wasmiddelen, vlekkenzout , ontkalker, handwasmiddel en glansspoelmiddel zijn gecertificeerd volgens de norm voor ecologische was- en  reinigingsmiddelen.

Verpakking
Om de kwaliteit van onze producten ook goed bij de klant te krijgen, is de verpakking van cruciaal belang. We combineren beschermingseisen op de best mogelijke manier met milieuvriendelijke oplossingen. Een proces waar we continu mee bezig zijn en dat we continu optimaliseren.
Concreet betekent dit:
Wij geven de voorkeur aan FSC-gecertificeerd karton en glas.
Waar plastic nodig is, gebruiken we waar mogelijk 100% gerecycled PET.
We proberen folies te vervangen door innovatieve oplossingen, bijvoorbeeld met natuurlijke folies van houtvezels, zoals bij onze Teezeit.
We gebruiken etiketten gemaakt van suikerriet (Bonsucro gecertificeerd).
Wij geven de voorkeur aan minerale olievrije, migratiearme en voedselveilige drukinkten.
Wij doen zonder: Niet-recyclebare composietmaterialen. Extra folielaminering of metallic lakken. Onnodig dubbel verpakken.
Natuurlijk is er bij ons ook ruimte voor verbetering. We doen ons best om het aandeel biobased materialen verder te vergroten. Ons doel is om de resterende plastic verpakkingen geleidelijk te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven.

BASISCHE VOEDING

De ingrediënten per product staan in de informatiebrochure, zie de link onder aan deze pagina.

BasenZeit Classic
Biologisch boekweitpap mengsel met biologisch fruit.
Meine BasenZeit: als slim ontbijt, als verantwoord tussendoortje of als bakmix voor koekjes, voor jong en oud. "Meine BasenZeit" is meer dan een normale mix voor ontbijtpap. De zorgvuldig uitgebalanceerde, glutenvrije mix van waardevolle ingrediënten heeft zich bewezen en als het om kwaliteit gaat, is voor ons alleen het beste goed genoeg. We doen het zonder suiker en trucjes. De sterke punten van deze basismix zijn snelle bereiding en veelzijdigheid: je kunt de goede ingrediënten aanvullen met alles wat lekker is en goed voor je is: fruit, bessen, noten, zaden, superfoods, gedroogde kokosnoot, specerijen
(bijv. kaneel), goede oliën, jam, honing, enz. Iedereen, groot of klein, vindt snel zijn favoriete variant of maakt gewoon elke dag een nieuwe.  
Verkrijgbaar in: 400 g (= 11 porties) en 800 g (= 22 porties)  

BasenZeit Muesli fruitig of knapperig
Kracht voor de start van je dag.
Meine BasenZeit muesli, gemaakt van gekiemde zaden, geeft je meer energie voor een lange dag!
Breid deze basis naar wens uit of geniet gewoon van deze fruitige variant in plantendranken, melk of plantaardige yoghurt. Als ontbijt of als powersnack tussendoor - Meine BasenZeit Muesli is je basische, heerlijke metgezel voor elke dag. 

 

Kristalzout fijn gemalen of grof gemalen
Puur haliet (kristalzout) fijn gemalen zonder toevoegingen, uit Pakistan. Een natuurlijke schat om mee te koken en te kruiden.
Voor jouw keuken, voor elke dag. 

 

NudelZeit volkoren pasta
Meine NudelZeit, biologische gekiemde volkoren pasta.
Rijke smaak, basisch, lekker: Meine NudelZeit is het veelzijdige en hoogwaardige bijgerecht voor basische gerechten. We combineren waardevol volkorenmeel van gekiemde spelt met ons speciale ingrediënt: gouden lijnzaad. Dankzij de fijne nootachtige smaak wordt elke maaltijd iets heel bijzonders.

 

PfannenZeit haver-quinoa mix
Meine PfannenZeit, volkoren haver - quinoa maaltijdmix met groente. Hiermee krijg je perfecte vegan burgers en smakelijke groentevullingen gemaakt van hoogwaardige ingrediënten - eenvoudig, snel en gevarieerd.
PfannenZeit is een hartig bijgerecht dat op veel manieren gebruikt kan worden: als burger, als smakelijke vulling van groenten zoals courgette, paprika etc., als snel bijgerecht, in een ovenschotel of als soep. Het is zelfs natriumarm/arm aan natriumchloride.
Praktisch: de bereiding kost slechts enkele ogenblikken en aangezien het recept nauwelijks gekruid is, kan het elke keer anders gekruid worden.

ReisZeit natuurrijst
Meine ReisZeit Natuurrijst: gekiemde, ongeschilde biologische bruine rijst van Europese biologische teelt. Een veelzijdig bijgerecht in een basische voeding. Zo eenvoudig kan een goede voeding zijn: met Meine ReisZeit heeft u uw basische basis voor creatieve recepten gevonden. Als bijgerecht bij curry, als groentevulling of in een rijstschotel: de gekiemde bruine rijst maakt een gevarieerde, evenwichtige voeding mogelijk en geeft elk gerecht een uniek, aangenaam aroma.

 

SuppenZeit biologische groentebouillon
Meine SuppenZeit, de allrounder voor de basische keuken.
Met "Meine SuppenZeit" worden niet alleen alkalische soepen en allerlei soorten stoofschotels snel en eenvoudig gemaakt, maar het is tevens een kruidenzout als basis voor dipsauzen, dressings en alle hartige gerechten.

TeeZeit basische kruidenthee
Meine TeeZeit - Basische kruidenthee. Een aromatische samenstelling van fijne kruiden met een frisse, harmonieuze smaak. "Meine TeeZeit" bevat 12 speciaal samengestelde kruiden uit gecertificeerde biologische teelt, die regelmatig worden onderzocht en onderworpen aan voortdurende kwaliteitscontrole.
Vanwege de balans tussen frisse en zure aroma's, is het een aanrader bij vasten- en wellnesskuren.
Vers gezet verwarmt Meine TeeZeit je van binnenuit. Afgekoeld is het een verfrissend drankje op warme dagen. Bij Meine TeeZeit, die je elke dag kunt gebruiken, is het een aanrader om eenzelfde hoeveelheid zuiver water te drinken.
Verkrijgbaar per 20 theezakjes en per 40 theezakjes.

VitalZeit poeder
Meine VitalZeit bio plantenpoeder: het beste uit de natuur voor uw dagelijkse behoefte aan vitale voedingsstoffen. De dagelijkse inname van vitale voedingsstoffen is de basis van onze gezondheid, want ons lichaam kan alleen gezond en productief blijven met een uitgebalanceerde mix van vitale voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels.
Meine VitalZeit is een hoogwaardig biologisch plantenpoeder voor uw voedingsbehoeften - een bron voor het hele gezin. Het bevat 26% oliezaden, 30,5% fruit, 13% zaden, 12% groenten, 10% kruiden, 5,5% specerijen en 3% paddenstoelen. Het mengsel van 33 geselecteerde, plantaardige ingrediënten is geen vitaminepreparaat of voedingssupplement, maar een voedingsmiddel zonder synthetische vitamine- of mineraaladditieven.
Meine VitalZeit is 100% gecertificeerd biologisch, alkalisch, vegan en daarom een ideale aanvulling op een uitgebalanceerd dieet.
Verkrijgbaar in 150 en 500 gram.

VitalZeit capsules
Meine VitalZeit 120 capsules met bio plantenpoeder.
Dit product heeft dezelfde ingrediënten en eigenschappen als de VitalZeit poeder, echter dan in capsule vorm.
Neem de VitalZeit capsules regelmatig voor de maaltijd, bij voorkeur drie keer twee capsules of meer (afhankelijk van uw behoefte) gedurende de dag. Drink er voldoende water bij.

BASISCHE LICHAAMSVERZORGING

De ingrediënten per product staan in de informatiebrochure, zie de link onder aan deze pagina.

Basisch badzout
Basische mineralen lichaamsverzorgingszout voor een diepe reiniging.
Het basisch badzout van Alvito combineert de kwaliteiten van voedende mineralen uit Rügenkrijt en basische zouten. Met zijn natuurlijke formulering en een pH-waarde van 8,5 ondersteunt het je zuur-base balans. Door de basische werking wordt het zelfvettend vermogen van de huid op natuurlijke wijze gestimuleerd. Voor een glad huidgevoel al na een keer gebruiken.
Het basisch badzout kan op vele manieren worden gebruikt: o.a. voor volledige baden, hand- en voetbaden, wikkels en peelings.
Verkrijgbaar in 400 gram en in 1500 gram.

Basische deocrème
Alvito basische deodorant - vegan en vrij van alles wat niet nodig is.
De basische deocrème is een krachtige, zuinige deodorant met slechts vier ingrediënten. Een betrouwbare deodorant in het dagelijkse leven, op het werk en ook tijdens het sporten - een hele dag lang.
De werking bestaat daaruit een basische omgeving te creëren die onaangename geuren voorkomt die anders door bacteriën ontstaan. De basische deocrème is geen anti-transpirant omdat de normale transpiratie niet wordt onderdrukt. In plaats daarvan blijven de natuurlijke functies van de huid behouden, deze kan blijven "ademen" en de normale uitscheidingsfunctie uitoefenen.
Onze basische deocrème  bestaat uit puur natuurlijke ingrediënten en is daarom gecertificeerd als natuurlijke cosmetica. De ingrediënten zijn absoluut onschadelijk en bevatten tot 99% voedselkwaliteit. De deocrème heeft een subtiele geur van kokosolie door de kokosolie, heeft een pH-waarde van ca. 8,5 en is vegan.
Daarnaast is het recept zo puur mogelijk gemaakt van slechts een paar ingrediënten en vrij van alles wat niet nodig is: zonder aluminium, zonder alcohol, zonder palmolie, zonder geurstoffen, zonder conserveringsmiddelen

Basische verzorgingsspray
Het basische bad "to go". Deze basische huidverzorgingsspray werkt als een kalmerend bad, als een verzachtende gel en als een vochtinbrengende crème - gecombineerd in slechts één product. Het ondersteunt onder andere bij: rode, droge of ruwe huid; jeuk; neurodermitis; acne; psoriasis. De basische verzorgingsspray werkt snel en eenvoudig als een klein basisch bad. Ideaal voor gerichte toepassingen, vooral op het gezicht en de hoofdhuid. Praktisch voor onderweg. Geschikt voor alle leeftijden. Basisch met een pH van ca. 9,0.

 

DRINKFLESSEN

Ideaal om altijd je drinken bij je te hebben als je onderweg bent: op het werk, op school, woon-werkverkeer, wandelingen, excursies, picknick, uitstapjes, winkelen en natuurlijk bij het sporten. Alle drinkflessen van Alvito zijn geschikt voor koude dranken tot 35° C. Pure joie de vivre - water kan niet mooier meegenomen worden! De kleurrijke AVEO-flessen hebben een grote opening om te vullen met fruit of ijs en voor eenvoudige schoonmaak. De drinkopening is een prettige maat, die ook geschikt is voor kinderen.

AVEO drinkflessen zijn gemaakt van Tritan ™. Dit is een plastic van hoge kwaliteit dat voldoet aan alle wettelijke eisen die worden gesteld aan kunststoffen die wereldwijd in contact komen met voedsel. Tritan™ -flessen zijn transparant, zien er goed uit en hebben vele voordelen.

Aveo drinkfles 0.35 liter Keuze uit diverse kleuren met opdruk en assortiment “kids”:

Aveo drinkfles 0.6 liter Keuze uit diverse transparante kleuren:

Alvito Tritan drinkfles
De grote opening van onze Tritan flessen maakt het vullen heel eenvoudig. Afhankelijk van jouw voorkeur is de fles te combineren met verschillende deksels. Standaard wordt hij geleverd met dop. Tritan™ copolyester drinkflessen zijn uniek. Het hoogwaardige materiaal bevat geen weekmakers en is vrij van bisfenol-A (BPA). Ze voldoen aan alle eisen die wereldwijd worden gesteld aan kunststoffen die in contact komen met voedsel. Tegelijkertijd zijn ze smaak- en geurloos. Flessen van Tritan zijn zo goed als onbreekbaar, licht van gewicht en kunnen in de vaatwasser.
Verkrijgbaar in de maten 0,5 liter, 0,75 liter en 1,0 liter

Doppen voor Tritan drinkflessen

Er zijn diverse doppen verkrijgbaar voor de Tritan drinkflessen van 0,5 l., 0,75 l. en 1 l.

Blauwe dop met levensbloem

 

 

  Drinkdop wit               

 

 

 Push & pull drinkdop

 

OVERIGE ARTIKELEN

Energieschijf met levensbloem (set van 4) en placemat met levensbloem
De Alvito energieschijven en placemats met levensbloem zijn decoratief, praktisch en effectief als onderzetters. Dankzij de bio-energetische activering worden maaltijden en drankjes energetisch opgewaardeerd. Ze zijn op vele manieren te gebruiken, bijvoorbeeld ook in de koelkast op de roosters. In zure dranken zoals sap, koffie en wijn is de grootste verandering in smaak en verteerbaarheid merkbaar. Het effect wordt vaak omschreven als een frissere, zachtere smaak en een milder, voller aroma.
De energieschijven en placemats zijn transparant (licht melkachtig) en gemaakt van polypropyleen (PP).
De energieschijven zijn per set van 4 verkrijgbaar en hebben een diameter van ca. 11cm.
De placemat is verkrijgbaar per stuk en heeft een afmeting van 43 x 30cm.

Carbonit Sanuno Classic waterfilter
Sanuno classic waterfilter voor op het aanrecht inclusief filter. Productomschrijving: het systeem kan worden aangesloten op de kraan, met de kleine hendel aan de slang kies je eenvoudig voor gewoon of gefilterd water (10.000 liter). B120 x H290 x D122. Verwijdert 99% van bacteriën, micro organisme, schimmels, chloor, chloroform, lindaan, DDT, resten van medicijnen en pesticiden. Gestest door de TU Berlijn.

Carbonit NFP Premium Filter
De standaard filter van Carbonit.

 

Klik op onderstaande afbeelding voor de informatiebrochure.