Over Bloesem Remedies Nederland

Bloesem Remedies Nederland is een VOF onder bestuur van Miep, Bram en Inske Zaalberg. Eén van de doelstellingen is het distribue­ren en produceren van kwalita­tief hoogstaan­de bloesemremedies. Het ver­strekken van informatie en het geven van cursussen over genezen en bloesemremedies zijn belangrijke taken.

Een stukje geschiedenis

Door hun bijzondere ervaringen met bloesemremedies, besloten Bram en Miep in 1986 een groothandel in bloesemremedies te starten: Bloesem Remedies Nederland. In 1990 vestigden ze zich in Meterik en in 2004 begonnen ze in de aangrenzende voormalige Bondszaal de winkel De 3Vrouwen.
De groothandel Bloesem Remedies Nederland is gevestigd in het oorspronkelijke pand.
Sinds 1992 beschikt Bloesem Remedies Nederland over eigen ruimten voor cursussen en een tuin waarin zoveel mogelijk geprobeerd wordt samen te werken met de Deva's (wezenskrachten) van de planten.
Sinds 1986 maakt Bloesem Remedies Nederland haar eigen bloesemremedies. Deze bloesemremedies bezitten niet alleen een grote zui­ver­heid, maar ze zijn zeer krach­tig in hun wer­king. De con­servering is zo zuiver moge­lijk gehouden en bestaat uit bio­logische cog­nac.
Inmiddels is het een bedrijf geworden dat in deze sector voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk groot is. In grote lijnen zijn de activiteiten te verdelen in een aantal categorieën, nl. bloesemremedies, celzouten en aromatherapie (essentiële oliën en natuurcosmetica).
"Bij alles wat we doen, geloven wij in het principe dat we een klacht niet bestrijden, maar juist het tegendeel - dat wat ontbreekt - aanvullen. Alleen zo bereik je harmonie in lichaam en geest." 

Winkel De 3Vrouwen ligt midden in Meterik waar je niet alleen een groot assortiment vindt aan bloesemremedies, mineralen en essentiële oliën, maar ook voedingssupplementen, literatuur, edelstenen etc. Alles om je gezondheid op een natuurlijke manier te ondersteunen.

 

Een inleiding door Bram Zaalberg

De Nederlandse remedies zijn voor mij een weg geworden van bewustwording en groei. Ik heb mijn eerste remedie gemaakt in 1986, in eerste instantie alleen voor mijzelf en mijn cliënten. Later volgden er meer bloemen die op mijn pad kwamen en waar ik niet omheen kon. Door het enthousiasme van anderen die deze remedies gebruikten, zijn wij, mijn vrouw Miep en ik, steeds enthousiaster geworden over onze eigen "kinderen". Door dit enthousiasme en de belangstelling ervoor zijn we in 1991 begonnen met het uitgeven van de tot dan toe gemaakte remedies. Zij brengen je naar jezelf en geven je niet alleen het inzicht wat je nieuwe richting en lessen zijn, maar laten je werkelijk voelen wat goed voor je is.

Op mijn weg als therapeut en leraar heb ik veel te danken aan mijn cliënten en leerlingen, die mij een schat aan informatie hebben gegeven. Sinds 1978 ben ik een enthousiast bloesemgebruiker en -voorschrijver en voor mij was het een logische weg om na de al bekende Bach-remedies met de Californische remedies te gaan werken. Hierna kwamen er nog verschillende systemen bij waaronder de Alaska remedies. Als medeoprichter van de wereldorganisatie van bloesemremedieproducenten, the Association of Flower Essence Producers, en distributeur van verschillende bloesemremediesystemen vond ik het echter nooit belangrijk om zelf bloesemremedies te gaan maken, er waren er immers als genoeg.
Het lot beschikte echter anders en na een workshop in Californië, VS, in 1985 over bloesemremedies, waarbij ik zelf in de natuur kwam en de tijd kreeg om eens stil te zitten bij een bloem, was ik verbaasd hoe eenvoudig het voor mij was om een bloem te begrijpen. Terug in Nederland ontmoette ik een kleine paddestoel die me riep en gemaakt wilde worden als bloesemremedie. Dit verbaasde mij in eerste instantie dusdanig, dat ik doorliep en dacht: het zal wel. Een aantal weken later kwam ik tijdens een wandeling toch weer bij dit paddestoeltje uit. Nu was er geen ontkomen meer aan en heb ik, samen met een aantal vrienden, op een wat waterige, koude zonnige novembermiddag de eerste paddestoelremedie ter wereld gemaakt.

Dit is een proces van ontdekking en ontwikkeling geworden, nu moest ik zelf gaan zoeken naar de werking en kwaliteiten van de remedies. Het was een zoektocht naar genezing en bewustwording, waarbij ik zelf ook bij elke remedie mee de diepte in moest. Daarom zijn onze remedies niet enorm groot in aantal, maar aan de diepte kun je niet voorbij. Het ontwikkelen van remedies is een jarenlange tocht geworden. Hierin zitten de lessen die je nodig hebt om als genezer te gaan werken; ze helpen je de problemen op te lossen waarvan je denkt dat ze niet meer op te lossen zijn.
In de loop van de jaren heb ik veel wonderbaarlijke genezingen of herstel gezien die de remedies al vele mensen over de hele wereld hebben gegeven.

Bloesemremedies zullen in ons bewustzijn een steeds belangrijkere rol gaan spelen, ook omdat oplossingen voor ziektes en problemen via de gebruikelijke reguliere weg niet altijd meer mogelijk zijn. Ziekte en problemen dwingen ons, of we het leuk vinden of niet, tot verandering en bewustwording. Hoe meer we aan onszelf werken, des te minder kans dat ons leven vastloopt. Maar het is iedere keer weer een prachtig geschenk om te zien en ervaren hoe een "eenvoudig" bloemetje je helpt je bewustzijn te transformeren naar een diep niveau van bewustwording en inzicht. 

Een overzicht van de remedies 

De complete set
De complete set bestaat uit de vroegere “Basis Set” van 35 remedies die gemaakt zijn door Bram en Miep Zaalberg in de periode van 1986 tot 2000, en de “Special Set” van 13 remedies die er daarna bij zijn gekomen. 
De bloesemremedies werken op een diep niveau van het bewustzijn en helpen je om de oorspronkelijke verbinding met je ziel te versterken. Wanneer je in het “donker” bent verdwaald, zorgen bloesemremedies van de vroegere Basis Set ervoor dat je je weg naar het licht weer kunt terugvinden. Deze  remedies maken je bewust van je universele binding met het licht en versterken deze verbinding. 
De vroegere Special Set bevat de remedies die je helpen ervan bewust te worden dat jij verbonden bent met alles: niet alleen met een ander, maar ook met de dierenwereld, de engelen en de sterren. Een verdiepingsproces van bewustwording en inzicht dat je uit meer bestaat dan je persoonlijke “ik”. 

Nieuwe Tijd remedies
Dit zijn remedies met universele thema's om in evenwicht te blijven tijdens de veranderingen in het universum.

Combinaties voor de Ziel
Dit zijn krachtige combinaties die zich richten tot de ontwikkeling van de ziel.

Sprays
Om snel en eenvoudig te gebruiken in acute situaties.

Klik op de volgende links om alles te lezen over het prepareren, hoe je een remedie kiest en hoe je een remedie gebruikt.

 

Bloesem Remedies Nederland bij RTL4

Voor het programma Lifestyle Xperience van RTL4 werd enkele jaren geleden een item gemaakt bij Bloesem Remedies Nederland over natuurlijke geneeswijzen. Bekijk hieronder het filmpje.