Over Platbos African Tree Essences

Melissa Saayman

Melissa Saayman is de producent van de African Tree Essences. Het is haar grote liefde en voorrecht om de genezing van  het bos te delen door middel van deze unieke boomremedies. Melissa woont en werkt in Platbos Forest sinds 2005. Zij en haar collega-boswachter, Francois Krige, zijn gepassioneerd als het gaat om het beschermen, herstellen en bewust maken van het belang van dit oerbos.

De African Tree Essences zijn gemaakt van de bloemen van de dertien belangrijkste boomsoorten van Platbos, een magisch bos aan de voet van Afrika.

Het eeuwenoude bos

Dit deel van de wereld heeft een speciale betekenis voor de hele mensheid. Vele duizenden jaren geleden verwoestte een ijstijd een groot deel van de aarde en bracht onze nieuw ontstane soort Homo sapiens op de rand van uitsterven. Wonderbaarlijk genoeg wist een handjevol deze ramp te overleven. Huidige archeologische vondsten - van rotstekeningen die zo'n 70.000 jaar oud zijn, tot stenen artefacten die naar schatting meer dan 120.000 jaar oud zijn - suggereren dat de zuidkust van Afrika het oude thuisland is van alle mensen die vandaag de dag leven. Platbos, een oerbos met bestaande bomen van meer dan 1000 jaar oud, groeit in deze archeologische schatkist die de aanwijzingen bevat voor onze culturele en spirituele oorsprong.


Platbos: Afrika’s zuidelijkste bos

Platbos is een mysterieus bos. Het groeit op een oude zandduin met noch een rivier noch een bron om het te ondersteunen. Het bos overleeft de hete, droge zomermaanden door vocht te onttrekken aan de ochtendnevel die over het dorstige bladerdak ligt. Op een rustige dag is in de verte het geraas van de oceaan te horen dat weerkaatst wordt door de zandduinen van Walker Bay en weerklinkt langs de Baviaanspoort heuvel naar Platbos. Deze kustlijn deed de vroege ontdekkingsreizigers denken aan de woestijn van de Sahara. Voor plantkundigen blijft de aanwezigheid van het Platbos woud in dit landschap, waar alleen het droogtebestendige en vuurbestendige fynbos van het Cape Floral Kingdom floreert, ondoorgrondelijk.

Het bos betreden is als een betoverende wereld betreden. De verweerde en baobab-achtige bomen van Platbos, die gehuld zijn in een soort piekerige oude-mannen-baard, groeien op een zeer ongebruikelijke manier: hier groeien de uiteenlopende bomen samen, niet apart van elkaar. In harmonie delen ze dezelfde ruimte, de bomen van het bos verstrengelen zich en omhelzen elkaar.

Platbos houdt in zijn eeuwenoude wortels een heilige waarheid vast voor degene wiens tijd is gekomen: wij, kinderen van de aarde, zijn van één familie - ieder van ons is een gouden draad en samen weven we prachtig tapijt dat het Gouden Geheel is.

Het geschenk van het bos

Het bos aanraken: ontdek de wijsheid van het bos
Oerbossen zijn heilige plaatsen. Van alle krachtplaatsen op aarde stralen inheemse bossen de hoogste niveaus van positieve energie uit. Daar, in het hart van zulke bossen, reisden oude volken om spirituele begeleiding en genezing te krijgen.

Bossen zorgen voor evenwicht tussen de aarde en de kosmos. Ze handhaven het fysieke en spirituele evenwicht van de aarde. Bomen verankeren het licht voor onze planeet, dankzij het groene chlorofylmolecuul dat zonlicht omzet in energie die al het organische leven voedt. Zonder dit molecuul zouden we niet bestaan. De kleur groen staat terecht bekend als de brug die hemel en aarde met elkaar verbindt. Groen bevindt zich in het middelpunt van het kleurenspectrum, verenigt licht en donker, en synthetiseert geest en materie. De kleur groen resoneert met het menselijk hart: het balanceert, kalmeert en opent het hartchakra, en stimuleert verhoogde gevoeligheid en empathie voor anderen. Bossen zijn letterlijk kanalen van stralend licht en ze schenken de wereld een verlichtende maar tevens aardende energie.

De roep van het bos

Sinds de oudheid is de boom een ​​symbool van schepping, kracht, wijsheid en van het leven zelf. De reguliere cultuur beschouwt de aarde echter als een zielloos handelswaar. Dientengevolge worden veel oerbossen bedreigd, wat de toekomst van onze hele planeet in gevaar brengt.

Oerbossen doen een dringende oproep aan ons om een ​​fundamentele waarheid in gedachten te houden: Geest doordringt al het leven. Alles wat bestaat, maakt deel uit van een grotere Eenheid. Inderdaad, de materiële en spirituele rijken zijn onafscheidelijk - de ene is een weerspiegeling van de andere. De African Tree Essences zijn het resultaat van deze roep van de bomen. De boomremedies bevatten een sleutel om deze waarheid te reactiveren: alles is één.

Reis naar het hart

De mensheid staat aan de vooravond van een gedenkwaardige verschuiving in bewustzijn: van de Liefde van Kracht naar de Kracht van Liefde. Dit is het pad van het hartbewustzijn dat mededogen, tolerantie en onvoorwaardelijke liefde belichaamt.

Het bos leert ons hoe we ons kunnen afstemmen op de begeleiding van ons hart - een gids van onschatbare waarde voor leiding in de unieke reis van onze ziel naar huis, naar de Bron.

Als takken die spiraalsgewijs omhoog lopen in de Tree of Life, bieden de dertien African Tree Essences een kader van ondersteunende energie om onze reis te verlichten. Dertien is verre van een "pechgetal", maar staat voor transformatie en wedergeboorte. Dit nummer bevat een trilling die ons naar het volgende niveau van perceptueel bewustzijn transporteert.

De boomsoorten van Platbos Forest delen hun licht en wijsheid met veel vreugde, want ze kijken ernaar uit om de mensheid te zien groeien naar de volgende trede op de evolutionaire ladder: het tijdperk van Hartbewustzijn.