Over Alaskan Essences

Een inleiding over ons bedrijf, Alaska, en ons "drievoudige systeem van genezing"

Dit eerste deel is geschreven door Steve Johnson, die op 17-3-2017 is overleden. Het deel daarna is geschreven door zijn vrouw Judith Poelarends, die nu de directeur is van Alaskan Essences, Inc.

"In 1983 kon ik vanwege mijn baan als brandweerman in de wildernis gestationeerd worden in een afgelegen dorp aan de noordelijke oever van het Minchumina-meer. het grootste meer in het binnenland van Alaska. Gelegen in het geografische centrum van de staat, ligt Lake Minchumina als een juweel in de kroon van de Alaska Range, met een indrukwekkend uitzicht op Denali, de hoogste berg van het Noord-Amerikaanse continent. In dit ongerepte wilde bloemenparadijs ben ik begonnen met het bereiden van de Alaskan Flower Essences.
Ik heb in januari 1984 Alaskan Flower Essence Project opgericht om het prepareren van en het onderzoek naar nieuwe bloesemremedies in de uitgestrekte en unieke ecologische regio's van de staat te coördineren. Die zomer pionierde ik met het concept van co-creëren van remedies rechtstreeks uit de omgeving met het maken van de Solstice Storm remedie.

Shabd-sangeet Khalsa sloot zich in het najaar van 1984 als medeoprichter bij het project aan en bracht haar aanzienlijke botanische expertise en uitgebreide kennis van de inheemse flora van Alaska mee. Shabd-sangeet werkte tot 1991 zeer nauw samen met het project met het maken van en onderzoeken van remedies. Tijdens deze periode van acht jaar was zij de eerste bereider van 42 van de remedies die nu in ons assortiment voorkomen.

In 1985 voegde Janice Schofield, een bekende herborist en auteur, een reeks bloemremedies toe uit de gebieden Kachemak Bay en Rocky River in Alaska.

Mijn baan als brandweerman bleef me veel unieke en ontzagwekkende kansen bieden om de natuur te observeren en bloesem- en omgevingsremedies te maken in andere afgelegen delen van het land. In 1991, na vijftien seizoenen van brandbestrijding in Alaska, ging ik met pensioen en verhuisde ik met het  bedrijf naar Homer, een klein kustplaatsje in het zuid-centrale deel van de staat.

In Homer werd ik bij mijn onderzoeken en lesgeven geassisteerd door Jane Bell, een bloesemtherapeut en onderwijzeres. De reikwijdte van ons gezamenlijke werk werd in de zomer van 1992 uitgebreid toen Jane en ik samen de eerste 48 Alaskan edelsteenremedies creëerden.

Remedies uit "The Last Frontier"
Mijn inspiratie om remedies te maken in Alaska begon met een besef van de vibrerende zuiverheid van dit land. Alaska is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar het milieu er nagenoeg nog net zo uitziet als duizenden jaren geleden. Minder dan 700.000 mensen wonen in een gebied met een oppervlakte van een vijfde van het vasteland van de Verenigde Staten, en meer dan de helft daarvan is geclusterd in de drie grootste steden. De planten- en elementenwereld zijn hier zijn nog intact, gezond en uitbundig omdat een groot deel van het land nooit is beïnvloed door menselijke activiteiten.

Alle levensvormen hier hebben speciale aanpassingen moeten ontwikkelen om hun overlevingskansen te waarborgen in een extreem klimaat dat wordt gekenmerkt door constante beweging en verandering. In het tweede decennium van deze eeuw en daarna worden de vaardigheden en capaciteiten die ons in staat stellen om te gedijen in een omgeving van voortdurende verandering en transformatie, steeds relevanter. Deze kwaliteiten worden belichaamd door de Alaskan remedies. Door deze remedies te bestuderen en te gebruiken, kunnen we ze in onszelf wakker maken en ons eigen maken."

Een drievoudig systeem van genezing
De Alaskan Essences, Inc. is het enige bedrijf ter wereld dat een systeem van genezing met trillingen heeft ontworpen op basis van de co-creatieve relatie die bestaat tussen de planten-, mineralen- en elementalenwereld. Dit drievoudige systeem ontleent zijn effectiviteit aan de speciale kwaliteiten van helende energie die elke wereld te bieden heeft, en aan de synergie die wordt gecreëerd wanneer deze remedies samen worden gebruikt. Hieronder volgt een korte inleiding naar de drie verschillende soorten remedies in ons systeem.

Bloesemremedies - Het plantenrijk neemt de centrale rol in deze co-creatieve relatie in en brengt het geschenk van spiritueel bewustzijn naar de aarde. Remedies gemaakt van bloemen maken slapende bewustzijnskwaliteiten in ons wakker en stimuleren het loslaten van blokkades die ons verhinderen dit hogere bewustzijn volledig in ons dagelijks leven te integreren. Ze stellen ons in staat om ons leven met meer bewustzijn en begrip te leiden.

Edelsteenremedies - Het mineralenrijk helpt ons om veranderingen in het bewustzijn die worden gekatalyseerd door het gebruik van bloesemremedies, volledig te verankeren en tot uitdrukking te brengen. Net zoals de rotsen en de bodem van deze planeet structuur en stabiliteit bieden voor de groei van het plantenrijk, stabiliseren en herstructureren edelsteenremedies onze energiesystemen zodat ons fysieke lichaam in evenwicht kan blijven terwijl het bewustzijn in ons groeit en zich uitbreidt.

Omgevingsremedies - Het geschenk van het elementenrijk is energie voor verandering. De omgeving levert door middel van de elementen lucht, aarde, vuur en water essentiële voeding voor alle levende wezens. Remedies die van een omgeving zijn gemaakt, bieden de krachtige kwaliteiten van energie die we nodig hebben om verandering op het kernniveau van ons wezen te creëren en in stand te houden.

En ons verhaal gaat verder ...

In januari 2017 kreeg Steve de diagnose melanoomkanker stadium 4 en hij stierf op 17 maart, waarbij hij zijn vrouw Judith en teamleden van Alaskan Essences achterliet. Judith zet nu het werk van Steve voort, en hieronder kun je meer lezen over hoe haar leven leidde naar de Alaskan Essences.

"Ik ben geboren in Nederland in 1975. Als kind vond ik het heerlijk om in de natuur en in de buurt van dieren te zijn. Na de middelbare school heb ik Animal Science gestudeerd en heb ik een Master of Science diploma van de Universiteit van Wageningen in Nederland. Ik was al 16 jaar onderzoeker en mijn ambitie in het leven was om dierenwelzijn te verbeteren, aangezien ik al mijn hele leven dieren koesterde.
Nieuwsgierigheid en een honger naar kennis brachten me ertoe meer te leren over communicatie met dieren, terwijl ik tot mijn verbazing ontdekte dat ik telepathisch met dieren kon communiceren. Die ontdekking veranderde mijn hele leven en ik begon meer te leren en me meer bezig te houden met intuïtief geneeswerk.

Ik gebruikte al een tijdje bloesemremedies toen ik een opleidiing bloesemtherapie van een jaar volgde van Bram Zaalberg van Bloesem Remedies Nederland. Dit was een heel intens jaar waarin ik veel heb geleerd over mezelf en hoe remedies werken. Bloesemremedies hielpen me spiritueel te groeien, mijn emoties en gedachten te verhelderen en mijn zelfvertrouwen te vergroten. Ze zorgden ervoor dat ik me meer thuis voelde op deze planeet. 
Deze opleidinig was een prachtige verhelderende persoonlijke reis. Ik ben in 2009 gecertificeerd als bloesemtherapeut en ben gaan werken als bloesemtherapeut voor mens en dier.

Op een dag in 2012 hoorde ik dat mijn leraar Bram een workshop organiseerde samen met zijn vriend en collega Steve Johnson in Homer, Alaska. Ik wist meteen dat ik moest deelnemen. Dus ik schreef me in, enthousiast om deze workshop bij te wonen, maar niet wetende waartoe deze reis me zou leiden.

In de zomer van 2013 reisde een groep van 25 Nederlandse beoefenaars van de bloesemtherapie, waaronder ikzelf, naar Homer in Alaska. Samen ontdekten we intuïtief een krachtig energieportaal en daarvan hebben we een nieuwe remedie gemaakt, genaamd Divine Angel (te koop bij Bloesem Remedies Nederland).
Tijdens mijn afstemming op die energieplaats realiseerde ik me dat mijn hele leven had geleid tot deze reis in Alaska en dat dit mijn tijd was om het doel van mijn ziel te manifesteren. Die week veranderde mijn leven, ik had me nog nooit zo thuis gevoeld op de planeet als toen ik voor het eerst met mijn notitieboekje in het gras bij het Homestead-pad ging zitten. Een plek waar Steve veel van zijn Alaskan Essences had gemaakt.

Toen Steve en ik elkaar beter leerden kennen, kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik thuis kwam. Er groeide beslist een wederzijdse oprechte band. We hebben veel gereisd om samen te kunnen zijn.
In 2015 ben ik definitief verhuisd van Nederland naar ons huis in Montana, USA, en in mei van dat jaar zijn Steve en ik getrouwd. De zomers brachten we door in Alaska, waar ik samen met Steve remedies maakte en hem te assisteerde tijdens zijn therapeuten trainingen. Steve heeft me veel geleerd over Alaska, de bloemen, edelstenen en het unieke karakter van deze prachtige staat.

Ik heb dierbare herinneringen aan onze bijzondere tijd in Alaska. Samen moederremedies maken was altijd een spirituele ervaring. Steve vertelde me dat hij zich gezegend voelde dat ik zo gemakkelijk kon communiceren met de spirituele wereld van de bloemen- en edelsteendeva's en de natuur. We hebben zelfs de gelegenheid gehad om samen een aantal workshops te geven over het gebruik van bloesemremedies voor dieren.

Steve en ik hadden samen een leven dat heel helend, inspirerend en vreugdevol was voor ons beiden. Zijn vroege overlijden doet me geloven dat er nog een reden is waarom we in het leven bij elkaar kwamen. Ik geloof dat die reden was dat ik er voor hem was tijdens zijn levenseinde en dat ik zijn droom en levenswerk kon voortzetten.

Steve vertelde me dat het erg geruststellend voor hem was om te weten dat ik door zou gaan met het maken van de Alaskan Essences en ervoor zou zorgen dat ze beschikbaar zijn voor mensen en dieren over de hele wereld. Dit is nu mijn droom. Ik ben geïnspireerd en enthousiast om dit te doen."