McS-Complex

McS-Complex is een voedingssupplement voor de ondersteuning van de cognitieve vermogens zoals het geheugen, de concentratie, het leren en onthouden.

 

 

Het McS-Complex bevat alleen natuurlijke ingrediënten van minerale en plantaardige oorsprong waaronder wakame, ginkgo biloba, eucalyptus en de vitamines B3, B6 en B12.

Wanneer je ouder wordt kan het gebeuren dat je steeds meer moeite krijgt met namen. Je vergeet soms hoe iets heet en noemt het dit ding of dat ding.  Je bent dan de woorden kwijt.
Die achteruitgang gaat doorgaans heel langzaam want de hersenen hebben een grote hoeveelheid reservecapaciteit. Daardoor duurt het even voordat gebreken zichtbaar worden.
De eerste praktische gevolgen uiten zich meestal onder stressvolle omstandigheden, zoals een ziekte of bij grote (geestelijke) druk en vermoeidheid.

Wanneer men ouder wordt, kan men dan ook vaker ervaren dat het in de bovenkamer niet meer altijd zo soepel loopt dan voorheen. Dat geldt vooral voor het geheugen, maar ook voor het vermogen om diverse dingen tegelijkertijd te doen of wanneer je van een project of van aandacht moet wisselen. Het wordt dan een stuk moeilijker om je te concentreren.

De typisch menselijke cognitieve vermogens zijn moeilijk om precies te beschrijven. Het geheugen maakt er zeker deel van uit. Je herinneringen en het kunnen herkennen van mensen en fysieke materie behoren tot de dagelijkse werkelijkheid en zijn van cruciaal belang voor het functioneren.  Ook iets nieuws leren is een mentale functie waarbij het geheugen en de concentratie een belangrijke rol spelen.

De functies die met het denken te maken hebben en ook lichamelijke activiteiten zoals lopen kunnen worden beschouwd als hogere cognitieve functies.  Lopen lijkt vaak een automatisme maar vraagt veel aandacht en coördinatie waarbij planning, geheugen en veel andere motorische en waarnemingsprocessen centraal staan.

Het McS-Complex, voor de 50-plusser, is gemaakt door New Nature Synthesis en geeft zowel ondersteuning van het geheugen en de concentratie.

J.M. Beekmans van New Nature Synthesis over de ontwikkeling van het McS-Complex en het maakproces.
Vanuit mijn achtergrond als homeopaat kwam ik als gepensioneerde mijn grenzen tegen toen ik zelf woorden begon te vergeten. Ik ben gaan zoeken naar iets dat niet alleen diep, maar ook op fysiek niveau werkt, een soort oer-middel.
Door de eeuwen heen zijn we namelijk anders gaan eten, anders gaan leven, los van de natuur, de natuurlijke wetmatigheid. Ook de oorspronkelijk kennis van de natuur zijn we kwijtgeraakt. De natuur heeft alles in huis maar we missen deze oude kennis.
Ik zocht naar oude niet geëvolueerde krachten en dacht aan het gesteente, dat enkel en alleen uit mineralen bestaat en zo oud is als het leven zelf, denk bijvoorbeeld aan calcium, ijzer, zink en magnesium.  
De mens is opgebouwd uit deze mineralen, wij zijn de Aarde en zijn samengesteld uit alles wat de aarde is en wat de planten aan werkzame stoffen herbergen.
Ik zocht naar een middel om de tekortkomingen die wij gedurende onze evolutie ontwikkeld hebben te compenseren.  En ik zocht ook naar een manier om al die werkzame stoffen beter op te nemen. Immers, het merendeel van datgene wat wij innemen aan voedselsupplementen verdwijnt vaak in het riool.
Omdat de meeste ziekten in de darmen beginnen was het belangrijk om bij het verteringsproces te beginnen.
Het McS complex is gemaakt met de intentie om je oorspronkelijke kracht en je eigen herstellend vermogen te activeren. Daardoor ondersteun je ook je concentratie en je geheugen. De B-vitamines zijn hiervoor nog een extra aanvulling.

Geologische formatie

Thema’s blisterverpakkingen

Op het diepste celniveau je weer verbinden met de herinnering van je oorspronkelijke kracht van creatie. Het activeren van de tijd voordat je belast werd met trauma en ziekte.

De onderstaande geestelijke thema’s hebben te maken met de blisterverpakkingen 1 t/m 6. (Zie de gebruiksaanwijzing.)

Serie 1 - Terug naar je oorsprong, naar waar je uit bestaat. Je aardse essentie. Wees de aarde, de klei en het zand.

Serie 2 - Verbind je met de aarde, verbind je met het zand, verbind je met jezelf zodat je wortels diep groeien de aarde.

Serie 3 - Sta rechtop en krachtig. Geef jezelf aandacht, schep vorm, structuur van wortel tot kruin. Wees aanwezig.

Serie 4- Word wakker, laat je zien. Jij bent het waard om gezien te worden. Kom in beweging en zoek je weg.

Serie 5 - Laat al je belemmeringen los, laat je pijn los en neem je ruimte in, het leven is er voor jou. Wees jezelf en zuiver jezelf van wat je niet nodig hebt.

Serie 6 - Open jezelf voor het licht en voel dat Jij mag er Zijn, zijn wie je bent. Geen concessies meer, wees en blijf trouw aan jezelf in een Universeel ontwaken.

Wakame

Voeding en vitamines

Het brein kan langer in conditie worden gehouden door een goede voeding, voldoende lichaamsbeweging, sociale contacten en hersengymnastiek.
Een evenwichtige voeding blijft belangrijk tot op hoge leeftijd. Een aantal voedingsstoffen verdient daarbij bijzondere aandacht.

Water en vitamine B
We bestaan voor de helft tot tweederde uit water. Niet verbazingwekkend dat water in ons lichaam een aantal sleutelfuncties vervult, waaronder het transport van zuurstof en nutriënten. Tekort aan vocht leidt tot uitdroging van weefsels. Dat leidt tot een gevoel van dorst. Ouderen nemen de dorstprikkels minder goed waar, zodat zij minder tot drinken worden gestimuleerd. Uitdroging kan sufheid en verwarring veroorzaken. Het regelmatig drinken bij en tussen de maaltijden van ongeveer anderhalve liter water per dag wordt aanbevolen. Die regelmaat van eten en drinken gedurende de dag is niet alleen goed voor de vochtbalans, ook houdt zij de bloedglucose spiegel in het lichaam op peil en daarmee de toevoer van glucose, de cellulaire brandstof, naar de hersenen. Tekort aan B-vitaminen kan een oorzaak zijn van geheugenstoornissen. Zijn die stoornissen licht, dan zijn ze nog omkeerbaar, ernstige tekorten echter meestal niet.  Bij ouderen vraagt vitamine B12 bijzondere aandacht, omdat bijna een kwart van de ouderen boven de 70 jaar een milde vitamine B12-deficiëntie heeft. Dit tekort kan leiden tot de degeneratie van het zenuwstelsel en tot dementie. In supplementen is B12 niet gebonden aan eiwitten zodat het beter wordt opgenomen.

Beweging
Onderzoek waarbij een groep ouderen meer dagelijkse beweging kreeg dan normaal toont aan dat dagelijkse activiteit inderdaad leidt tot een verbetering van bepaalde cognitieve functies. Dagelijks een poosje wandelen, houdt de hersenen actiever en beschermt zelfs tegen sommige nadelige gevolgen van veroudering. Beweging kan het hersenvolume minder snel doen afnemen of zelfs laten toenemen.(Bron: Vergrijzend Brein 3 | 2007)

Zorgvuldig lezen:

Gebruiksaanwijzing

 • Inhoud 48 capsules verdeeld over 6 blisterverpakkingen met elk 8 capsules.
 • De 6 blisters zijn genummerd van 1 t/m 6. U begint met blister nummer 1.
 • U neemt éénmaal per dag 1 capsule, welke u bij voorkeur inneemt bij het ontbijt met een glas water. Als blister nummer 1, na 8 dagen leeg is, gaat u verder met blister nummer 2 en zo verder tot alle 6 blisters leeg zijn (48 dagen).
 • Bent u een capsule vergeten in te nemen? Ga dan de volgende dag verder waar u gebleven bent, neem geen 2 capsules op 1 dag.
 • Na het beëindigen van de kuur 6 weken wachten alvorens u, indien gewenst, aan een volgende kuur begint.
 • Uitgaande van voornoemde geadviseerde innameprocedure: u kunt, indien gewenst 4 kuren McS-Complex in 1 jaar innemen.

 Voorzorgsmaatregelen

 • Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl.
 • Raadpleeg uw arts bij gelijktijdig gebruik van anticoagulantia.
 • Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding.
 • Niet geschikt voor kinderen.
 • Niet gebruiken bij gal-, nier- of blaasstenen.
 • Dit product is geen medicijn.
 • Op een droge plaats bij kamertemperatuur bewaren.
 • Buiten bereik van kinderen houden.
 • De geadviseerde dosering niet overschrijden.

Bevat 48 capsules in 6 blisterverpakkingen met elk 8 capsules.
Netto gewicht 48 capsules: 19,68 gram. 

Ervaringen met McS complex

Even een berichtje van ons. Wij hebben inmiddels de tweede serie pillen tot ons genomen. Wij merken allebei vooruitgang!! Fijn hè!!” Man, 77 jaar.
“Ik ben de pillen gaan slikken om beter te slapen. Dat is niet beter geworden, maar ook niet slechter. Wel doet het duidelijk iets met mijn geheugen. Ik heb veel minder dat ik niet op een woord kan komen of ergens naar toe loop en dan denk: wat ging ik hier ook weer doen? Een bijkomend voordeel: ik ben door het slikken van de pillen veel beter gaan opletten dat ik voldoende water drink.” Vrouw, 72 jaar.
“Ik ben de pillen gaan slikken om toename van aan mijn ziekte gerelateerde verschijnselen tegen te houden of terug te dringen. Ik slik ze nu een jaar. Ik heb geen toename van de verschijnselen, met name het trillen. Vergeetachtigheid lijkt minder toe te nemen, komt tot stilstand. Misschien was het trillen van mijn hand wel voorkomen door eerder met de kuur te beginnen.” Man, 69 jaar.
“Hoewel ik McS complex preventief nam, heb ik wel gemerkt dat bijvoorbeeld namen of begrippen mij sneller te binnen schieten. Daarnaast bespeur ik ook enige toename van helderheid - terwijl ik mijzelf altijd al helder vind-!” Man, 68 jaar.
“Ik heb het gevoel dat ik beter op namen en dergelijke kom sinds ik het gebruik. Ik wil graag doorgaan in september. Ik zie het ook als preventief.” Man, 67 jaar.
“Ik wil even laten weten dat het vrij goed gaat met mijn vader, het lijkt stabiel te blijven. We merken dat in de tussen weken als hij moet stoppen het na een week of 4 wel minder helder wordt, het zwakt dan echt wel af maar als de kuur weer is begonnen merk je echt verschil. We hopen dat dit nog lang zo goed zal blijven gaan en melden ons weer als het tijd is voor de nieuwe kuur. Wanneer kunnen we weer met een nieuwe kuur beginnen?” Man, 71 jaar.
“Mijn vrouw merkt dat ze weer minder vergeetachtig wordt. Ze is blij met het effect van de pillen. Ik weet niet wat het effect op mijn ziekte is. Feit is wel dat ik sinds ik ze neem maar heel langzaam achteruit ga.” Man, 86 jaar.
“Mijn man is weer aan de boot gaan werken, terwijl hij 3 jaar geleden niet uit de stoel te branden was! Hij kon nauwelijks lopen en nam totaal geen initiatief. Wij genieten voor zover dat nu mogelijk is, mede dankzij de supplementen!!” Man, 74 jaar.
“Ik kan weer fietsen. Ik ben deze week naar Hamburg gefietst! “ Man, 71 jaar.
Ze begint hoe langer hoe meer op haar oude zelf te lijken. Dat betekent voor mij ook dat het samenleven weer wat gemakkelijker wordt. Ze heeft weer belangstelling voor wat er om haar heen gebeurt en ze begint ook uit zichzelf te praten.” Vrouw, 67 jaar.
“Na de eerste capsules zei ze 'Het is alsof er een stofzuiger in mijn buik ronddraait, die alles opruimt.  Na een paar weken innemen was ze niet meer te herkennen. Haar ogen stonden helder, haar gezicht straalde. Vanaf die dag is ze een ander mens geworden. Er is weer belangstelling voor haar omgeving. Ze gaat met mensen in gesprek en vertelt over wat ze gelezen heeft en lijkt weer op haar oude ik. Ze is na 6 weken stoppen weer opnieuw begonnen (we houden ons goed aan de gebruiksaanwijzing) en we zijn erg benieuwd hoe het verder gaat.” Vrouw, 66 jaar."
“Hierbij mijn bevindingen met McS complex: Gevoelsmatig langzamere achteruitgang van de gevolgen van mijn ziekte. Het McS complex sluit goed aan bij de huidige theorie dat mijn ziekte nauw samenhangt met de spijsvertering, o.a. betere stoelgang. Het heeft goed bijgedragen aan mijn algemeen welbevinden en ik heb minder heftige tremoren.” Vrouw, 68 jaar.
“Heb de eerste kuur achter de rug en ben wonderlijke dingen in mijzelf tegen gekomen. Verschillende problemen van de laatste jaren komen gewoon weer langs. En bijna vanzelfsprekend zijn mijn problemen nog niet weg maar wel is er zo af en toe een momentje dat het lijkt of de problemen een beetje weg zijn/lijken. En soms kan ik mijn handtekening weer zetten, zonder meer. Dank je wel en tot de volgende keer.” Man, 77 jaar.
“Ik voel mij stabieler. En ook emotioneel sterker sinds in McS-complex neem.” Man, 65 jaar.
“Ik sta meer in mijn kracht.” Man, 82 jaar.
“De tremor in mijn rechterhand is veel minder geworden. Soms bijna helemaal weg. Verder ben ik stabiel.” Vrouw, 69 jaar
“Ik voel mij heel er goed. De mri-scan toonde geen verandering t.o.v. 3 jaar geleden.” Vrouw 66 jaar.
“Na drie kuren is mijn leukocytenwaarde nog steeds stabiel!” Man, 62 jaar

Gingko Biloba blad

 

Klik hier om een interview te lezen met de ontwikkelaar van dit voedingssupplement.

Klik hier om het artikel "McS complex" te lezen in Spiegelbeeld van mei 2021.