Over Australian Bush Flower Essences (ABFE)


De Bush Essences vormen een een manier van genezing die iedereen voor zichzelf kan gebruiken of aan anderen kan voorschrijven. Hoewel bloesemremedies al duizenden jaren door vele culturen worden gebruikt, voorzien de Australian Bush Flower Essences in de grote behoefte aan remedies die mensen helpen de problemen van de 21e eeuw aan te pakken - seksualiteit, communicatieve vaardigheden en spiritualiteit om er maar een paar te noemen. Het antwoord op deze behoefte (die afkomstig is van de Australische planten), is ontwikkeld en onderzocht door natuurgeneeskundige Ian White, een Australische herborist van de vijfde generatie.

Fringed Violet

Ian groeide op in de Australische bush. Als jonge jongen specialiseerde zijn grootmoeder zich, net als haar moeder vóór haar, in het gebruik van Australische planten en nam hij hem vaak mee in de bush. Met haar brede kennis en inzicht wees op de vele geneeskrachtige planten en bloemen. Door haar kreeg hij een diep respect voor de natuur en werd zelf een beoefenaar en een pionier die werkte met en onderzoek deed naar de zeldzame geneeskrachtige eigenschappen van Australische inheemse planten.

Australië heeft 's werelds oudste en hoogste aantal bloeiende planten met een enorme schoonheid en kracht. Tevens is Australië relatief onvervuild en heeft metafysisch gezien een zeer wijze, oude energie.

Op dit moment is er een enorme nieuwe vitaliteit in dit land. Dit, gecombineerd met de inherente kracht van het land, is de reden waarom de Australian Bush Flower Essences uniek zijn. Therapeuten en beoefenaars over de hele wereld maken tegenwoordig gebruik van de Australian Essences als een ​​integraal onderdeel van hun therapie.

De Bush Remedies helpen niet alleen bij het scheppen van duidelijkheid in iemands leven, maar ook om de moed, kracht en toewijding om je doelen en dromen te volgen en na te streven. Ze helpen om een ​​hoger niveau van intuïtie, eigenwaarde, spiritualiteit, creativiteit en plezier te ontwikkelen. Hoe meer de remedies worden gebruikt, hoe waarschijnlijker is het dat men meer bewustzijn en geluk in zijn leven zal ervaren. Op die manier profiteert iedereen ervan ... het individu, de samenleving en de planeet.

De werking van deze remedies is vergelijkbaar met die van meditatie omdat ze de persoon toegang geven tot de wijsheid van hun Hogere Zelf. Hierdoor worden negatieve overtuigingen in het onderbewustzijn losgelaten en kunnen ze gevuld worden met de positieve kwaliteiten van het Hogere Zelf - liefde, vreugde, geloof, moed enz. Wanneer dit gebeurt, worden de negatieve overtuigingen en gedachten losgelaten, wordt het evenwicht hersteld en vindt echte genezing plaats.

Maak kennis met Ian White

Ian White

Ian White is de oprichter van de Australian Bush Flower Essences en is een 5e generatie Australische herborist. Ian studeerde af aan de Universiteit van NSW met een Bachelor of Science en behaalde diploma's in natuurgeneeskunde, kruidengeneeskunde en homeopathie en werkt sinds 1979 als natuurgeneeskundige. Zijn betovergrootmoeder werkte als herborist tijdens de Gold Rush in Australië in de jaren 1850.

Zowel de overgrootmoeder als de grootmoeder van Ian, allebei ook herborist, behoorden tot de eerste blanken die onderzoek deden naar Australische inheemse planten en deze gebruikten voor genezing. Ian groeide op in de bush, woonde naast zijn grootmoeder en hielp haar zoveel mogelijk bij het maken van haar kruidentincturen en -extracten. Zij nam hem vaak mee voor wandelingen in de bush en leerde hem de genezende eigenschappen van veel planten en bloemen in de Australische natuur. Ian kreeg een diep respect voor en verbondenheid met de natuur door haar. Ian heeft deze familietraditie voortgezet, hoewel hij zich specialiseerde in de emotionele en spirituele kwaliteiten van de Australische bush en heeft meer dan 30 jaar intensief onderzoek gedaan en gepionierd om tot zijn assortiment van Australian Bush Flower Essences te komen. Hij heeft vijf boeken geschreven, geeft regelmatig workshops over de Bush remedies en zijn spirituele lijnen van remedies in meer dan 30 landen.

Tijdens zijn workshops en zijn reizen om remedies te maken wordt Ian vergezeld door zijn vrouw Jane, de belangrijkste harpiste van het Australian Opera and Ballet Orchestra. Jane die ook zeer bedreven is in bloesemtherapie numerologie, heeft met Ian samengewerkt aan een aantal muzikale projecten, waaronder de White Light CD. Grace, de dochter van Ian, werkt in de evenementenbranche, en hij denkt op dit moment dat het niet waarschijnlijk is dat zij de 6e generatie Australische herboriste zal worden! Ians andere grote passie is body-surfen, iets wat hij dagelijks probeert te doen.

Onze toewijding

Red Suva

Sinds de oprichting van het bedrijf in het midden van de jaren '80 is het mijn streven geweest om de meest pure en krachtige producten te maken die mogelijk zijn. Zelfs met een staf van meer dan 30 mensen ben ik nog steeds de persoon die naar afgelegen gebieden van Australië reist om remedies te maken in de meest ongerepte omgevingen die ik kan vinden. Niet alleen worden de remedies uitsluitend in de meest ideale omstandigheden gemaakt en zeker uit de buurt van enige vorm van vervuiling, maar ik zou nooit overwegen om een remedie te maken als ik zelf op een of andere manier uit balans zou zijn. Ik kweek de planten niet waarvan ik de remedies maak, maar kies liever voor planten die in het wild groeien. Deze planten hebben een veel hogere levenskracht omdat ze bestand moeten zijn tegen vaak barre weersomstandigheden in Australië, zoals extreme hitte, droogte en overstromingen. Dit zijn de planten waarmee ik wil werken en niet met planten die worden besproeid, gevoed en in de watten gelegd in een kunstmatige omgeving. De 69 Bush Flower Essences komen uit de meest uiteenlopende gebieden van Australië - alpine, tropisch, woestijnachtig, gematigd enz.

Om de Boab remedie te maken, moet ik 5 uur vliegen van Sydney naar Perth en dan wachten op een aansluitende vlucht van 3 uur naar Broome in het noordwesten van het land. Vervolgens is het een rit van minimaal 2 uur naar de plek waar de Boab bomen groeien. Hoewel er andere remedies zijn waarmee ik werk in deze regio, is de Boab de enige die bloeit in de zomer en dus de enige remedie die ik op deze reis kan maken. De remedie heeft echter ongelooflijk krachtige, unieke, helende eigenschappen, in tegenstelling tot welke andere remedie in de wereld dan ook, en ik accepteer dan ook gewoon dat deze uitgebreide lange reis nodig is om het te maken.

Voor de remedies op spiritueel gebied zoals de White Light en Light Frequency Essences ben ik naar gebieden gereisd zoals Antarctica, Groenland, een Indiase grot in de Himalaya nabij de Tibetaanse grens, en ben ik naar de top van een ongelooflijk steile berg in de Andes geklommen om remedies te maken. Ik ging bewust naar deze locaties omdat dat de beste plekken ter wereld waren om ze te maken. Er is een heel mooi grottenstelsel op 3 uur van Sydney waar het een stuk gemakkelijker zou zijn geweest om daar de Earth remedie te maken, maar deze zou niet zo krachtig zijn geweest dan de remedie die gemaakt is in India.

Niet alleen ligt onze toewijding bij het maken van remedies. Onze huid- en lichaamsverzorgingsproducten zijn allemaal biologisch gecertificeerd en vereisen alleen de hoogste kwaliteit en kwantiteit van biologische ingrediënten. Ook houden we een dagelijkse geleide meditatie en afstemming op een remedie met alle personeelsleden, of ze nu op kantoor, in de productie of in de expeditie werken.
De productiemedewerkers nemen allemaal een dosis in van de remedie die ieder voor zich uitzoekt. Ze zijn niet alleen erg gefocust tijdens de productie, maar zelfs in hun pauzes maken ze bewuste keuzes om zich niet te verliezen in roddels of het bespreken van werelddrama's en natuurrampen die zich voordoen. Ook worden alle remedies die we maken gezegend voordat ze het pand van Bush verlaten, omwille van een optimale genezing voor degene die de remedie gaat gebruiken. 

Onze expertise

Ian White, de oprichter van Australian Bush Flower Essences, een Australische kruidengeneeskundige van de 5e generatie, werkt al sinds zijn jeugd met de geneeskrachtige eigenschappen van Australische planten. Ian geeft cursussen en workshops over Bush Essences in meer dan 30 landen over de hele wereld en doet dit al meer dan 30 jaar. Hij heeft aan mensen in de wereld over bloesemtherapie geleerd dan wie dan ook en wordt beschouwd als een leider op het gebied van bloesemremedies. Ian heeft door jaren van onderzoek ook een speciale techniek ontwikkeld om de ewrking van de remedies tot het hoogst mogelijke niveau te versterken.

Naast Ian is het team van Australian Bush Flower Essences ongelooflijk gepassioneerd over hun werk, dankbaar en enthousiast om betrokken te zijn bij de prachtige geneeswijze die mensen over de hele wereld zo diep raakt. Veel medewerkers zijn evenzeer verbonden met de bush en de natuur, omdat ze hun hele leven in de bush hebben doorgebracht. Van onze General Manager tot ons inpak- en productiepersoneel, we hebben een geweldig team dat ongelooflijk capabel en bekwaam is.

Onze expertise heeft echter niet alleen te maken met onze medewerkers - ook bij het zoeken naar mensen die ons kunnen helpen met onze projecten streven we ernaar de besten te vinden. Voor ons assortiment huid- en lichaamsverzorging hebben we hooggekwalificeerde en wereldwijd gerespecteerde cosmetische chemici geraadpleegd en met hun samengewerkt. Een soortgelijk verhaal geldt voor al onze externe consultants, of het nu onze grafisch ontwerpers zijn of octrooigemachtigden. We zijn ook erg trots op de kwaliteit van al onze Australische en buitenlandse distributeurs die onze producten zo toegankelijk en gemakkelijk verkrijgbaar maken.

We hebben opleiding altijd gezien als de hoeksteen van ons werk, door mensen te laten zien en ervaren wat de potentie van de remedies is en hoe ze kunnen helpen in geneeswerk. Daarom hebben we getrainde leraren met de hoogste kwalificering en ervaring, die lesgeven in Australian Bush Flower Essences, niet alleen in Australië, maar over de hele wereld.