Over Zechsal magnesium

 

Fit met Zechsal! 

Wij geloven dat magnesium bijdraagt aan een gezonder leven en een meer ontspannen wereld.
Neem de tijd om te genieten van een warm voetenbad, ontspan je spieren of voed je huid met het pure magnesium van de oeroude Zechstein Zee. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Waarom Zechsal magnesium?

De beste soorten magnesium

De basis van Zechsal is magnesiumchloride uit de zuiverste bron ter wereld, de Zechstein bron. Dit natuurlijke magnesium is geschikt voor opname via de huid en ook verkrijgbaar in vloeibare vorm om in te nemen. Daarnaast biedt Zechsal andere soorten magnesium aan in poedervorm, zonder vulmiddelen en van de beste kwaliteit.

1. Zechsal helpt en ondersteunt bij:

   •   Geestelijke veerkracht
   •   Concentratie en geheugen
   •   De werking van het zenuwstelsel
   •   Het behoud van sterke botten en tanden
   •   De aanmaak van cellen en weefsels
   •   De electrolytenbalans in je lichaam
   •   De werking van de spieren
   •   Vermoeidheid
   •   Huidaandoeningen, jeuk en schilfers

2. Waarom is dat zo?

De werkzame stof is magnesium, na zuurstof en water de derde levensbehoefte van de mens. Magnesium bevordert meer dan 350 lichaamsprocessen en is daarmee onmisbaar. Veel mensen hebben ongemerkt een magnesiumtekort. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat, ons dieet niet altijd voldoende divers is en veel soorten medicijnen magnesium ’rovers’ zijn. Veel mensen kunnen daarom wel wat extra magnesium gebruiken. Dat geldt ook voor sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.

3. Via de huid én om in te nemen

a. via de huid
De meest snelle en effectieve manier om je magnesiumbalans aan te vullen is via de huid. Het magnesiumchloride in de badkristallen, olie, gels en huidverzorging van Zechsal wordt uitstekend opgenomen en gaat via het interstitium rechtstreeks naar de cellen waar het moet zijn. Daarnaast zuivert het de huid en maakt haar rustig.

Tip: een hoge concentratie als in magnesiumolie kan een prikkend gevoel geven op de huid. Dit is niet erg en gaat meestal over. Probeer eens een andere plek en bouw de dosering langzaam op.

b. om in te nemen
Zechsal biedt meerdere soorten magnesium om in te nemen, allen zo zuiver mogelijk. Magnesium in vloeibare- en in poedervorm is puur, makkelijk te doseren en prettiger dan pillen. Zo hoeft je lichaam geen overbodige vulmiddelen af te breken en kun je het eenvoudig toevoegen aan bv een smoothie of yoghurt.

Let op: oraal gebruik van magnesium kan maag/darm klachten geven. Over het algemeen wordt magnesiumbisglycinaat beter verdragen dan magnesiumcitraat. Magnesium Drops hebben als voordeel dat je steeds een klein beetje neemt en daarmee de maag niet overbelast. Bij de opname via de huid is de kans op maag/darm klachten minimaal.

4. Dosering en gebruik

Wij geven richtlijnen, hoewel de dosering zeer persoonlijk is en afhankelijk van lichaamsgewicht, leefstijl en klachten. Je kunt van magnesium niet te veel binnen krijgen. Het overschot wordt door het lichaam uitgescheiden.

Magnesiumolie: 15 tot 20 sprays per dag
Elke spray geeft 12,5 mg puur magnesium, concentratie 31%. 15 tot 20 sprays leveren de helft van de ADH. Veel gebruikt als aanvulling bij een magnesiumtekort. Na aanbrengen minimaal 15 minuten laten zitten. Daarna eventueel afspoelen met water.

Magnesium badkristallen
Voor een voetenbad gebruik je 125 gram kristallen op ca. 4 liter warm water. Twee keer per week is een goede basisi voor onderhoud. Bij chronische klachten om de dag. Voor een ligbad heb je een halve tot 1 kg nodig. Voor totale ontspanning, een goede gezondheid en om huidaandoeningen te verlichten.

Magnesium Drops
Puur natuurlijk vloeibaar magnesium, toe te voegen aan water, koffie, zuivel en voeding naar keuze. Aanbevolen: 30 tot 50 druppels per dag. 40 druppels leveren de helft van de ADH. Door je inname te spreiden over de dag, is dit magnesium optimaal in te zetten door het lichaam.

Magnesiumcitraat: 1 à 2 maal daags 1 theelepel
Oplossen in lauw of warm water, of mengen met zuivel. Specifiek aanbevolen voor de spieren, gewrichten en herstel na inspanning. Geschikt voor sporters.

Magnesiumbisglycinaat: 1 à 2 maal daags 1 theelepel
Oplossen in lauw water (tip: met citroen), vruchtensap of mengen met zuivel. Deze vorm werkt aantoonbaar op mentale processen. Aan te bevelen bij stress, angst en somberheid. Verbetert de concentratie en ondersteunt je geheugen.

MCM gel: twee maal daags
Uiterst geschikt om pijnlijke gewrichten te behandelen. Geeft direct verlichting. Advies: twee maal daags gevoelige plekken insmeren. De gel trekt snel in, afspoelen is niet nodig.

Magnesiumgel: naar behoefte
Meest gebruikt bij huidaandoeningen, het bevordert het herstel van de huid. Ook voor pakkingen (19% betere hydratatie, 33% gladdere huid). De gel bevat 30% magnesium-chloride. Minimaal 15 minuten laten zitten en na gebruik afspoelen met water.

Zechsallsport gel & flakes: naar behoefte
Twee keer per week een voetenbad met de flakes voor optimale ontspanning na een training of wedstrijd. De gel naar behoefte tijdens of na het sporten. Bij blessures meermaals herhalen. De gel is ook je eerste hulp bij kramp.

Daarnaast kun je dagelijks de verzorgingsproducten gebruiken zo veel je wilt.
Ook kinderen kunnen baat hebben bij extra magnesium. Let wel op: de doseringen voor kinderen zijn lager. In de kennisbank op de site vindt je hier meer over.

5. Wanneer niet gebruiken?

Bij een extreem lage hartslag (<35) en bij ernstige nieraandoeningen. Voor medicijnen geldt dat het verstandig is om een uur tussen het gebruik van Zechsal en de inname aan te houden. Bij twijfel over de combinatie met medicijnen, raadpleeg je arts.

Assortiment en gebruik

Klik op de catalogus en lees meer over Zechsal, het uitgebreide assortiment en over gebruik en dosering:

In de filmpjes krijg je nog meer uitleg over de Zechsal producten.