Over Healing Herbs

Healing Herbs is een gespecialiseerde maker van Bachbloesems. Onze bloesems zijn gemaakt volgens de originele aanwijzingen van Edward Bach met een uitzonderlijke focus op het creëren van de beste kwaliteit remedies.

Het maken van de remedies door Healing Herbs

Elke remedie wordt door Julian Barnard persoonlijk gemaakt met puur bronwater en Franse biologische cognac. De locatie van Healing Herbs ligt op de grens van Engeland en Wales, dicht bij het Brecon Beacons National Park. Met een overvloed aan natuurlijk bronwater en heldere westelijke luchtstromen is het een natuurlijke en schone omgeving om puur natuurlijke Bach bloesemremedies te maken.

De maker
Julian Barnard maakt alle Healing Herbs Bach bloesemremedies. Julian is wereldwijd een autoriteit op het gebied van Bachbloesems, het werk van Dr. Edward Bach en is internationaal bekend en gerespecteerd voor de kwaliteit van zijn manier van het produceren van de remedies.

Bloesemremedies maken van goede kwaliteit
Julian prepareert al 30 jaar bloesemremedies en werkt alleen optimale omstandigheden om de hoogst mogelijke kwaliteit van de uiteindelijke remedie te waarborgen. Healing Herbs remedies worden alleen dan door Julian gemaakt als er ononderbroken zonneschijn is en met bloemen die perfect zijn. Zuiver water is essentieel voor het maken van de remedies, net zoals schone lucht, allemaal zaken waarvan er in de omgeving een overvloed is. De integriteit van het proces is de reden waarom de bloemenremedies van Healing Herbs uniek zijn.

Zuiver bronwater is essentieel voor het maken van Bachbloesemremedies van de hoogste kwaliteit.
We verzamelen bronwater daar waar het uit de duisternis tevoorschijn komt. Het wordt zo dicht mogelijk gewonnen bij de plek waar de planten groeien en de remedies worden gemaakt. Op het moment dat we het in het licht plaatsen, neemt het de patronen en de essentie van de bloemen op.

De zonmethode
De twaalf genezers (Twelve Healers) en zeven helpers (Seven Helpers) zijn gemaakt volgens de zonmethode. Perfecte bloemen worden in een kom met zuiver bronwater gedaan zodat ze op het bronwater drijven en in ononderbroken zonneschijn met rust gelaten om hun transformatie te kunnen voltooien.

We maken alleen dan remedies met de zonmethode als de lucht perfect blauw is zonder een wolkje voor de zon. Voor Healing Herbs is dit essentieel voor de integriteit en vitaliteit van de remedies die we produceren.

Vers bronwater wordt in een dunne glazen kom gedaan. De bloemen worden voorzichtig op het bronwater gelegd en enkele uren in ononderbroken zonneschijn gelaten. De basis van remedies die gemaakt worden met behulp van de zonmethode wordt gelegd op het moment waarop de bloemen uit het water worden gehaald. Op deze manier ervaar je de vitaliteit en levenskracht in het water.

De juiste bloemen worden gekozen wanneer de plant of boom in volle bloei staat. We selecteren alleen gezonde exemplaren van de zuivere soort die zonder verstoring of belemmering groeien. Planten die groeien in de buurt van wegen, hoogspanningsleidingen of andere storende activiteiten, worden niet gebruikt. Kunstmatige of mechanische invloeden kunnen de energie van de remedie verstoren.

De kookmethode
De volgende reeks van negentien remedies (behalve de White Chestnut) worden geprepareerd met behulp van de kookmethode. Bach gebruikte de intensiteit van de kookmethode als spiegel voor de intensiteit van emotionele gemoedstoestanden in de tweede reeks van negentien remedies.
De remedies volgens de kookmethode worden gemaakt met zuiver bronwater in een schone geëmailleerde pan. De bloemen en stelen worden in de pan gedaan en afgedekt met een liter bronwater.
Vervolgens worden ze 30 minuten gestoofd, daarna wordt een takje van dezelfde plant gebruikt om de bloemen te verwijderen en wordt de inhoud gefilterd voor de volgende fase.

Verdunnen en conserveren
Bachbloesemremedies worden verdund en geconserveerd om de moedertinctuur te creëren. Healing Herbs gebruikt biologische cognac van de hoogste kwaliteit van La Tour Vert in Frankrijk.

Creëren van de moedertinctuur
Het verdunde water met de energie van de remedie wordt 50-50 gemengd met biologische brandewijn van 40%, waardoor de moedertinctuur ontstaat.
Om de vereiste 1:400 verdunning van een origineel Bach stockflesje te maken, worden twee druppels moedertinctuur gebruikt om een ​​voorraadfles van 30 ml te bereiden. Deze wordt vervolgens gevuld met dezelfde hoogwaardige biologische cognac.

Biologische cognac
De biologische cognac die Healing Herbs gebruikt om remedies te maken, is afkomstig van de prachtige, door een familie gerunde wijngaarden van La Tour Vert, gemaakt met behulp van aloude technieken.

La Tour Vert
De distilleerderij wordt al generaties lang door de familie Pinard gebruikt. 

Bottelen en verpakken
Onze zorg en aandacht voor detail bij het maken van Bachbloesemremedies van de hoogste kwaliteit strekt zich uit tot elk aspect van het productieproces, inclusief het bottelen en verpakken.

Een gezamenlijk streven
Healing Herbs begon als een huisnijverheid en onze mentaliteit is niet veranderd - we zijn volledig gefocust op het waarborgen van de kwaliteit en effectiviteit van de remedies zoals dr. Bach zou hebben gewild.
Elke stap van het proces staat onder toezicht van ons team. Hoewel de remedies nog steeds met de hand worden bereid, hebben we onze productiemethoden verder ontwikkeld om de vele bestellingen die we ontvangen van over de hele wereld te kunnen verwerken. Tegenwoordig hebben we de nieuwste bottel- en etiketteerapparatuur zodat ons team efficiënt kan werken.
Elk stockflesje wordt eerst geëtiketteerd met de remedie en in de vereiste taal. Vervolgens wordt het gevuld, gesloten en verpakt door ons team. Medewerkers wisselen regelmatig van taak en werken in alle facetten van de productie zodat zij elke stap kennen. Het maken van remedies bij Healing Herbs is dus echte teaminspanning.