Wat zijn bloesemremedies?

Bloesemremedies zijn vloeibare, gepotentieerde preparaten die een duidelijk stempel dragen van een bepaalde bloem. Zij richten zich op de gezondheid in een bredere betekenis, met een erkenning van de relatie tussen lichaam en geest. Omdat zij geen materieel bestanddeel bevatten, zijn ze geen chemische middelen of medicijnen. Ze kunnen het beste beschreven worden als katalysators die een vormend of etherisch beeld bevatten van de gebruikte plant. Ze werken niet zoals een chemisch medicijn buiten je eigen wil om, maar het unieke van bloesemremedies is dat ze je bij de hand nemen, je inzichten geven en je nieuwe stappen laten zetten, met jouw eigen keuzes en op het moment dat jij eraan toe bent.

De bloesemtherapie is een zeer verfijnde natuurlijke geneeswijze. Bloesemremedies zijn energetische remedies die niet alleen gemaakt worden van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, maar ook van paddenstoelen, edelstenen en energieplaatsen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem, de paddenstoel, edelsteen of energieplaats. De remedies worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal bijvoorbeeld een voortdurende angst de levenskracht en vitaliteit van een persoon aantasten. Bloesemremedies zijn katalysators, die je helpen met het verkrijgen van inzicht in je bewustzijn. Zo is die angst geen angst, maar het ontbreken van moed, het tegendeel van angst. De bloesemremedies duwen niet je angst weg, maar wijzen je de weg en geven het inzicht hoe je je moed (weer) kunt ontwikkelen. Wanneer je geest in evenwicht is gebracht, zal het lichaam zich zeveel mogelijk op natuurlijke wijze herstellen.

Bloesemremedies kun je gebruiken voor:
- Spirituele ontwikkeling
- Innerlijke groei en bewustwording
- Innerlijk evenwicht en rust
- Het transformeren van problemen
- Inzicht in en het oplossen van moeilijkheden
- Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel inzicht en evenwicht

 

Hoe kunnen bloesemremedies worden gebruikt?
- Innemen vanuit een doseerflesje voor de groei en bewustwording op de lange termijn.
- Een druppeltje uit het voorraad- (stock)flesje innemen voor de acute situaties.
- In een spray om in te nemen of te gebruiken voor de omgeving.
- Een druppeltje in het drinkwater voor dieren.
- Een aantal druppeltjes in bad.
- Een druppeltje voor de planten en/of de tuin. 
- Uitwendig in een crème of direct op de huid.

Bloesemremedies zijn:
Veilig: het zijn energetische producten. Dit betekent dat ze geen materiële bestanddelen van de plant bevatten en daardoor 100% veilig zijn. 

Katalysators: ze voegen niets toe of vullen niets aan, maar werken als een katalysator. Ze geven inzicht, doordat je gaat luisteren naar je innerlijke natuur. Het herhaalde gebruik van een druppeltje werkt als een stemvork die je door de herhaling laat meetrillen als een melodietje. Door het gebruik van bloesemremedies maak je een verbinding met je hoger of universeel zelf. Dit universeel zelf is een onuitputtelijke bron, waarin de oplossingen en de aanvullingen gevonden kunnen worden.

Voordelig: een doseerflesje van 30 ml. kun je gebruiken gedurende een periode van 4 tot 5 weken. Je maakt een doseerflesje door twee druppeltjes vanuit het voorraad- (stock)flesje in het doseerflesje te doen.

Geen vervanging voor reguliere hulp, maar ze werken op emotioneel en spiritueel gebied  en kunnen daardoor gebruikt worden als ondersteuning bij reguliere hulp.