Over Farfalla

Bloesem Remedies Nederland is blij en trots op het feit dat wij als exclusief distributeur het fantastische Zwitserse merk Farfalla aan ons assortiment aromatherapie hebben mogen toevoegen en mogen vertegenwoordigen.

 

 

 

Lichaam, geest & natuur in harmonie

Farfalla is een familiebedrijf dat in 1982 werd opgericht en inmiddels wordt geleid door de 2e generatie. Farfalla kenmerkt zich door het gebruik van uitsluitend natuurlijke ingrediënten van topkwaliteit in aromatherapie producten en biologische cosmetica, maatschappelijke betrokkenheid en langdurige partnerschappen voor biologische teelt over de hele wereld. 

Follow the butterfly

Wie de vlinder volgt, zal het ervaren: nooit eerder waren natuurlijke cosmetica en aromaverzorging zo persoonlijk, zo holistisch, zo inspirerend.

Farfalla (vlinder), méér dan alleen een merknaam. 

De vlinder symboliseert voor ons:

Metamorfose & vernieuwing    
Schoonheid & vrouwelijkheid 
Individualiteit & diversiteit     
Natuur & milieu 
Levensvreugde

 

Ons erfgoed

Farfalla is opgericht in 1982 met een missie: ontdekken hoe gezondheid, een evenwichtige geest en natuurlijke schoonheid een harmonieuze eenheid met de natuur kunnen vormen. 

De oprichters

De oprichters van Farfalla, jong en avontuurlijk, waren pioniers op veel gebieden en probeerden dingen die in de jaren 70 nog exotisch waren: ze beoefenden yoga en macrobiotiek en produceerden hun eigen tofu en kombucha, altijd met gezondheid, ecologie en innerlijke rust als belangrijkste pijlers.

Natuurgeneeskunde was een zeer belangrijk onderdeel van hun dagelijks leven en zo kwamen ze in aanraking met essentiële oliën. Ze kwamen in contact met mensen over de hele wereld die hen leerden hoe planten en hun toepassingen lichaam en geest in balans konden brengen. Hun bijzonder doeltreffend effect op gezondheid en welzijn hebben de oprichters sindsdien nooit meer losgelaten.

 

De fascinatie gaat door...

Vandaag leeft de visie van toen voort in de 2e Farfalla-generatie. 


Malvin Richard, de zoon van mede-oprichter Jean-Claude Richard, heeft tegenwoordig de leiding over het bedrijf. Hij wordt bijgestaan door een team van zowel ervaren als nieuwe medewerkers - nog steeds met hetzelfde doel: om mensen te helpen hun persoonlijke welzijn, en dus hun basis voor geluk en tevredenheid, te vergroten met de kracht van planten.

 

 

 

Dankzij het toepassen van onze kennis op het gebied van aromatherapie hebben onze producten de verbazingwekkende mogelijkheid om onze mentale en fysieke gezondheid te beïnvloeden. Het is fascinerend te ervaren dat de diversiteit aan krachtige plantaardige grondstoffen een bijna grenzeloos spectrum mogelijk maakt, waardoor ons productassortiment een onmisbare gereedschapskist voor welzijn vormt.

Mede-oprichter Jean-Claude Richard met zijn zoon en huidige manager Malvin Richard over welzijn, waarden en de kracht van planten. (Bron: alnatura Schweiz)

Onze etnobotanische zoektocht - de individuele weg naar welzijn

Etnobotanie: De studie van de relatie tussen planten en mensen. Gericht op hoe planten worden gebruikt in menselijke samenlevingen van een regio op basis van traditionele kennis, een onuitputtelijke bron die leert hoe planten over de hele wereld werden gebruikt voor medicinale doeleinden, cosmetica en rituelen.

Onze reizen brengen ons naar mensen over de hele wereld die ons leren dat het gebruik van plantenkracht lichaam en geest in harmonie kan brengen. Ontmoetingen met mensen over de hele wereld hebben ons laten zien hoeveel verschillende manieren kunnen leiden naar een toename van het welzijn. Op basis hiervan hebben we een uniek assortiment samengesteld dat inspiratie uitstraalt en informatie geeft over hoe planten elk individu kunnen helpen om zich tevreden en gezond te voelen. 

Onze know-how - de kracht van planten

Geneeskrachtige planten worden al eeuwenlang gebruikt om ziektes te behandelen. Tegenwoordig erkent de wetenschap steeds meer de werkzaamheid van de traditionele geneeskunde. Planten ondersteunen gezondheid, welzijn en schoonheid: hun essentiële oliën geven een krachtig effect in een sterk geconcentreerde vorm.
Zowel experimentele tests als talrijke onderzoeken rapporteren over de genezende kwaliteiten van het gebruik van essentiële oliën. Ze hebben hun waarde bewezen in de gezondheidszorg, voor het dagelijks welzijn en bij psychische of lichamelijke aandoeningen.
Onze bewezen expertise in aromatherapie en de hoogste kwaliteitsnormen zijn niet onopgemerkt gebleven: al meer dan 30 jaar zijn we in Zwitserland marktleider voor aromatherapie en aromatherapieproducten. Maar liefst 700 zorginstellingen en ziekenhuizen vertrouwen op onze producten.

Onze grondstoffen

De eigen teelt van de planten in Madagaskar (biologisch fairtrade project) en Frankrijk (biologisch dorp Correns) en geselecteerde, langdurige teeltpartners over de hele wereld garanderen de beste kwaliteit. Van zaaien en oogsten tot destilleren, persen of macereren van de planten, ze leven en werken conform onze waarden zoals ecologie en humaniteit, en ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.
Het beste van het beste: het Farfalla label “Grand Cru” staat voor essentiële oliën van producenten die niet alleen gepassioneerd zijn door biologische teelt of wildoogst, maar ook een sociale meerwaarde bieden. Zo heeft onze partner in India kansarme vrouwen in dienst, zijn bij ons eigen project in Madagaskar meer dan 2000 kleine boeren betrokken, en in een arme regio in het zuiden van Frankrijk houden vrouwen die in het wild oogsten een oude traditie in stand.

Onze belofte

  • 100% natuurlijk, hoogst mogelijk percentage biologische grondstoffen 80%, demeter, gecontroleerde biologische landbouw, 0% synthetisch, nano of GGO (genetisch gemanipuleerd).
  • Eerlijke handel: teeltprojecten met gegarandeerde afname.
  • Duurzaamheid: 100% groene stroom, organische groei.
  • Niet getest op dieren, vegan.
  • Bedrijfsleiding door eigenaar, sociaal competent bedrijf.
  • Certificaten: Gecertificeerde duurzame economie (CSE).
  • Gecertificeerde natuurlijke/ organische/ecologische cosmetica (Natrue/BDIH).

Onze productie: made in Switzerland...

... staat voor de hoogste bekwaamheid en de meest geavanceerde verwerking, onder strikte controle in de beide Zwitserse GMP-gecertificeerde productielocaties in Zürich en Jura. 

Certificaten

Bio-controle
In Zwitserland worden alle producenten gecontroleerd door onafhankelijke biologische controle-instanties. De organisatie die verantwoordelijk is voor de inspectie en de certificering wordt op de producten vermeld. Farfalla wordt in Zwitserland gecontroleerd door bio Inspecta AG met betrekking tot de ingekochte/verkochte hoeveelheden biologische producten. Het controlenummer van Farfalla is: bi-31012.

Natrue certificering
NaTrue hanteert de strengste eisen en garandeert de beste natuurlijke cosmetische kwaliteit. 
NaTrue certificeert op drie niveaus, afhankelijk van het biologische gehalte:
Niveau 1. natuurlijke cosmetica (komt overeen met de huidige BDIH-norm).
Niveau 2: Natuurlijke cosmetica met een biologisch gehalte (organisch gehalte van ten minste 70%).
Niveau 3. biologische cosmetica (organisch gehalte van ten minste 95%). Aangezien het watergehalte van de produkten niet wordt meegerekend, is dit niveau zeer moeilijk te bereiken.

CSE-label
Het CSE-label is het eerste duurzaamheidskeurmerk voor een gecertificeerd ondernemingsbestuur en geldt, in tegenstelling tot productcertificeringen, voor de hele onderneming. Het staat voor verantwoorde bedrijfsbeslissingen die in harmonie met alle bedrijfsomgevingen worden genomen.
De drie dimensies van duurzaamheid - ecologisch, sociaal en economisch - zijn gelijkwaardige kerncompetenties van een gecertificeerd bedrijf en worden voortdurend verbeterd. De Society for Applied Business Ethics en het CSE-label controleerden alle aspecten van Farfalla en certificeerden ze als "duurzaam". 

Grand Cru
Bij Farfalla is de Franse kwaliteitsaanduiding "grand cru" een blijk van waardering voor bijzondere essentiële oliën en de mensen die erachter staan. Een "Grand Cru" essentiële olie moet aan de volgende criteria voldoen:
1. Het teeltgebied is typisch/origineel.
2. Haar producenten zetten zich op gepassioneerde en overtuigende wijze in voor duurzame kwesties (ecologisch en sociaal) en dragen bij tot het behoud van de biodiversiteit.
3. De grondstoffen zijn aromatische planten die afkomstig zijn van gecontroleerde wildpluk (FairWild) of van gecontroleerde biologische of demeterteelt.
4. De destillatie ervan wordt uitgevoerd volgens de richtlijnen van een gecontroleerde biologische kwaliteit.

ISO certificaat
 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid - het Farfalla vroedvrouwen hulpproject

We geven baby’s over de hele wereld een gezonde start in het leven.
Wanneer we de verhalen horen van vrouwen die voor onze coöperaties werken in Madagaskar beseffen we wat er achter de abstracte cijfers schuilgaat. In veel ontwikkelingslanden sterft nog steeds bijna 1 op de 100 moeders bij de bevalling en vaak de baby ook. Broertjes en zusjes moeten overleven zonder moeder.
In Europa is het sterftecijfer sterk verminderd dankzij de professionele zorg voor (aanstaande) moeders tijdens de zwangerschap en bij de bevalling , onder andere door goed opgeleide vroedvrouwen. Tegenwoordig sterft hier 1 vrouw op de 10000 bij de bevalling. Dit risico is 100 keer kleiner dan in de Sahel. Er zijn eenvoudigweg niet genoeg bekwame vroedvrouwen in de armste landen van de wereld. Vooral op het platteland zijn er geen prenatale controles voor de vrouwen en zij bevallen zonder enige medische hulp. Een bekwame vroedvrouw kan tot 500 zwangerschappen begeleiden, complicaties vroegtijdig opsporen en professionele zorg verlenen tijdens en na de bevalling, wat de overlevingskansen van moeder en kind aanzienlijk verhoogt.

Met het Farfalla vroedvrouwen hulpproject willen we de moedersterfte in de armste landen van de wereld terugdringen. Met elk verkocht Farfalla product wordt de opleiding van een vroedvrouw financieel ondersteund in deze bijzonder getroffen landen. De vroedvrouwen zorgen voor moeders en hun baby's voor, tijdens en na de geboorte. Voor een gezonde start in het leven - over de hele wereld.

 

 

 

 

Voor de uitgebreide informatie klik op de onderstaande brochures:

Farfalla AromaCare, alles over de aromatherapie producten:

Farfalla Beautycare, alles over de gezichts- en lichaamsverzorging:

In het voorjaar van 2024 komt Farfalla weer met een aantal mooie aanvullingen in het assortiment:

 

Een heel praktisch overzicht voor het doseren van de essentiële oliën: