Over Taoasis

TAOASIS is een van de leveranciers aan Bloesem Remedies Nederland voor aromatherapie producten. De naam TAOASIS is een samenstelling van het Chinese TAO en het Arabische OASIS en betekent vrij vertaald "leven in harmonie met de natuur". Dat is al sinds de oprichting in 1991 hun drijfveer en doel.

TAOASIS - onze filosofie

"TAOASIS - dat zijn wij. Wij zijn een door de eigenaar geleid familiebedrijf uit Lage, Duitsland. Al meer dan 25 jaar staan ​​wij voor 100% volledig natuurlijke en hoogwaardige essentiële oliën van gecertificeerde biologische teelt. Er komt niets in onze producten dat daar niet in thuishoort. Dat betekent: geen dierlijke ingrediënten, geen niet-aangegeven bijmengsels, geen synthetische toevoegingen. En omdat we niet alleen voor ons eigen bedrijf zorgen, zijn alle producten van TAOASIS Natur Duft Manufaktur consequent duurzaam, eerlijk en milieuvriendelijk. Omdat we van onze omgeving en de mensen daarin houden - en we houden van geuren."

Axel Meyer en Govinda Meyer

De natuur als model

De grondstoffen zijn geurige planten waarvan de geschiedenis gevuld is met eeuwenlange traditie. Alleen met jarenlange ervaring, zorg en kennis over de individuele planten kunnen essentiële oliën van de hoogste kwaliteit worden verkregen. Om het volledige scala aan natuurlijke actieve ingrediënten te behouden, selecteert TAOASIS alleen de beste en 100% natuurlijke, essentiële oliën. De kwaliteit van onze oliën begint al bij de selectie van de teeltpartner. In het eigen laboratorium van het bedrijf wordt de zuiverheid en kwaliteit van onze oliën continu gecontroleerd.

Geschiedenis

 • 16 februari 1991 "Das kleine Lexikon der Düfte" als basis voor de geschiedenis van het bedrijf
  Uit puur enthousiasme en liefde voor de natuur en haar geuren schreef Axel Meyer "Das kleine Lexikon der Düfte" ("De kleine encyclopedie van geuren") om talrijke natuurlijke geuren en hun effecten in het kader van aromatherapie te beschrijven. 
 • 13 april 1991 Oprichting van TAOASIS Natur Duft Manufaktur
  Nadat het lexicon is gepubliceerd, is de vraag naar de daarin beschreven geuren enorm gestegen . Als antwoord op deze vraag richt Axel Meyer de TAOASIS Natur Duft Manufaktur op. 
 • 13 april 2005 Baldini als merk voor biologische speciaalzaken
  De wens van biologische speciaalzaken om ook essentiële oliën van TAOASIS aan te kunnen bieden, groeit. Baldini wordt gelanceerd als merk voor speciaalzaken en enthousiast ontvangen. 
 • 1 januari 2013 Govinda Meyer wordt de tweede directeur
  Na enkele jaren als hoofd inkoop en marketing treedt Govinda Meyer toe tot de directie van TAOASIS. Axel en Govinda Meyer vormen voortaan samen de leiding van het familiebedrijf.
 • 1 april 2013 Eerste lavendelteelt op het bedrijfsterrein in Detmold
  Wat doe je met al het groen dat zich langs het bedrijfspand uitstrekt? Omdat de helling op de zuidzijde, en daardoor beschut en zonnig ligt, kwam Axel Meyer op het idee om lavendel te planten. Zo gezegd zo gedaan: 1.400 lavendelstekken worden met de hand geplant met behulp van enkele medewerkers. Hoe goed de lavendel zou gedijen had de biologische pionier en oprichter van het bedrijf nooit durven dromen. Maar het proefveld is een groot succes: de lavendel gedijt en staat na enkele maanden in volle bloei, zodat in de jaren die volgden steeds meer planten worden geplant.
  Als het telen van lavendel in de tuin al zo succesvol is, waarom dan niet iets groter denken? Ca. 10 minuten van het hoofdkantoor in Detmold ligt het landelijke Fromhausen. Er zijn twee steenachtige velden met een zuidwestelijke helling, vergelijkbaar met de geurtuin op het bedrijfsterrein.
  In 2015 zaait biologische boer Martin Meiwes daar 50.000 lavendelplanten. Uit een eerste testdestillatie blijkt al in het daaropvolgende jaar dat de olie uit de lavendel in Detmold van uitstekende kwaliteit is. Sommige resultaten overtreffen zelfs die van Franse lavendel. Het is duidelijk: lavendelteelt op Duitse bodem werkt niet alleen, het levert ook gezonde en krachtige lavendelplanten op waaruit hoogwaardige en fijn geurende lavendelolie kan worden verkregen.
 • 1 mei 2015 Opening van de geurige en medicinale plantentuin en het starten met rondleidingen
  De geurtuin naast het bedrijfspand groeit. Na verloop van tijd verschijnen er niet alleen nieuwe lavendelplanten, maar ook steeds meer bomen, struiken, kruiden en andere planten langs een aangelegd pad. Het idee ontstaat om rondleidingen aan te bieden en sindsdien vinden er rondleidingen plaats onder deskundige begeleiding van apotheker en alternatief geneeskundige Susanna Färber, waarin de werking van planten in de aromatherapie wordt toegelicht. De tuin groeit nog steeds. Alleen al in onze aromatische en geneeskrachtige kruidentuin gedijen 3000 lavendelplanten.
 • 19 juni 2017 De eerste lavendeloogst
  2017 staat in het teken van lavendel. In juni en juli trekt de bloeiende lavendelzee in Fromhausen camerateams, amateurfotografen en zelfs een reisgroep uit China naar de regio Detmold. In de nieuwe destilleerderij worden op de binnenplaats de eerste eigen flessen gevuld met biologische lavendelolie uit eigen regionale teelt. De eerste producten gaan kort daarna in de verkoop. Na deze eerste lavendeloogst volgt er ieder jaar een opnieuw een succesvolle oogst, inmiddels al vier.
  In 2020 oogsten we de lavendel voor het eerst niet met de hand met een sikkel, maar met een originele lavendelrooier, waar we enorm trots op zijn. Met de grootte die het project nu heeft bereikt, zijn we niet alleen sneller, maar ook onafhankelijker met betrekking tot het weer en het oogstmoment.
  Na de oogst volgt een "Lavendelfeest" als de bekroning op een arbeidsintensieve en veelbewogen week: Nadat de eigen lavendel is geoogst en gedestilleerd op het bedrijfsterrein, viert TAOASIS het einde van de "Lavendelweek" met medewerkers, leveranciers, klanten, vrienden en familieleden.
 • 12 juli 2018 Opening van de TAOASIS kindergeurtuin
  In het verleden maakten kinderen van 6 tot 10 jaar in het kader van het "Dufte Schule"-project kennis met de geuren van de natuur en hun positieve effecten op concentratie en motivatie. Met de uitbreiding van de geurtuin in 2018 ontstond het idee om een ​​kindergeurtuin te maken. Er wordt een grote bank gebouwd en versierd met kleurrijk mozaïek en er komen themaplekken. Sindsdien hebben kinderen tussen de 5 en 12 jaar samen met lerares en kunstzinnig therapeut Shantala Coenen bloemen en kruiden, wilde bijen en vlinders kunnen ontdekken in de speciaal voor hen gemaakte bloembedden en antwoorden gekregen op vragen zoals: Wat zijn de limonade plant en de chocoladebloem? Welke kruiden helpen tegen verkoudheid en buikpijn? Welke planten laten ons mooi dromen of helpen ons met huiswerk?
 • 17 juli 2020 Record aantal bezoekers aan de lavendelvelden in Fromhausen
  Helaas moet onze geplande lavendelweek in de zomer van 2020 worden geannuleerd. In plaats daarvan bieden we tal van kleinere evenementen aan in lavendelvelden in Fromhausen. Voor het eerst staan ​​we ook op het veld met onze lavendelmobiel. Hier kunnen bezoekers door ons assortiment snuffelen en direct ter plaatse hun favoriete producten kopen. Dat valt in de smaak: de lavendelvelden trekken deze zomer talloze toeristen uit heel Duitsland en worden echte publiekstrekkers.
 • 2 september 2020 In Lage ruikt het al naar lavendel
  De bouw van ons nieuwe bedrijfspand in Lage is in volle gang. Terwijl onze medewerkers nog in Detmold werken, zijn de eerste 75.000 lavendelplanten al naar hun nieuwe locatie gebracht en worden daar geplant. Want ook onze TaoFarm boerderij verheugt zich op extra velden direct naast ons nieuwe bedrijfspand. Vanaf volgend jaar zullen hier tal van aromatische planten groeien, waaronder natuurlijk onze lokale lavendel.
 • 27 januari 2021 Verhuizing naar Lage
  Voor de bijna 60 medewerkers van TAOASIS begint het nieuwe jaar met een heel bijzonder hoogtepunt: de verhuizing naar Lage. Hier werd ongeveer een jaar lang een volledig duurzaam nieuw bedrijfspand van hout gebouwd. Een droom, en niet alleen voor het TAOASIS-team want de geurende tuin met aangrenzende lavendelvelden zal in de toekomst ook externe bezoekers uitnodigen om er te ontspannen en te vertoeven.

 

TaoFarm

Alternatieve landbouw in Oost-Westfalen-Lippe
Met onze Demeter gecertificeerde boerderij hebben we onszelf tot doel gesteld conventionele teelt om te zetten naar Demeter teelt. Momenteel planten we lavendel, wilde bloemen en aromatische planten zoals rozemarijn op ongeveer 20 hectare land in onze thuisbasis - biodynamisch en in Demeter kwaliteit.

De TaoFarm - veel meer dan alleen liefde voor je geboortestreek
Grote veranderingen over de hele planeet hebben niet alleen geleid tot steeds meer merkbare klimaatveranderingen. Als gevolg van een meedogenlozer behandeling van de natuur zijn de krachten uit balans. Steeds meer chemische productieresten en landbouwgifstoffen vervuilen onze lucht en in toenemende mate ook ons ​​grondwater - een groeiend probleem voor de gezondheid van mens en dier. Tegen deze achtergrond is landbouw van groter belang en hebben we allemaal de verantwoordelijkheid om deze ontwikkeling een halt toe te roepen.

Dat was een van de redenen waarom we - in een tijd waarin juist veel boerenbedrijven stoppen - een nieuwe Demeter gecertificeerde biodynamische boerderij hebben opgericht: de TaoFarm. Het doel is om conventionele landbouw in de regio om te zetten naar Demeter landbouw, met alle aromatische planten die hier in het prachtige Lipperland groeien. Momenteel bewerken we in onze thuisregio ongeveer 20 hectare land: met lavendel, wilde bloemen en andere aromatische planten zoals rozemarijn. De komende jaren komt daar nog 60 tot 80 hectare bij met tienduizenden planten.

De lavendelteelt in Lippe is ons eerste grote project dat we in 2012 zijn gestart op onze bedrijfslocatie in Detmold en dat inmiddels tot ver buiten onze thuisregio bekend is geworden. 

Onze teeltpartners en coöperaties wereldwijd

Wij houden van de geuren van bloemen, bomen en geneeskrachtige kruiden - en dat al sinds 1991. Of het nu gaat om rozen, lavendel of citroen, we verkrijgen al onze geuren van aromatische planten van gecertificeerde, eerlijke biologische of Demeter teelt wereldwijd. En omdat vertrouwen goed is, maar we niet alleen willen vertrouwen op internationale certificeringsbedrijven, bezoeken we onze teeltprojecten en coöperaties in Europa, Azië en Australië regelmatig persoonlijk.

Bio dennenproject Zuid-Tirol
Dennen houden van extreme hoogten en groeien bijzonder goed in de Alpen. Daarom halen wij onze dennenolie rechtstreeks uit Zuid-Tirol. Onze teeltpartner daar is zeer deskundig als het gaat om de "Koningin van de Alpen". Met ongelooflijke passie en toewijding werkt hij aan de perfecte olie.

 

 

Bio lavendelproject Bulgarije
Ons grootste teeltproject bevindt zich in het hart van Bulgarije: We telen hier heerlijk geurende lavendel op meer dan 100 hectare, waar we bijzonder trots op zijn. Alleen de goede samenwerking met onze lokale teeltpartner maakt dit grote project überhaupt mogelijk.

 

 

 

Demeter lavenderproject Frankrijk
Een van onze nauwste en langste samenwerkingen is met een klein familiebedrijf uit Frankrijk dat met passie en toewijding Demeter lavendel teelt. We zijn blij zo'n betrouwbare partner te hebben gevonden midden in de Provence en zijn blij dat we in 2019 zelfs onze teeltgebieden hebben kunnen uitbreiden.

 

 

Demeter project Duitsland
We zijn bijzonder trots op onze teeltpartner in Zuid-Duitsland, omdat we hier de volledige omschakeling van biologisch naar Demeter hebben begeleid. Dankzij de fijne samenwerking kunnen we nu voor het eerst citroenmelisseolie, duizendbladolie en engelwortelolie in de beste Demeter kwaliteit aanbieden.

 

 

Demeter project Italië
We werken bijna vanaf het begin samen met onze teeltpartner in Italië en zijn al jaren nauw met elkaar verbonden. Sinds 2019 hebben we zelfs ons teeltgebied met nog eens 100 hectare kunnen uitbreiden. We zijn bijzonder trots op de Damascus rozen, die we nu naast venkel, salie, rozemarijn en Demeter lavendel telen in Italië.

 

 

Demeter Citrus project Sicilië
Eén ding halen we vooral van onze teeltpartner in Sicilië: prachtige citrusoliën voor onze Demeter citrusproducten. De nauwe samenwerking met het traditionele familiebedrijf bestaat inmiddels drie jaar en heeft ons overtuigd. Er zijn al genoeg plannen om de samenwerking uit te breiden.

 

Kwaliteit

Duurzaam ondernemen en excellente kwaliteit
We houden ons aan wat we beloven. Dit wordt bewezen door de vele verschillende kwaliteitskenmerken op onze producten (zie "kwaliteit van essentiële oliën"). De topkwaliteit van TAOASIS herken je aan het label. Naast uitstekende kwaliteit is duurzaamheid voor ons bijzonder belangrijk. Sinds 2019 zijn onze cijfers dan ook openbaar en laten daarmee voor het algemeen belang zien hoe duurzaam we ons als bedrijf gedragen. Via onze eigen economische activiteiten nemen we zo ook een permanente sociale en ecologische verantwoordelijkheid op ons.

Maak kennis met TAOASIS in onderstaande video (indien gewenst kies bij "instellingen" voor Nederlandse ondertiteling).