Botanicals

HET BEGIN: GEEN COMPROMIS

Toen de dochter van oprichtster Wendy Stirling een nare huidreactie kreeg op een ogenschijnlijk 'natuurlijke' shampoo, begon ze onderzoek te doen naar natuurlijke huidverzorgingsingrediënten. Ze besefte al snel dat er maar één manier was om 100% zuiverheid, veiligheid en duurzaamheid te garanderen, namelijk door de strengste principes van de Soil Association te volgen.

 

 

100% BIOLOGISCH

Van een van de eerste merken ooit die werd gecertificeerd door de Soil Association, is Botanicals vandaag de dag nog steeds een van de weinige merken die 100% gecertificeerd is. Met andere woorden, elk afzonderlijk Botanicals product heeft de strikte biologische en duurzaamheids-beoordelingen van de Soil Association doorstaan, waardoor hun kwaliteit, integriteit en transparantie zijn gegarandeerd.

 

 

KWALITEIT & ZUIVERHEID

Botanicals selecteert zorgvuldig al hun natuurlijke, biologische ingrediënten om ervoor te zorgen dat ze van de zuiverste en hoogste kwaliteit zijn en dat ze afkomstig zijn van duurzame bronnen. Alle samenstellingen zijn een combinatie van actieve plantaardige stoffen zoals natuurlijke oliën en boters en natuurlijke mineralen zoals zouten en klei gecombineerd met geselecteerde, door de Soil Association goedgekeurde natuurlijke cosmetische ingrediënten zoals natuurlijk voorkomende conserveermiddelen.

 

 

DE BOTANICALS FAMILIE

Botanicals is een familiebedrijf gericht op familiewaarden. De Botanicals familie is gepassioneerd en vriendelijk en strekt zich uit van het team op het Hunting Lodge hoofdkantoor in Leicestershire tot een breed netwerk van gepassioneerde therapeuten en trouwe klanten. Botanicals zet zich in om mensen te helpen voor zichzelf en de mensen om hen heen te zorgen met behulp van de kracht van de natuur.

 

 

ONZE PLANEET BESCHERMEN

Omringd door het prachtige platteland van Leicestershire wordt Botanicals er dagelijks aan herinnerd hun verantwoordelijkheid om de planeet, de gezondheid van de bodem en de diversiteit van de natuur te beschermen. Door zich te laten leiden door de strikte criteria van de Soil Association, neemt Botanicals steeds de meest duurzame, planeetbeschermende beslissingen, van hun selectie van ingrediënten en verpakkingen tot hun productieprocessen.

 

 

MET DE HAND GEMAAKT

Alle producten worden met de hand gemaakt in de keuken van de Botanicals Lodge, op het platteland van Leicestershire. Elk product wordt zorgvuldig gemengd en met de hand afgevuld door een van de deskundige teams. Deze kleinschalige productie betekent dat men volledige controle heeft over de productie en de kwaliteit, potentie en versheid van de producten kan waarborgen. Het helpt hun tevens om kosten te beheersen en om zo de productprijzen betaalbaar en toegankelijk te houden.

 

Klik op de brochure voor informatie over Botanicals en de producten.