Momenteel is het erg druk bij de bezorgdiensten.
Met name bij leveringen direct na het weekend en rondom de feestdagen zoals Hemelvaartsdag en Pinksteren dient u rekening te houden met een iets langere levertijd. Excuus voor het ongemak.

Onderstaand een overzicht van de openingstijden rondom de komende feestdagen

HEMELVAARTSDAG 13 MEI
Op deze dag is het kantoor van Bloesem Remedies Nederland gesloten.
Bestellingen van 12 mei ná 13.00 uur en van 13 mei worden op vrijdag 14 mei verzonden.
Winkel De 3Vrouwen is eveneens gesloten op deze dag.

PINKSTEREN 23 & 24 MEI
Op maandag 24 mei (2e Pinksterdag) is Bloesem Remedies Nederland gesloten. Bestellingen die geplaatst worden op vrijdag 22 mei vóór 13.00 worden dezelfde dag nog verzonden. Bestellingen ná 13.00 uur en de bestellingen op zaterdag, zondag en maandag worden verzonden op dinsdag 25 mei.
Winkel De3Vrouwen is altijd op maandag gesloten, dus ook op 2e Pinksterdag.

Met vriendelijke groet,

Team Bloesem Remedies Nederland en De 3Vrouwen

 

 

Klik hier om een beschrijving van uw praktijk toe te voegen


Info F.E.S. Flower Essences
Info Range of Light set
Info Professional set
Info Flourish formulas
Info Seasons o/t Soul massage olie

FES FLOURISH COMBINATIES
12 BLOESEM REMEDIE COMBINATIES VOOR LICHAAM EN ZIEL
GROEIEN ALS BLOEMEN

De bloesem remedie combinaties van de FES Flourish lijn doen hun naam eer aan, want ze zijn ontworpen om het hoogste potentieel van het lichaam en de ziel te ontwikkelen. De Flourish lijn is het resultaat van vele jaren onderzoek, plantstudies, praktijkverslagen van therapeuten over de hele wereld, klinische interviews en een intensief gebruik bij natuurrampen. De meeste combinaties of hun belangrijkste componenten, worden al meer dan tien jaar gebruikt.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN DE FLOURISH COMBINATIES


-De twaalf combinaties van de Flourish lijn werken op de meeste fundamentele problemen waarmee mensen van alle leeftijden en levensstijlen mee te maken krijgen, ook zijn het remedies voor de verzorging van dieren. Elke combinatie heeft een specifieke kwaliteit, maar de hele serie kan ook gebruikt worden wanneer je pas kennis hebt gemaakt met bloesem remedies of wanneer je basisremedies wilt om in je praktijk mee te werken.
-Elke combinatie staat garant voor jaren van onderzoek en zorgvuldige aandacht waardoor ze doeltreffende, goed combinerende remedies vormen die als geheel meer zijn dan hun onderdelen.
-Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van een combinatie, onder andere aan de botanische signatuur, kleur, vorm en groei omgeving van de bloem en ook belangrijke thema’s en verwantschap tussen bloemen die tijdens de jaren van klinisch onderzoek naar voren zijn gekomen.
-Elke FES Flourish combinatie is ontworpen om te werken op diepgaande gezondheidsproblemen van het lichaam en de ziel. Hun rol is om iets duidelijk te maken en te stabiliseren, zodat meer op de persoon gerichte bloesem remedies dieper kunnen werken.
-De Fes Flourish combinaties zijn gemakkelijk te begrijpen en eenvoudig uit te kiezen voor eigen gebruik of ze kunnen gebruikt worden als remedies om mee te starten voor grote groepen in klinieken, ziekenhuizen en bij noodsituaties.
-Elke combinatie is zorgvuldig bereid en handmatig gepotentieerd door FES door middel van meditatie, gebed en positieve aandacht. Zoals elk bloemblaadje bijdraagt aan de hele bloem, wordt elk onderdeel van de combinatie alchemistisch samengevoegd om een groter geheel te vormen voor een heldere en duidelijke werking.
-De FES Flourish combinaties zijn een samenvoeging van bloesem remedies en heel kleine hoeveelheden van de zuiverste essentiële oliën die voldoen aan de normen voor voedingsupplementen. Ze worden samengesteld om te werken op het hele bereik van het lichaam en de ziel en om te werken op veel niveaus om gezondheid en welzijn te bevorderen. Alle ingrediënten worden bereid met de hoogste integriteit en zuiverheid en zijn in het wild geoogst of biologisch en/of biologisch/dynamisch geteeld.

GEBRUIK

Direct klaar voor gebruik – de combinaties hebben spraydopjes en zijn klaar voor direct gebruik. De gebruikelijke dosis is een of twee keer sprayen in de mond, vier keer per dag, tussen de maaltijden of voor het eten. In noodgevallen of bij diepe genezingsprocessen, verhoog je de dosis totdat de toestand zich gestabiliseerd heeft.

Wanneer te gebruiken – de twee belangrijkste momenten om te gebruiken zijn wanneer het lichaam en de ziel overgaan van waken naar slapen: bij het wakker worden en net voor het slapen gaan. Veel mensen vinden het handig om een flesje langs hun bed te hebben, samen met een ander flesje voor overdag. (Flora-Sleep moet alleen voor het slapengaan genomen worden, zie de informatie van deze combinatie.)

Uitwendig gebruik voor het energetische herstel van het lichaam – de spraydopjes maken het mogelijk om de combinaties moeiteloos en hygiënisch uitwendig toe te passen. Een van de meest effectieve uitwendige toepassingen is op het polspunt aan de binnenkant van het polsgewricht. Spray en wrijf licht in de huid; druk dan ongeveer een minuut lang licht op dit punt terwijl je diep ademt. Andere punten van toepassing, meridianen of chakra punten reageren heel goed op bloesem remedies, afhankelijk van de kennis en vaardigheid van de therapeut en de specifieke symptomen die behandeld worden. Zo is het bijvoorbeeld heel doeltreffend om de Sacred Heart flourish combinatie op punten langs de hartmeridiaan te gebruiken, samen met het innemen van een dosis.

Uitwendig gebruik in een crème – de flourish lijn gaat heel goed samen met de Self-Heal crème, maar je kunt ook een andere geschikte crème gebruiken. Spray een of twee keer per 30 ml crème en roer dan met de klok mee en tegen de klok in.

Sprayen algemeen – de combinaties kunnen ook heel effectief zijn wanneer ze om het hele lichaam, het hoofd en de ruimte om het lichaam gesprayd worden. Sluit daarbij de ogen en doe de bril af. Deze methode is vooral favoriet bij kinderen.

Voedingssupplement status – de Fes flourish combinaties zijn voedingssupplementen. De hier gegeven informatie is niet bedoeld voor een diagnose, de behandeling, genezing of preventie van een ziekte.

HET BEHANDELEN VAN DIEREN

Sprayen – dieren kun je behandelen door op en rond het dier te sprayen. Hierdoor kun je bange dieren behandelen. Er kan een heel klein beetje gesprayd worden bij de lippen of bij de neus om op zo’n manier te laten oplikken. Wees bewust van de grenzen en reacties van elk dier dat je behandelt. Veel vogels houden van sprayen, terwijl andere dieren in het begin kunnen schrikken. Aai het dier of houdt het vast of maak op een andere manier contact voordat je het dier behandelt, zodat het toedienen van de bloesem remedies plaatsvindt in een positieve sfeer.

Direct uitwendig – spray een paar druppels van de combinatie op de poot, achter de oren, op de polspunten of een ander energiepunt op het lichaam van het dier. Het dier zal ofwel de remedie oplikken of gewoon toestaan dat het opgenomen wordt via de huid. Je kunt ook de remedie in je eigen handen sprayen en dan op het specifieke lichaamsdeel inmasseren. Je kunt de remedie hiervoor ook in een crème mengen.

In het voer – de flourish combinaties kun je ook op een beetje voer sprayen. Energetische middelen zoals bloesemremedies kunnen echter het beste apart van voedsel ingenomen worden. Je kunt een beschuitje gebruiken voor het toedienen van de remedies, los van het gewone eten.

In het drinkwater – spray minstens twee keer per dag een of twee keer in de kom met drinkwater van het dier. Neem hierbij elke keer vers drinkwater en roer de remedies met de klok mee en tegen de klok in om de energie met het water te mengen. Voor grotere dieren – zoals in de drinkbak voor paarden – pas je de dosis naar behoefte aan. Deze methode werkt goed voor paarden of andere dieren die hun eigen drinkbak hebben en regelmatig drinken. Het werkt minder goed voor dieren zoals katten die onregelmatig drinken of die hun drinkbak met andere dieren moeten delen. De bloesem remedies zullen verdampen en regelmatig vervangen moeten worden.

ACTIV-8

ACHT BLOEMEN VOOR HET OP EEN POSITIEVE MANIER AANPAKKEN VAN JE DOELEN.

Wanneer te gebruiken:
-Bij het begin van een nieuw project of taak; om te zorgen voor een “ontbranding” van positieve alchemistische krachten en nieuwe richtingen.
-Wanneer de positieve manifestatie van de ziel regelmatig belemmerd wordt door aarzeling, apathie of uitstel.
-Als katalysator voor de manifestatie van positieve yang of mannelijke vuur kracht (zowel bij mannen als bij vrouwen).
-Om een sterker gevoel van overvloed en persoonlijke voorspoed te realiseren, door het stellen van duidelijke doelen en volgehouden aandacht.
-Wanneer je een positieve leiderschapsrol in de familie, de gemeenschap of de werksituatie op je moet nemen, vooral wanneer er twijfel of aarzeling bestaat over deze rol.
-Om je energetische betrokkenheid bij een project of taak te versterken of te vernieuwen, wanneer je te maken hebt met uitstel, tegenwerking of tegenstand.

De Activ-8 combinatie bestaat uit:
Blackberry – stimuleert de wil om te handelen volgens de doelen en de intenties van de geest; tegen lethargie en uitstel.
Cayenne - een vurige katalysator, die een traag metabolisme activeert.
Red Penstemon – versterkt grotere besluitvaardigheid en uithoudings-vermogen bij tegenwerking of uitdagingen.
Red Larkspur – voorziet de ziel van charismatische krachten en leiderschapskwaliteiten, die zichtbaar worden in de wil en het fysieke lichaam.
Sunflower – positief zelfbewustzijn dat uitstraalt in de wereld.
Madia – je aandacht focussen op de kracht van licht en dit manifesteren, voor een wakkere aanwezigheid.
Dandelion – helpt de wil om zich met volharding te manifesteren: zonder overspannenheid, grote spanning of chaotische drukte.
Blazing Star - zorgt dat de innerlijke basis van vrouwelijke ontvankelijk-heid of “yin evenwicht” steun en evenwicht verschaft voor uiterlijke actie in de wereld.

Essentiële oliën - kaneel en kardemom olie zorgen voor positieve vuur-krachten: warmte en kracht.

FEAR-LESS

KALMTE EN CONTROLE OVER JEZELF BIJ SCHRIK, ANGST OF PANIEK

Wanneer te gebruiken:
-Voor elke bekende situatie die schrik of angst oproept – zoals spreken in het openbaar of reizen.
-Voor gebruik bij natuurrampen of een persoonlijke ramp. Werkt goed samen met of in afwisseling met Five Flower remedie tijdens de meest intense en directe episodes van paniek en chaos. Om met de stress uit het verleden en acute symptomen om te kunnen gaan: gebruik Post-Trauma Stabilizer.
-Een goede remedie voor mensen met een constitutionele aanleg voor angst, paniek, schrik, nerveuze spanning of een verstoorde slaap die samen gaat met onrust.
-Een uitstekende remedie voor kinderen bij nieuwe uitdagingen, bijvoorbeeld een publiek optreden zowel op school als ergens anders.
-Een goede basisremedie voor alle dieren die gevoelig zijn voor angst of die in bepaalde situaties een nerveuze onrust hebben.

De Fear-Less combinatie bestaat uit:
Red Clover – voor ongeremde paniek- of angsttoestanden, veroorzaakt door prikkels uit de directe of minder directe omgeving; ondersteunt het hart en stabiliseert de gevoeligheid voor psychische indrukken.
Mountain Pride – een unieke wilde penstemon uit de bergen, voor het opbouwen van kracht en moed in tegenwerkende situaties.
Californian Valerian – geeft rust aan de zenuwen in tijden van buitengewone spanning en chaos.
Oregon Grape – om te behoedzame of paranoïde gemoedstoestanden te neutraliseren; zorgt voor een kalm centrum van objectief bewustzijn.
Mimulus – bij de neiging om je terug te trekken of aan te passen als gevolg van angst of schrik; risico’s kunnen nemen en kunnen leren van veeleisende situaties.
Rock Rose – voor hevige schrik of extreme angst; de behoefte aan positieve aarding en innerlijke verankering in tijden van spanning en onrust.
Green Rose – voedt het hart in onrustige tijden; de angst aanvullen met de positieve kracht van mededogen en de verbinding met je omgeving.

Essentiële oliën – de oliën van bergamot en cisteroos voeden de lichtstructuren van het energielichaam, lavendel en ylang ylang zorgen voor kalmte en gecentreerde kracht.

FLORA-SLEEP


RUSTGEVENDE BLOEMEN VOOR EEN RUSTIGE SLAAP EN VERJONGING

Wanneer te gebruiken:
-Zorgt voor een diepe ontspanning, om in slaap te vallen en om door te slapen.
-Bevordert een rustige, ongestoorde slaap zodat je verfrist wakker wordt.
-Helpt de ziel om zich vollediger vrij te maken van het lichaam tijdens de slaap, om zo dromen te kunnen ervaren en de ermee samenhangende spirituele informatie.
-Kalmeert de energie centra (naar de behoefte van de persoon) die te actief zijn in de avond. Voorbeelden voor uitwendig gebruik zijn: tussen de ogen, linker en rechter slaap of het voorhoofd, het hart centrum en de zonnevlecht (maaggebied).
-Zorgt voor het herkennen en loslaten van chronische mentale en emotionele patronen die de rust en de slaap belemmeren; zoals spanning, angst, emotionele verwarring of zorgen over de toekomst.
-Een goede reisremedie wanneer het lichaam een nieuwe innerlijke klok om te slapen moet instellen.
-Een goede remedie voor kinderen die last hebben van nachtmerries, een rusteloze slaap en andere slaapstoornissen.
-Een goede remedie voor dieren die een verstoorde of onrustige slaap hebben of die een meer consequent slaappatroon moeten ontwikkelen in harmonie met de omgeving.

De Flora-Sleep combinatie bestaat uit:
White Chestnut – loslaten van diep vastzittende zorgen, zoals herhalende gedachten en voortdurende mentale spanning.
Red Chestnut – het loslaten van voortdurende zorgen of obsessieve emotionele onrust, die is gericht op anderen; angstige zorgen die te maken hebben met de vrije wil en de eigen keuzes van anderen.
Olive – ondersteunt het immuunsysteem en zorgt voor rust, bij een langdurige spanning of uitputting door een moeilijke periode in je leven.
Chamomile – loslaten van emotionele spanning en onrust, vooral van de zonnevlecht en de maag; kalmeert de spijsvertering ’s nachts voor het herstel van de stofwisseling.
California Valerian – geneest en kalmeert het zenuwstelsel; bevordert diepe ontspanning door de ziel naar het leven in het hier en nu te brengen, in plaats van ongerust te zijn over eventuele gebeurtenissen in de toekomst.
Aloe Vera – helpt het lichaam om aan te vullen en te herstellen tijdens de slaap; kalmeert te sterke activiteit als gevolg van te grote verantwoor-delijkheden op het werk of thuis.
Alpine Aster – helpt de ziel om zich volledig los te maken van het lichaam tijdens de slaap, zodat diepere niveaus van spiritueel bewustzijn en dromen gerealiseerd kunnen worden.
St. John’s Wort – zorgt voor spirituele bescherming en voeding tijdens de slaap; zorgt dat de ritmes van dag en nacht en van licht en donker harmonieus samenwerken.

Essentiële oliën - de essentiële olie van de blauwe kamille helpt om de spijsvertering te kalmeren en om de emoties te verzachten, sandelhout olie zorgt voor diepe ontspanning en heeft grondende en verzachtende kwaliteiten.

Het gebruik van Flora-Sleep
Flora-Sleep zorgt voor een ontspannende reactie in het lichaam. Je kunt deze combinatie het beste gebruiken een uur voordat je gaat slapen of rusten en dan nog een tweede keer net daarvoor. Je kunt ze ook langs je bed zetten en gebruiken als je wakker wordt tijdens de nacht om het lichaam en de ziel weer zacht terug in slaap te brengen.

Flora-Sleep kan uitwendig gebruikt worden op energiecentra die overgestimuleerd zijn. Twee belangrijke centra die vaak voor het slapen gaan gekalmeerd moeten worden, zijn het punt tussen de ogen (derde oog) en de solar plexus/het spijsverteringscentrum, ongeveer twee vingerbreedtes onder de navel. De gebruikelijke dosering is een keer sprayen onder de tong of uitwendig op de te behandelen plaats op het lichaam.

Flora-Sleep is ook erg effectief in een warm bad. Spray 4 tot 5 keer in het bad met warm water – roer het water tenminste een minuut met de klok mee en tegen de klok in. Ga tenminste 15-20 minuten in dit warme bad en ga dan direct naar bed.

Flora-Sleep is bedoeld om een gezonde ontspannende reactie teweeg te brengen als het gebruikt wordt voor bepaalde gevallen van emotionele of fysieke stress. In het geval van een ernstig fysiek probleem is het noodzakelijk professionele medische hulp in te roepen.

GRACE


EEN SYMFONIE VAN WITTE LELIES VOOR HET VERSTERKEN VAN DE VROUWELIJKE KWALITEITEN VAN DE ZIEL

Wanneer te gebruiken:
-Voor vrouwen en mannen van alle leeftijden – een basis remedie voor het ontwikkelen van gratie en een open geest.
-Voedt de relatie van de ziel met de moeder, de grootmoeder en het vrouwelijke archetype in de maatschappij en de cultuur.
-Voor het herstel van alle reproductieve en gynaecologische ziektes en operaties – kan ook in de Self-Heal crème gedaan worden en op de specifieke plaatsen van het lichaam gemasseerd worden (maar niet direct op open wonden); gebruik afwisselend of samen met Magenta Self-Healer voor basis herstel van de levenskracht.
-Bij verkrachting, seksueel misbruik, seksuele slavernij of het ermee samenhangende trauma, inclusief de degradatie en exploitatie van vrouwelijke waarden; voor het herstellen van gratie, waardigheid en essentiële eigenwaarde in de vrouwelijke identiteit; een startremedie voor opvang centra bij verkrachting of Blijf-van-mijn-Lijf huizen, samen met of afwisselend met Post-Trauma Stabilizer en/of Five Flower remedie.
-Voor alle biologische, culturele en spirituele mijlpalen die te maken hebben met het vrouwelijke lichaam en de ziel – waaronder het begin van de menstruatie, het huwelijk, het moederschap, de menopauze en de wijze oude vrouw.
-Voor bij hulpverlening of natuurrampen, als het moeder beeld van het vrouwelijke is vernietigd of beschadigd; waaronder het verlies van je moeder, familienetwerk of huis, vernietiging van de aarde, militair geweld en bezetting met geweld, verkrachting en overheersing; gebruik afwisse-lend of samen met Post-Trauma Stabilizer en/of Yarrow Environmental Solution.

De Grace combinatie bestaat uit:
Star of Bethlehem – je goddelijke oorsprong weer opeisen en je deze herinneren ondanks trauma, bij chirurgische ingrepen, misbruik of verlies; de troostende “moederster” van de ziel, die herstelt en aanvult.
Easter Lily – integratie van seksualiteit en spiritualiteit als een kracht van heelheid in de ziel, die past bij jouw individuele levensweg; herstelt trauma, misbruik of vernederende seksuele ervaringen die de waardig-heid en integriteit van de ziel uitputten; het archetype van de maagd als de zuivere kwaliteit van de goddelijke vrouwelijke ziel.
Mariposa Lily – de warme, koesterende aanwezigheid van de moeder; helpt met het herstellen van wonden die te maken hebben met je moeder, je familie of je afkomst of met je eigen moederlijke eigenschap-pen; het vrouwelijke en moederlijke als een positieve kracht in de ziel.
Splendid Mariposa Lily – de moeder van de wereld; het vermogen om alle leden van het menselijk ras te zien als kind van één moeder; het herstel van trauma dat te maken heeft met ras, religie, nationaliteit, klasse, ecologische ramp of oorlog; de buitengewone krachten van vrouwelijke genade en gratie voor het genezen van ziektes en kwalen die door je culturele achtergrond of omgeving veroorzaakt worden.
Star Tulip – gevoelige afstemming en openheid; de zachtere “anima” kant van de vrouwelijke ziel tot uitdrukking kunnen brengen; het vermogen om op diepe niveaus te luisteren – herinneren van dromen, gebeden en meditatie.
Shasta Lily – unieke en dynamische uitdrukking van het vrouwelijke in de persoonlijkheid; met vrouwelijke kracht leiding geven in de buitenwereld zonder een gemaakt mannelijk masker te hoeven dragen; stralende, creatieve vrouwelijke kracht.
Fawn Lily – de incarnatie van de hoogste spirituele niveaus van het vrouwelijke in de familie, de maatschappij en de wereld; het loslaten van de neiging om je terug te trekken of op te sluiten (ijs te worden) om je essentiële vrouwelijke zuiverheid en gevoeligheid te behouden; spirituele vitaliteit en warmte.
Desert Lily – schoonheid, kunstzinnigheid en vrouwelijke gratie in de wereld verdedigen ondanks de opdringende technologie en verstedelijking; alchemistische “water” krachten van het vrouwelijke die de onevenwichtige uitdrukking van vuur en hitte (vuurwapens en oorlog, technologie, broeikaseffect, elektrische vervuiling, enz.) tegengaan; verjonging en wedergeboorte door de vrouwelijke alchemie van het water.

Essentiële olie – roos attar olie zorgt voor een alchemistisch tegenwicht van de witte lelies, voedt en stimuleert de krachten van het hart: liefde en mededogen.

GRIEF RELIEF


GEEFT TROOST IN TIJDEN VAN VERDRIET EN INZICHT BIJ ZELFONDERZOEK

Wanneer te gebruiken:
-Helpt om de fundamenten van de ziel weer te herstellen na de dood van een geliefde – mens of dier.
-Als hulp bij de beëindiging van een betekenisvolle relatie, zoals bij een scheiding of bij een andere ernstige verstoring.
-Tijdens een natuurramp die gekenmerkt wordt door dood, vernietiging en verlies, zowel voor reddingswerkers als slachtoffers.
-In tijden van persoonlijk verlies of tegenslag, als de ziel zich leeg voelt en op zoek is naar nieuwe richting of betekenis.

De Grief Relief combinatie bestaat uit:
Bleeding Heart – voor versterking van de krachten van het hart, vooral bij een gebroken hart en beëindiging van een relatie.
Pink Yarrow – helpt om gevoelens te beheersen en te centreren in tijden van crisis en emotionele verwarring.
California Wild Rose – geeft moed en kracht aan het hart in moeilijke tijden; helpt je om door de problemen van het leven heen te werken naar alles overstijgende liefdeskrachten.
Love-Lies-Bleeding – lijden en verdriet kunnen accepteren en hiervan de grotere spirituele betekenis en het doel begrijpen.
Borage – om de last van diep verdriet in het hart te verlichten; maakt lichter bij depressieve gevoelens en emotionele zwaarte.
Forget-Me-Not – om een verbinding op te bouwen met degenen die niet langer bij ons zijn in de fysieke wereld; begrijpen dat dood en vertrek niet het einde betekent van een spirituele relatie.
Explorer’s Gentian – bij crisis, verlies en tegenslag; als de ziel moet leren om een andere richting te nemen of een andere keuze te maken wat betreft levensdoel en levensweg.

Essentiële oliën – de olie van melisse en mirre helpen om te reinigen en te helen, ze brengen vernieuwde aspecten van licht en diepte in de ziel.

GROUNDING GREEN


GROENE BLOEMEN OM DE VERBINDING TUSSEN HET LICHAAM EN DE AARDE TE VERSTERKEN

Wanneer te gebruiken:
-Bouwt kracht, weerstand en vitaliteit op door de verbinding met de levenskracht van de aarde.
-Zorgt voor grondende en stabiliserende krachten die je beschermen tegen psychische storingen en ondersteunen tegen uitputting van het immuunsysteem in zeer drukke stedelijke en technologische omgevingen.
-Zorgt voor een harmonieuze en versterkende verbinding met de krachten van de aarde als die gebruikt worden voor healing, tuinieren, artistieke en professionele doeleinden.
-Brengt het bewustzijn van “ego” naar “eco” – zodat ecologische waarden verder gaan dan abstracte regels of politieke formules, naar een levendig bewustzijn van de aarde als een levend wezen.
-Motiveert wanneer gevoelens van ontmoediging, wanhoop of apathie je positieve kijk en actieve betrokkenheid om te werken voor het herstel en transformatie van de aarde bedreigen.
-Versterkt je waardering voor de aarde tijdens reizen, ontspanning of werk door de verfijning van je bewustzijn.
-Versterkt de verbinding voor kinderen die zich niet verbonden voelen met de natuur als gevolg van extreme verstedelijking en technologische invloeden.
-Moedigt de communicatie en verbinding met dieren aan – vooral dieren die lijden aan stress in steden – kan zowel door de verzorger als het dier gebruikt worden.

De Grounding Green combinatie bestaat uit:
Green Rein Orchid – maakt een meer tastbare en voedende verbinding mogelijk met de levenskracht die in het levende wezen van de aarde aanwezig is.
Green Bells of Ireland – katalyseert het bewustzijn voor de elementale opbouw van de aarde (zoals gemanifesteerd door aarde, lucht, vuur en water); de elementale kwaliteiten opnemen in je fysieke lichaam en in je dagelijkse activiteiten.
Lady’s Mantle – verbinding met de levende dauwmantel (hydrosfeer) van de aarde; magnetische helende krachten door je hart en handen kunnen laten stromen; voedende en aanvullende krachten in lichaam en ziel.
Green Rose – de uitbreiding van het bewustzijn van het hart om alle levensvormen te omvatten; het overstijgen van angst, wantrouwen en defensieve barrières die je isoleren en vervreemden; meer inzicht in en betrokkenheid met alle levende wezens.
Green Cross Gentian – bestrijdt gevoelens van wanhoop, zwaarte en ontmoediging die volgen op natuurrampen en milieucatastrofes; je betrokkenheid en toewijding voor het herstel van de aarde volhouden ondanks tegenwerking en tegenslagen.
Green Nicotiana – helpt de hart-long krachten in het lichaam om te ademen in verbinding met de aarde; overwint verhardende krachten binnen de moderne technologie en oorlogsvoering die barrières vormen voor het ademende hart van de aarde; het ritmische leven van de aarde kunnen voelen en erop kunnen reageren, zoals het zich manifesteert in de seizoenen, het weer, de afwisseling van dag en nacht, enz.

Essentiële oliën – de “evergreen” essentiële oliën van zilverspar, sitka spruce en ceder geven verwarmende, grondende en voedende krachten uit het hart van de aarde.

ILLUMINE


HET LICHT VAN BEGRIP TOELATEN OM ONTMOEDIGING EN ZWAARTE TE TRANSFORMEREN

Wanneer te gebruiken:
-Een basisremedie voor alle zware gevoelens; de alchemistische integratie van de licht en schaduw aspecten van de ziel.
-Voor elke levenscrisis of verlies, die resulteert in langdurige wanhoop en gebrek aan positieve kijk op de toekomst.
-Voor Seasonal Affective Disorder (SAD) (seizoensdepressie) of elke andere verstoring van je emotioneel welzijn, van slapen of eten, die samenhangen met veranderingen in licht en warmte.
-Voor uitgesproken aanleg in de familie of de stamboom voor depressieve gevoelens en wanhoop; actieve stappen nemen om deze aanleg te transformeren.
-Goed voor dieren die bij depressieve verzorgers of in een andere vreugdeloze omgeving moeten leven of die last hebben van seizoensdepressie.
-Voor de depressie die volgt op een gezondheidscrisis, zoals een postnatale depressie, afkicken of een grotere operatie; goed om hierbij af te wisselen met Magenta Self-Healer.

De Illumine combinatie bestaat uit:
Mustard – helpt de ziel om een dynamisch evenwicht te vinden tussen lichtzinnigheid en diepgang; een diepere beweging en ontwikkeling van de ziel door het integreren van verdriet en vreugde in een groter geheel.
St. John’s Wort – helpt om structuren van licht in de ziel op te bouwen en te versterken; integratie van licht/donker en dag/nacht ritmes naar een grotere samenhang en harmonie; bescherming tegen gespletenheid in lichaam, ziel en geest.
Borage – brengt grotere ondersteuning en licht in het hart in tijden van depressie en ontmoediging; geeft een vrolijkheid die de ziel helpt uit te stijgen boven ontmoedigende of bedrukkende emoties.
Explorer’s Gentian – helpt de ziel om met verandering en overgang om te gaan, zelfs als dit een uitdaging is; een crisis in het leven zien als een nieuwe mogelijkheid.
Pine – overstijgen van twijfel aan jezelf, zelfverwijt of somberheid ontstaan door het teveel bezig zijn met de fouten van het verleden; innerlijke vrij zijn van onmacht door hernieuwd inzicht en herkenning van je mogelijkheden in de toekomst.

Essentiële oliën – de stralend lichte kwaliteiten van bergamot en sinaasappel olie, samen met de reinigende en versterkende kwaliteiten van de olie van de den.

KINDER-GARDEN


VOOR HET KALMEREN VAN KINDEREN EN HET VERSTEKEN VAN HUN UITSTRALING

Wanneer te gebruiken:
-Een basiscombinatie voor alle kinderen, van zuigelingen tot pubers, ondersteunt het in het kind aanwezige licht; helpt de ziel van het kind met de ontplooiing en het zelfvertrouwen.
-Voor alle ontwikkelingsproblemen van het kind zoals leerproblemen, emotioneel trauma of verstoorde seksuele ontwikkeling als gevolg van misbruik of culturele invloeden.
-Bij alle gevallen van crisis of problemen in de familie, school of maatschappij van het kind – zoals bij scheiding, dood of een natuurramp.
-Als een algemene bescherming tegen verhardende of verstorende invloeden die de natuurlijke leerritmes van het kind verstoren, zoals technologie, reizen of dakloos zijn.
-Voor het behoud van het evenwicht in denken, voelen en willen in het kind, wanneer het kind mentale of fysieke vermogens ontwikkelt die verder gaan dan de ziel aankan voor evenwicht en morele vooruitgang van het kind.
-Een sleutel remedie voor volwassenen die een belangrijk deel van hun kindertijd nog moeten verwerken, begrijpen en herstellen om volledig te kunnen functioneren als volwassenen.
-Goed voor jonge ouders die een dieper contact met de kinderwereld moeten maken; de combinatie kan samen met het kind gebruikt worden.

De Kinder Garden combinatie bestaat uit:
Angelica – helpt het kind om zich verbonden te voelen met en beschermd te worden door de spirituele wereld; gaat verhardende en materialistische krachten tegen, die de ontwikkeling van de spirituele identiteit verhinderen.
Chamomile – verzachtend en kalmerend voor het emotionele centrum (zonnevlecht) van het kind; goed bij sterke stemmingswisselingen, slecht slapen en grillige eetlust.
Pink Yarrow – geeft helderheid en afbakening bij vage grenzen en het gevoel dat je niet goed afgesloten bent; integratie van de natuurlijke gevoeligheid van het kind met de juiste beheersing en concentratie.
Chicory – innerlijke zekerheid en emotionele vrijheid; tegen negatief aandacht vragen, je slachtoffer voelen of woede uitbarstingen; herschikt de energie in het hart zodat je vrij kunt geven en ontvangen.
Mariposa Lily – helpt het kind bij het ontvangen van koestering en liefde; ondersteunt vooral de moeder-kind binding en herstelt trauma dat te maken heeft met de geboorte of de familie.
Buttercup – laat het zuivere licht in het kind te voorschijn komen; helpt bij gevoelens van twijfel of gebrek aan zelfvertrouwen die de natuurlijke uitstraling van het kind verminderen.
Downy Avens – helpt om het mentale bewustzijn van het kind te gronden zodat het in contact blijft met zijn eigen gevoelens; het denken dat zich via de weg van het hart ontwikkelt en moreel besef; het herstel van de ziel bij aandachtsstoornissen en aanverwante klachten.

Essentiële oliën - de stralende kwaliteit van sinaasappel olie en de kalmerende en concentratie bevorderende oliën van kamille en ylang ylang komen samen in deze combinatie.

MAGENTA SELF-HEALER


PAARSE BLOEMEN VOOR HET HERSTEL VAN DE ZELFGENEZENDE KRACHTEN EN DE FYSIEKE VITALITEIT

Wanneer te gebruiken:
-Als een fundamentele remedie in elke behandeling; brengt het lichaam en de ziel naar een dieper niveau van gezondheid.
-Voor het herstel van alle ernstige ziektes of operaties, geeft toegang tot diepere reserves van het zelfgenezend vermogen.
-Wanneer het lijkt of het herstel bij een trauma of ziekte stagneert; versterkt de krachten van het immuunsysteem door het stimuleren van een grotere integratie van lichaam en ziel.
-Voor een dieper inzicht in een trauma of ziekte, verder gaan dan materialistische oorzaken naar een dieper spiritueel begrip.
-Voor het in gang zetten van het herstel tijdens schokkende levens-ervaringen, zoals na een persoonlijke of een milieu ramp.
-Helpt kinderen om hun immuunsysteem in stand te houden tijdens belangrijke fases in hun ontwikkeling, in periodes van sterke groei of bij typische kinderziektes.
-Voor dieren die behoefte hebben aan aanhoudende genezende steun tijdens een ziekte of na een operatie of een ander trauma.

De Magenta Self-Healer combinatie bestaat uit:
Self-Heal – activeert je gezondheid door te leren om te luisteren naar het lichaam en door verantwoordelijkheid te nemen voor gezonde keuzes en een gezonde levensstijl.
Sierra Primrose – vreugde voor het leven; helpt de ziel herstellen en laat je het leven op aarde omarmen – verbindt je vaak met de diepste herinneringen uit de kindertijd en het spirituele doel voorafgaande aan de incarnatie.
Echinacea – de kern van immuniteit; integratie van het spirituele met het lichamelijke ondanks schokkende of ontredderende levenservaringen; “Ik” kunnen zeggen op het diepste niveau van je lichaam en ziel.
Pedicularis – herinnering en inzicht in de ziel als een kracht voor herstel; karmische gebeurtenissen kunnen begrijpen en accepteren vanuit een bredere kijk in de tijd en het doel van je ziel.
Love-Lies-Bleeding – transformatie van persoonlijke pijn en ziekte; de transcendente kwaliteiten van het hart; mededogen verkregen door lijden.

Essentiële olie – de herstellende kwaliteit van helicryse olie draagt bij aan deze combinatie.

MIND-FULL


VOOR EEN LEVENDIGE HELDERHEID EN MENTALE AANDACHT

Wanneer te gebruiken:
-Een fundamentele remedie bij een professionele levensstijl waar een hoog niveau van aanhoudende mentale aandacht en intellectuele helderheid nodig is – zoals research, schrijven, onderwijzen, office management of spreken in het openbaar.
-Voor studenten die zich voorbereiden op een belangrijk examen of die hun intellectuele aandacht moeten richten op de moeilijke stof.
-Bij dufheid en mentale lethargie in het algemeen, vooral overdag of wanneer de slaap en de eet ritmes je mentale helderheid verstoren of ontwrichten.
-Als een aanvullende hulp, samen met andere geschikte therapieën, voor degenen die een verleden hebben met leerproblemen of mentale verwarring.
-Tijdens een belangrijk project dat extra mentale concentratie en helderheid verlangt.
-Als hulp om de behoefte te verminderen aan stimulerende middelen, zoals cafeïne, voor mentale prestaties.

Aanvullende opmerking: Mind-Full kan het best op de tong gesprayd worden of om het hoofd (met de ogen gesloten). Het kan zo vaak genomen worden als nodig is, speciaal 3-4 keer gedurende de periode van de meeste mentale activiteit.

De Mind-Full combinatie bestaat uit:
Peppermint – versterking van mentale activiteit; het overwinnen van mentale lethargie die het gevolg is van een niet goed functionerend metabolisme en spijsvertering.
Lemon – verhelderend en reinigend; gaat mentale vermoeidheid tegen met verfrissende en reinigende kwaliteiten.
Morning Glory – maakt helderder; verdiept de energie voor een goed waak- en slaapritme, vooral voor het neutraliseren van traagheid tijdens de dag.
Nasturtium – om vitale energie te herschikken en in evenwicht te brengen; vooral wanneer uitputting het gevolg is van het teveel gebruiken van de intellectuele krachten.
Cosmos – versterkt de hogere mentale functies; geeft een betere toegang tot de archetypische ideeën en hun vertaling in spreken en denken.
Shasta Daisy – voor een samenvoegend inzicht in het denken, integratie van losse delen intellectuele informatie tot samenhangende ideeën.
Rabbitbrush – een soepel en beweeglijk mentaal bewustzijn; gelijktijdig overzicht houden over verschillende details en ze samenbrengen in één veld van bewustzijn.
Madia – je aandacht kunnen richten; mentale concentratie vol kunnen houden bij taken en projecten; tegen vaag en verward mentaal gedrag.

Essentiële oliën – de verhelderende en stimulerende kwaliteiten van de olie van citroen, grapefruit en pepermunt versterken deze combinatie.

POST-TRAUMA STABILIZER


HERSTEL NA SHOCK EN TRAUMA

Wanneer te gebruiken:
-Voor ieder verlies of onbalans die een chaos veroorzaakt, verdoving of shock in het lichaam/de ziel – waaronder amputatie of verzwakkende verwondingen; verlies of onbalans in je huis of in je omgeving.
-Voor reddingswerk bij een natuurramp of in een oorlogsgebied – voor langdurige periodes van shock of trauma en om slachtoffers te helpen weer te herstellen; goed voor zowel mens als dier.
-Na een grote operatie en tijdens een langdurig fysiek herstel.
-Na het verlies van een geliefde of een huisdier, als de symptomen van de shock of de scheiding lang aanblijven; kan gebruikt worden in combinatie met of afwisselend met Grief Relief.
-Als een supplement bij ontwenningskuren; wanneer de ziel zich schokkende zaken herinnert of erkent wat er verloren is gegaan of beschadigd is geraakt in het leven.
-Voor steeds terugkerende gewelddadige dromen en herinneringen aan trauma in het verleden, die nog storen zelfs lang nadat andere vormen van genezing gezorgd hebben voor lichamelijke stabilisering.

De Post-Trauma Stabilizer combinatie bestaat uit:
Arnica – belangrijk voor alle vormen van shock of trauma, helpt de subtiele energie lichamen met het opnieuw integreren in het fysieke lichaam; zorgt voor herstel van aandachtstoornissen die volgen op een traumatische gebeurtenis.
Bleeding Heart – intens verdriet en verlangen; vooral naar degenen die overleden zijn of naar sociale verbindingen en omstandigheden die moeilijker zijn geworden als gevolg van een ramp of een verwonding; maakt de kracht van het hart weer sterker.
Echinacea – uitputting van het immuunsysteem en de kern van je identiteit volgend op overweldigende gebeurtenissen of verwondingen; helpt om het spirituele en fysieke weer bij elkaar te brengen en opnieuw te ordenen tot een nieuw geheel.
Glassy Hyacinth – herstel van zeer diep verdriet en lijden; wanneer de ziel tot op de bodem is gegaan en opnieuw geboren moet worden.
Green Cross Gentian – voor intense gevoelens van wanhoop of verslagenheid; wanneer je relatie met de gemeenschap, je thuis of je lichaam opnieuw verbonden en gegrond moet worden; hernieuwde vastberadenheid om te dienen, te hopen en te geven.
Fireweed – stimuleert de feniksachtige krachten in de ziel; het vermogen om de “alchemistische as” te gebruiken als zaaigrond voor de nieuwe kracht van herstel en vitaliteit.
Five Flower Formula – de combinatie van Edward Bach voor hulp en ondersteuning voor lichaam en ziel; maakt kalm en stabiliseert bij tegenslagen, verwondingen en natuurrampen.

Essentiële oliën – de kalmerende en centrerende kwaliteiten van lavendel en hysop decumbens olie, samen met de beschermende en versterkende kwaliteiten van yarrow essentiële olie.

SACRED HEART


INTEGRATIE VAN DE KRACHT VAN HET HART & MEDEDOGEN IN RELATIES

Wanneer te gebruiken:
-Laat een relatie sterk ontwikkelen door te leren zowel te geven als te ontvangen met een levendige kracht vanuit het hart.
-Om te herstellen na scheiding en andere mislukte relaties, het hart toestaan een nieuwe manier van uitdrukken en nieuwe sociale vaardigheden te vinden.
-Als een algemeen elixer voor het hart om de relatie met personen die dicht bij je staan, zoals familie en vrienden, te verbeteren; zodat het hart werkt met eerlijkheid, integriteit en welgemeende zorg.
-Voor degenen die een duidelijke verzorgende verantwoordelijkheid hebben in hun professionele of persoonlijke leven; helpt het hart om zijn centrum van authentieke kracht en juiste begrenzing te vinden; bij de neiging om te lijden aan “vermoeidheid door bezorgdheid”.
-Herstelt de gezondheid van het hart, wanneer je te maken hebt met een ziekte, die met de spanning van het hart te maken heeft of een familiegeschiedenis met hartziektes; kan in de Self-Heal crème gemengd worden en op het borst/long gebied gemasseerd worden of gebruikt worden in combinatie met of afwisselend met Benediction olie.
-Tijdens moeilijke periodes in de puberteit en de jonge volwassenheid; wanneer je leert belangrijke relaties te vormen met anderen en de juiste grenzen te stellen.
-Om ouders en andere verzorgers te helpen om goede relaties te ontwikkelen met kinderen, door een kracht van het hart waardoor affectie en respect ontwikkeld kunnen worden.
-Om verzorgers van dieren te helpen te genieten van liefdevolle, hartelijke relaties en daarbij gezonde grenzen te handhaven en duidelijk te communiceren.

De Sacred Heart combinatie bestaat uit:
Bleeding Heart – op een goede manier omgaan met afstand en scheiding; versterkt de krachten van het hart als een relatie is geëindigd om welke reden dan ook; niet functionerende relaties, die je integriteit ondermijnen, beëindigen of verbeteren.
California Wild Rose – betrokkenheid in relaties; door problemen en moeilijkheden heen kunnen werken door het hogere ideaal van liefde in stand te houden; de transformatie van liefde van een romantische wens tot een levende kracht van daden en geven.
Centaury – kunnen dienen en liefhebben vanuit een bron van kracht en individualiteit; het gedrag veranderen om altijd maar te sussen, te verzoenen of te handelen in een relatie als iemand die alles maar toe-staat.
Holly – een belangrijke bloesem remedie voor de hoogste spirituele uitdrukking van liefde en mededogen; een middel tegen jaloezie, afgunst, wraakgevoelens en wantrouwen.
Pink Monkeyflower – kwetsbaarheid en vertrouwen in een relatie mogelijk maken; om een te verdedigende of waakzame houding in een relatie te genezen, die het gevolg is van eerdere kwetsingen, misbruik of schaamte.
Pink Yarrow – een liefdevolle verbinding met anderen terwijl je je grens en een goede emotionele verantwoordelijkheid handhaaft; herstelt de neiging om grenzeloos met anderen mee te leven; uitputting als gevolg van teveel emotionele betrokkenheid of wanneer je je niet met anderen kunt verbinden.
Quince – leiding geven met de kracht van het hart; leren om te functioneren in een relatie met de juiste autoriteit en transparantie om eerlijkheid, authenticiteit en individualiteit te ontwikkelen.

Essentiële oliën – de rozenolie die het hart versterkt en de beschermende en versterkende kwaliteiten van yarrow essentiële olie dragen bij aan deze combinatie.

© 2021 Bloesem Remedies Nederland  |  Kamer van Koophandel nr: 12023111  |  Privacy policy  |  Algemene Voorwaarden  |  Powered by 4ice Online Solutions