Kies uw bloesemremedie

Het is vaak moeilijk om vanuit de informatie een bloesemremedie uit te kiezen. Een eenvoudige en veilige manier om te beginnen met het uitzoeken van een bloesemremedie is via de afbeeldingen. Je kiest het mooiste en het minst mooie plaatje.

Je kunt hiervoor gebruik maken van de onderstaande foto's. (Dit kan uiteraard ook via de foto's in het boekje of met behulp van de kaartenset van Bloesem Remedies Nederland.)

Het mooiste plaatje

Zorg dat je de afbeeldingen voor je hebt. Sluit je ogen een moment, je opent ze weer en kiest het mooiste plaatje, de afbeelding die meteen je aandacht trekt. Deze mooiste afbeelding geeft je de informatie over het nieuwe, een nog te ontwikkelen kwaliteit in jezelf. Dat is wat je graag wilt bezitten.

Het minst mooie plaatje

Dan sluit je je ogen weer, waarna je de afbeelding kiest die je het minst mooi vindt. Deze afbeelding geeft je de informatie over wat je teveel doet in jezelf of over wat jou belemmert in je ontwikkeling. Ben je bijvoorbeeld druk in je hoofd en er komt een druk iemand binnen, dan wil je deze persoon het liefste zo snel mogelijk weg hebben. Het gelijke botst namelijk met elkaar. De door jou uitgekozen remedie laat je de tegenovergestelde kwaliteit ontwikkelen. Het tegenovergestelde van drukte is rust.

Als een melodietje

Het gebruik van een bloesemremedie is net als een melodietje. Door veel naar een melodie/liedje te luisteren, maak je het eigen. Door regelmatig een bloesemremedie in te nemen, breng je de kwaliteit naar binnen en maak je het eigen.

De mooiste en minst mooie gebruiken

Allereerst krijg je door je keuze inzicht in wat je kunt aanvullen en wat je teveel doet in jezelf. Je kunt dit gaan verinnerlijken door de beide bloesemremedies te gaan gebruiken.

Het gebruiken

De uitgezochte bloesemremedies kun je samen gebruiken vanuit een verdunning, het doseerflesje. Je neemt vanuit het voorraad- (stock)flesje 2 druppels en doet deze in het doseerflesje. Vanuit het doseerflesje neem je 3 tot 4 keer per dag 4 druppels onder de tong. Zie voor meer uitleg de pagina "gebruik".

Nieuw thema

Na een aantal weken van gebruik (4 tot 6 weken) zal je keuze voor de afbeeldingen veranderen. Dit betekent dat je de aanvulling in jezelf hebt gemaakt. Je kunt nu weer een nieuwe keuze maken en daarmee aan een volgend thema gaan werken.

HONDSDRAF
TROMPETKLIMMER
TEUNISBLOEM
ZIELENTROOST
BESCHERMING
HARTGESPAN
VINGERHOEDSKRUID
TERRA - (EERSTE HULP)
ZIELSVRIJHEID
SPIRITUELE PAD, HET
ENGEL- EN LEMURISCHE POORT
ZONNEBLOEM (Aardpeer)
DE PEER
PAPEGAAIEBLAD
ANIMAL FREEDOM
G.S.M. COMBINATIE
DIVINE LOVE
AARDE VORTEX MET WITTE ENGEL
ZIELSVREUGDE
KASTANJE INKTZWAM
MYCENA
WILDE BERTRAM
BEEMDKROON
REUZENSTROPHARIA
RODE BOSVOGELTJE
SLAAPMUTSJE
CEL-ENERGIE
KLEINE VILTINKTZWAM
DIVINE HEART
BOERENWORMKRUID
PAARSE DOVENETEL
WIJNRUIT
BOSRANK
JUDASPENNING
OERZIEL
LIVING STAR LIGHT.
YELLOW STAR TULIP
KINDER VORTEX
TERRA EXTRA - (EERSTE HULP)
INTEGRATIE COMBINATIE
DIVINE LIGHT
DIVINE ANGEL
ZUIVERING
KOMKOMMERKRUID
KLAPROOS
KLEIN STREEPZAAD
ORANJERODE STROPHARIA
ENGELWORTEL
BOLDERIK
SNEEUWKLOKJE
LIEFDE
VOGELMELK
GULDENROEDE
AARDE BESCHERMING
STINKENDE GOUWE
ZIELERUST
4 ELEMENTEN COMBINATIE
ZIELSCREATIE
ZIELSMANIFESTATIE
PEPERMUNT
REUZENBALSEMIEN
KRUIDJE-ROER-ME-NIET
DE AARDE-CREATIE
ENGELPOORT
ZIELSVEILIGHEID
WINTERGROEN
REGENBOOG
GROEPSZIEL
PURPLE FLOWER
4 PADDENSTOELEN COMBINATIE
ZIELS ONTPLOOIING
ZEVENBLAD