Kies uw bloesemremedie

Het is vaak moeilijk om vanuit de informatie een bloesemremedie uit te kiezen. Een eenvoudige en veilige manier om te beginnen met het uitzoeken van een bloesemremedie is via de afbeeldingen. Je kiest het mooiste en het minst mooie plaatje.

Je kunt hiervoor gebruik maken van de onderstaande foto's. (Dit kan uiteraard ook via de foto's in het boekje of met behulp van de kaartenset van Bloesem Remedies Nederland.)

Het mooiste plaatje

Zorg dat je de afbeeldingen voor je hebt. Sluit je ogen een moment, je opent ze weer en kiest het mooiste plaatje, de afbeelding die meteen je aandacht trekt. Deze mooiste afbeelding geeft je de informatie over het nieuwe, een nog te ontwikkelen kwaliteit in jezelf. Dat is wat je graag wilt bezitten.

Het minst mooie plaatje

Dan sluit je je ogen weer, waarna je de afbeelding kiest die je het minst mooi vindt. Deze afbeelding geeft je de informatie over wat je teveel doet in jezelf of over wat jou belemmert in je ontwikkeling. Ben je bijvoorbeeld druk in je hoofd en er komt een druk iemand binnen, dan wil je deze persoon het liefste zo snel mogelijk weg hebben. Het gelijke botst namelijk met elkaar. De door jou uitgekozen remedie laat je de tegenovergestelde kwaliteit ontwikkelen. Het tegenovergestelde van drukte is rust.

Als een melodietje

Het gebruik van een bloesemremedie is net als een melodietje. Door veel naar een melodie/liedje te luisteren, maak je het eigen. Door regelmatig een bloesemremedie in te nemen, breng je de kwaliteit naar binnen en maak je het eigen.

De mooiste en minst mooie gebruiken

Allereerst krijg je door je keuze inzicht in wat je kunt aanvullen en wat je teveel doet in jezelf. Je kunt dit gaan verinnerlijken door de beide bloesemremedies te gaan gebruiken.

Het gebruiken

De uitgezochte bloesemremedies kun je samen gebruiken vanuit een verdunning, het doseerflesje. Je neemt vanuit het voorraad- (stock)flesje 2 druppels en doet deze in het doseerflesje. Vanuit het doseerflesje neem je 3 tot 4 keer per dag 4 druppels onder de tong. Zie voor meer uitleg de pagina "gebruik".

Nieuw thema

Na een aantal weken van gebruik (4 tot 6 weken) zal je keuze voor de afbeeldingen veranderen. Dit betekent dat je de aanvulling in jezelf hebt gemaakt. Je kunt nu weer een nieuwe keuze maken en daarmee aan een volgend thema gaan werken.

RODE BOSVOGELTJE
DE PEER
OERZIEL
JUDASPENNING
BOLDERIK
ANIMAL FREEDOM
AARDE VORTEX MET WITTE ENGEL
ENGEL- EN LEMURISCHE POORT
TROMPETKLIMMER
HONDSDRAF
MYCENA
ZIELENTROOST
SPIRITUELE PAD, HET
WIJNRUIT
DIVINE ANGEL
YELLOW STAR TULIP
BEEMDKROON
ZIELSVREUGDE
DE AARDE-CREATIE
KINDER VORTEX
CEL-ENERGIE
KOMKOMMERKRUID
BOERENWORMKRUID
DIVINE LOVE
WINTERGROEN
TERRA EXTRA - (EERSTE HULP)
ORANJERODE STROPHARIA
4 ELEMENTEN COMBINATIE
KRUIDJE-ROER-ME-NIET
ZONNEBLOEM (Aardpeer)
WILDE BERTRAM
GULDENROEDE
BESCHERMING
ZIELSVEILIGHEID
TERRA - (EERSTE HULP)
PURPLE FLOWER
KLAPROOS
ZIELS ONTPLOOIING
KLEIN STREEPZAAD
ZIELSVRIJHEID
ENGELWORTEL
ZIELSCREATIE
STINKENDE GOUWE
G.S.M. COMBINATIE
PEPERMUNT
KASTANJE INKTZWAM
DIVINE HEART
KLEINE VILTINKTZWAM
ZIELERUST
LIVING STAR LIGHT.
REGENBOOG
DIVINE LIGHT
ZEVENBLAD
INTEGRATIE COMBINATIE
SLAAPMUTSJE
ZUIVERING
HARTGESPAN
AARDE BESCHERMING
VINGERHOEDSKRUID
ZIELSMANIFESTATIE
REUZENSTROPHARIA
VOGELMELK
4 PADDENSTOELEN COMBINATIE
ENGELPOORT
LIEFDE
REUZENBALSEMIEN
PAARSE DOVENETEL
SNEEUWKLOKJE
BOSRANK
PAPEGAAIEBLAD
GROEPSZIEL
TEUNISBLOEM