Klik hier om een beschrijving van uw praktijk toe te voegen


BLOESEMREMEDIES, CELZOUTEN, SPIRITUALITEIT EN HET CORONA VIRUS. 

Een artikel van Bram Zaalberg.

Klik hier voor de print versie (PDF)

Zou er een spirituele relatie zijn tussen het Corona virus en de lichamelijke klachten? En is er ook een relatie te ontdekken tussen de Schüssler celzouten en de klachten van het Corona virus?

Wanneer je naar de ziektebeelden kijkt, zijn er een aantal duidelijke overeenkomsten die alle zieke mensen hebben.
Kijk je naar de eerste lichte verschijnselen dan zie je het slijm, het snotteren en de vermindering van geur. Al deze klachten hebben in eerste instantie te maken met het Schüssler celzout nr. 8, de Natrium chloride. Dit mineraal zorgt ervoor dat alle biologische gifstoffen in het lichaam onschadelijk gemaakt en uitgescheiden kunnen worden. De Natrium chloride reguleert de vochthuishouding, is een belangrijke werkzame stof voor de slijmvliezen en reguleert ook de waterhuishouding in ons lichaam. Veel dorst of geen dorst is een teken dat je behoefte hebt aan dit mineraal.

Het geestelijke thema waar dit mineraal mee te maken heeft is teleurstelling en verstarring, wanneer je wordt overweldigd door je gevoel. Verstarren als een zoutpilaar, je gevoel niet meer kunnen laten stromen. Alles vasthouden en niets los kunnen laten. Van verdriet tot materiële zaken. Moeite hebben om verdriet en verlies te verwerken. Snel bedroefd zijn met depressieve gevoelens en gevoelens van eenzaamheid.


Het gevoel hebben dat je verloren gaat in de massa en het gevoel hebben er niet bij te horen. Hier kun je een thema zien van de ouderen en zwakkeren in de samenleving. Hebben de ouderen of zwakkeren nog eigenlijk wel een reden om te bestaan? Heeft deze groep nog wel de mogelijkheid om spiritueel te groeien en te ontwikkelen? Of is de persoon al vastgelopen en heeft de ziel al teveel pijn?

Het water is namelijk het element van beweging en het is de drager van het licht. Het zaadje dat je in de aarde plant zal niet ontkiemen wanneer je het geen water geeft. Het water zorgt voor de verbinding met je geest.
De geest en het lichaam hebben de longen als plaats waar ze integreren met elkaar. Het woord “lichaam” is ook uit een samensmelting van het gedeelte “lich” (= oud woord voor lijk) en “aam” (= oud woord voor adem).
Wanneer je last hebt van bovengenoemde emoties, zal het virus niet stoppen omdat er een tekort is aan de natrium chloride, de eerste afweer. Het zal zich juist verder verdiepen en naar de longen gaan. Dit is de plaats van de verbinding met de geest.

Let er wel op dat iemand genoeg energie heeft. Het is een belangrijk gegeven dat zonder energie geen herstel kan plaatsvinden. Je gaat tenslotte ook niet je huis opruimen wanneer je uitgeput bent. Het Schüssler energiemengsel van Sonnenmineral bevat naast de mineralen nr. 3, Ferrum phosphoricum, nr. 5, Kalium phosphoricum, en nr. 9, Natrium phosphoricum ook de nr. 8, de Natrium chloride. En ook de Kalium phosphoricum nr. 5 is een belangrijk mineraal, omdat het je immuunsysteem versterkt en het een belangrijk antiviraal middel is. Het middel om te gebruiken bij hoge koorts.
De longen zijn je verbinding met het spirituele. Lopen deze vol, dan heb je niet alleen het energiemengsel nodig, maar ook de nr. 4, de Kalium chloride, het middel voor de uitscheiding van chemische giffen. Een chronisch tekort aan Kalium chloride kan ertoe leiden dat het lichaam dit minerale zout uit de reserve gaat putten, namelijk de bronchiën.
De Kalium chloride is het hoofdmiddel dat wordt ingezet in de tweede fase van een ziekte, wanneer een ontsteking of een ziekte zich begint uit te breiden en wanneer het gevaar bestaat dat deze zich gaat vastzetten in het lichaam. Het heeft te maken met je zorgen om de toekomst.
Maar de Kalium chloride is, samen met nr. 7, nr. 8 en nr. 10, belangrijk bij elektromagnetische belasting. Wellicht is er toch een verband met de invloeden van de nieuwe 5G frequenties?
Is er veel vocht in de longen, dan de nr. 10 Natrium sulfuricum erbij doen en voor de totale versterking en verbetering van de longen nr. 24, Arsenum jodatum.

Kijk je naar het virus vanuit de bloesemremedies, dan zie je het ruimte thema: Iedereen moet zelfs verplicht ruimte nemen. Een bloesemremedie die hier speciaal op werkt is het Kruidje Roer me Niet. Wanneer je het gevoel hebt dat een ander te dichtbij komt en je geen ruimte meer hebt voor jezelf. Ze helpt met de verwerking van oude emotionele “deuken” die je hebt opgelopen. Ze geeft je veiligheid en bescherming. 

De Zonnebloem is belangrijk omdat deze te maken heeft met je manifestatie en het neerzetten van je dromen. Ze versterkt de zonnevlecht en helpt je om je eigen kracht te vinden. Ze geeft je kracht, vitaliteit en energie. Ze laat je, met plezier, dat doen wat je altijd al wilde doen. Ze geeft je daadkracht en laat je ondernemen. De Zonnebloem werkt indirect op de suikerhuishouding. Ook zie je het probleem van manifestatie bij degenen met diabetes, vandaar dat dit ook een risicogroep is met betrekking tot het virus.
De Zielsontplooiing geeft moed en daadkracht. Als je al een tijdje twijfelt en door steeds rationeel te denken geen verdere stappen wilt of durft te zetten, dan zorgt deze combinatie ervoor dat het gevoel zo gaat overheersen dat je niet anders meer kunt dan vooruitgaan. Ze zorgt ervoor dat je je eigen weg gaat.
De Reuzenbalsemien is belangrijk bij alle beperkingen, wanneer je je te snel aanpast aan anderen en de ergernissen en irritaties niet goed kunt uiten. Wanneer je te snel wilt groeien en je stoort aan de ander kunnen al dit soort ingeslikte emotionele irritaties de oorzaak zijn van benauwdheid en fysieke irritaties.


De Vogelmelk versterkt de verbinding met je hoger licht, ze brengt je in verbinding met wie je werkelijk bent, laat je luisteren naar jezelf en sterkt je bron van liefde, je unieke kwaliteiten en je universele kracht, waardoor verstorende invloeden uit de omgeving gemakkelijk losgelaten kunnen worden. Ze activeert de kracht om te herstellen, ook wanneer je uitgeput bent en opgebrand.
De Hondsdraf, is al bekend als kruid voor de longen, maar als bloesemremedie versterkt ze het vertrouwen in je zelf, onafhankelijk van waar je bent. Ze laat je groeien, ontwikkelen en uitbreiden en geeft je kracht en overvloed. Ze helpt je bij het opruimen van oude, niet begrepen emoties en laat je bewust worden van patronen in je gedrag, waar je geen zicht op hebt. Ze zorgt ervoor, dat je jezelf kunt laten zien en dat je jezelf belangrijk vindt.

De combinatie van deze zes beschreven bloesemremedies is de spirituele aanvulling die past bij de negatieve beweging van het virus. Ze laat je op weg gaan naar je eigen en unieke identiteit. Verander de problemen in de buitenwereld door het in evenwicht brengen van je binnenwereld.  

Je kunt zelf een doseercombinatie maken. Recept: Neem een leeg 30 ml. pipetflesje of een leeg 30 ml. flesje met een spraydopje, vul dit met bronwater. Daaraan voeg je de genoemde remedies met het aantal druppels toe: Kruidje Roer me Niet 8 druppels, daarbij de Zonnebloem 12 dr., de Zielsontplooiing 4 dr., de Reuzenbalsemien 4 dr., de Vogelmelk 6 dr. en de Hondsdraf 6 dr. Dit gebruik je 4 tot 6 x per dag 4 druppeltjes onder de tong of je sprayt dit over je heen of in je mond. En vergeet je vitamine C niet.

Bram Zaalberg

© 2020 Bloesem Remedies Nederland  |  Kamer van Koophandel nr: 12023111  |  Privacy policy  |  Algemene Voorwaarden  |  Powered by 4ice Online Solutions