Eucalyptus citriodora bio Grand Cru (Zitronen-Eukalyptus) Farfalla
De eucalyptus-citroen (citriodora) bomen, waarvan deze milde essentiële olie met zijn citroenfrisse, licht grasachtige noot afkomstig is, groeien tot 40 m hoog. Ze heeft niet veel gemeen met andere eucalyptusoliën. Het is verfrissend, verkwikkend bij vermoeidheid en bevordert ook de concentratie. Ideaal voor het zuiveren van de lucht in ruimtes.
Botanische naam: Eucalyptus citriodora
Druppels in 50 ml basis-/zaadolie: 5
Categorie ess. olië
Verfrissend- Verhelderend
Noot
HoofdnootHoofdnoot
Geurprofiel
Fris- Citroengeur / Citroenachtig- Mild- Reinigend
Kwaliteit
Biologisch- Dierproefvrij- Vegan- ECOCERT- Grand Cru
Methode
Destillatie
Plantendeel
Blad
Herkomst
Congo
Verkrijgbaar als
Enkelvoudige olie

Artikelnummer(s):
  • xxzitrebgc10 (10 ml)
€ 8,25
* Maximaal te bestellen aantal: 99

Gevarenklasse: Producten kunnen essentiële oliën bevatten. Essentiële oliën kunnen gevaren-, milieutekens en/of gevarencodes bevatten. Dit heeft niets met de kwaliteit van de olie te maken, maar zijn wettelijk verplicht omdat bepaalde oliën bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn.
Lees meer
Irriterend, sensibiliserend, schadelijkIrriterend, sensibiliserend, schadelijk
Gevaarlijk voor het aquatisch milieuGevaarlijk voor het aquatisch milieu

Belangrijk!

Gevaar. Veroorzaakt huidirritatie. Veroorzaakt ernstige oogirritatie. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen. Als medisch advies nodig is, houd dan het etiket bij de hand. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees alle instructies aandachtig en volg ze op. BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. Als huidirritatie of uitslag optreedt: een arts raadplegen. Inhoud/verpakking afvoeren in overeenstemming met de plaatselijke voorschriften. Bevat citronellal, citronellol, beta-pineen, alfa-pineen, limoneen.