Terug naar het overzicht
Essentiële oliën
Roos Perzisch bio Farfalla
De “Koningin der Bloemen”.
Er zijn 30 biologische rozen nodig voor één druppel van deze kostbare essentiële olie!
Geur: bloemig, vrouwelijk, mysterieus, zoet, warm.
Effect: afrodisiacum, harmoniserend, verwennerij.
Gebruik: aromaverzorging, cosmetica, parfum.
Helpt bij: stemmingswisselingen, verdriet, zorgen, droge huid.
Zorgt voor: emotionele stabiliteit, egale huid, een open hart.

Deze prachtige rozen olie komt uit de provincie Kerman in het Zuiden van Iran. Daar worden Damastrozen door honderden kleine boeren geteeld op de hellingen van het Lalehzar-gebergte op een hoogte van 2000-3000 meter boven de zeespiegel en in de vallei gedistilleerd door de coöperatie. De coöperatie heeft naam gemaakt omdat de rozenteelt de boeren een reëel inkomen kan garanderen ter vervanging van de papaverteelt die zij vroeger beoefenden. De boeren delen ook in de winst van de rozendistilleerderij. Een leuke anekdote: de brij van bloemblaadjes die ontstaat bij de distillatie van rozen en die vroeger een afvalproduct was, wordt in baksteenvormen geperst en in de zon gedroogd en gebruikt als rozenbakstenen voor verwarming. De "koningin der bloemen". Voor één druppel van deze kostbare essentiële olie zijn 30 rozen nodig!
Botanische naam: Rosa damascena
Druppels in 50 ml basis-/zaadolie: 1
Categorie ess. olië
Harmoniserend- Verbetert de stemming- Joy of life
Noot
HartnootHartnoot
Geurprofiel
Warm- Zwaar- Rozengeur / Roosachtig- Vol- Vrouwelijk
Kwaliteit
Biologisch- Dierproefvrij- Vegan- ECOCERT- Soil Assoc. GB
Methode
Destillatie
Plantendeel
Bloem
Herkomst
Iran
Verkrijgbaar als
Enkelvoudige olie

Artikelnummer(s):
  • xxrosepb1 (1 ml)
  • xxrosepb5 (5 ml)
Vanaf € 46,85
* Maximaal te bestellen aantal: 99

Gevarenklasse: Producten kunnen essentiële oliën bevatten. Essentiële oliën kunnen gevaren-, milieutekens en/of gevarencodes bevatten. Dit heeft niets met de kwaliteit van de olie te maken, maar zijn wettelijk verplicht omdat bepaalde oliën bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn.
Lees meer
CorrosiefCorrosief
Irriterend, sensibiliserend, schadelijkIrriterend, sensibiliserend, schadelijk
Lange termijn gezondheids-gevaarlijkLange termijn gezondheids-gevaarlijk

Belangrijk!

Gevaar. Veroorzaakt huidirritatie. Veroorzaakt ernstig oogletsel. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terechtkomt. Verdacht van het veroorzaken van genetische defecten. Verdacht van het veroorzaken van kanker. Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige werking. Als medisch advies nodig is, houd dan het etiket bij de hand. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees alle instructies aandachtig en volg ze op. NA INSLIKKEN: onmiddellijk een ANTIGIFCENTRUM/arts raadplegen. GEEN braken opwekken. BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. Verwijder indien mogelijk contactlenzen. Ga door met spoelen. Inhoud/verpakking afvoeren in overeenstemming met de plaatselijke voorschriften. Bevat geraniol, eugenol, neral, linalool.