Terug naar het overzicht
Essentiële oliën
Roos Perzisch 10% (90% Jojoba olie) bio Farfalla
Geur: bloemig, vrouwelijk, mysterieus, zoet, warm, afrodisiacum, harmoniserend, rustgevend.
Gebruik: aromatherapie, cosmetica, parfum.
Helpt: stemmingswisselingen, verdriet, pijn, droge huid.
Biedt: emotionele stabiliteit, soepele huid, open je hart.

Deze prachtige rozen olie komt uit de provincie Kerman in het Zuiden van Iran. Daar worden Damastrozen door honderden kleine boeren geteeld op de hellingen van het Lalehzar-gebergte op een hoogte van 2000-3000 meter boven de zeespiegel en in de vallei gedistilleerd door de coöperatie. De coöperatie heeft naam gemaakt omdat de rozenteelt de boeren een reëel inkomen kan garanderen ter vervanging van de papaverteelt die zij vroeger beoefenden. De boeren delen ook in de winst van de rozendistilleerderij. Een leuke anekdote: de brij van bloemblaadjes die ontstaat bij de distillatie van rozen en die vroeger een afvalproduct was, wordt in baksteenvormen geperst en in de zon gedroogd en gebruikt als rozenbakstenen voor verwarming. De "koningin der bloemen". Voor één druppel van deze kostbare essentiële olie zijn 30 rozen nodig!
Botanische naam: Rosa damascena
Ingrediënten / INCI lijst: 95 Jojoba* , 10% Rosa damascena*. * Organic
Categorie ess. olië
Harmoniserend- Verbetert de stemming- Joy of life
Noot
HartnootHartnoot
Geurprofiel
Warm- Zwaar- Rozengeur / Roosachtig- Vol
Kwaliteit
Biologisch- Dierproefvrij- Vegan- ECOCERT- Soil Assoc. GB
Methode
Destillatie
Plantendeel
Bloem
Herkomst
Iran
Verkrijgbaar als
Enkelvoudige olie

Artikelnummer(s):
  • xxrosepb10jo (5 ml)
€ 26,00
* Maximaal te bestellen aantal: 99

Gevarenklasse: Producten kunnen essentiële oliën bevatten. Essentiële oliën kunnen gevaren-, milieutekens en/of gevarencodes bevatten. Dit heeft niets met de kwaliteit van de olie te maken, maar zijn wettelijk verplicht omdat bepaalde oliën bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn.
Lees meer
Irriterend, sensibiliserend, schadelijkIrriterend, sensibiliserend, schadelijk

Belangrijk!

Gevaar. Veroorzaakt ernstige oogirritatie. Kan allergische huidreacties veroorzaken. Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige werking. Als medisch advies nodig is, houd dan de productverpakking of het etiket bij de hand. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees het etiket voor gebruik. BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. Gooi de inhoud weg in overeenstemming met de lokale regelgeving. Bevat citronellol, geraniol, farnesol, eugenol, alfa-pineen.