Terug naar het overzicht
Essentiële oliën
Sandelhout (Australië) bio Grand Cru Farfalla
Het oudste parfum ter wereld - al meer dan 60.000 jaar gebruiken de inheemse bewoners van de Australische Gibson-woestijn het in het wild groeiende woestijnhout: als wierook voor spirituele rituelen en religieuze ceremonies, om lichaam en geest te kalmeren en voor medicinale doeleinden. De essentiële olie van Australische sandelhout (Santalum spicatum) betovert met haar zachte, balsemachtige en licht houtachtige geur, die iets intenser is dan die van Santalum austrocaledonicum. Dankzij het hoge gehalte aan sesquiterpenolen, met name santalol, is het zeer huidvriendelijk en voedend. Dankzij deze ingrediënten heeft het versterkende eigenschappen voor het lichaamseigen afweersysteem en is het een zinvolle, heilzame metgezel in de koudere maanden van het jaar. Op psychologisch vlak is het balancerend en stemmingsverhogend, helpt het bij angst- en stresssymptomen en ondersteunt het een goede nachtrust. Het Grand Cru Project is opgezet in samenwerking met de inheemse gemeenschappen van de Australische Centrale Woestijn en geeft voorrang aan hun waardering als ware hoeders van het land en de inheemse rijkdommen. Het is een winnaar van de Evenaarsprijs 2019 van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties. Het is ook de eerste Sandelhoutolie die wij in biologische kwaliteit kunnen aanbieden.
Botanische naam: Santalum spicatum
Druppels in 50 ml basis-/zaadolie: 4
Categorie ess. olië
Geeft evenwicht- Verwarmend- Inspirerend- Comfort
Noot
Hart-basisnoot
Geurprofiel
Warm- Houtgeur / Houtachtig- Balsemgeur / Balsemachtig- Voor meditatie
Kwaliteit
Biologisch- Dierproefvrij- Vegan- Grand Cru
Methode
Destillatie
Plantendeel
Hout
Herkomst
Australië
Verkrijgbaar als
Enkelvoudige olie

Artikelnummer(s):
  • xxsandabgc (5 ml)
€ 52,10
* Maximaal te bestellen aantal: 99

Gevarenklasse: Producten kunnen essentiële oliën bevatten. Essentiële oliën kunnen gevaren-, milieutekens en/of gevarencodes bevatten. Dit heeft niets met de kwaliteit van de olie te maken, maar zijn wettelijk verplicht omdat bepaalde oliën bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn.
Lees meer
Irriterend, sensibiliserend, schadelijkIrriterend, sensibiliserend, schadelijk
Gevaarlijk voor het aquatisch milieuGevaarlijk voor het aquatisch milieu

Belangrijk!

Gevaar. Veroorzaakt huidirritatie. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen. Als medisch advies nodig is, houd dan de productverpakking of het etiket bij de hand. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees alle instructies aandachtig en volg ze op. Als huidirritatie of uitslag optreedt: een arts raadplegen. Inhoud/verpakking afvoeren in overeenstemming met de plaatselijke voorschriften.