Terug naar het overzicht
Essentiële oliën
Bergamotmunt bio Farfalla
Verfrissend, verhelderend, balancerend.
Geur: fris citroenachtig, licht scherp met een zachte muntnoot De essentiële olie van bergamotmunt is verrassend zacht, heeft een verfrissende en motiverende werking, verheft de stemming en wordt ook beschouwd als een "beschermende geur". Het helpt ook bij mentale / emotionele dieptepunten en angsten. De olie wordt ook vaak gebruikt als saunageur in de winter. De olie heeft vergelijkbare ingrediënten als lavendel en kan als vervanger worden gebruikt voor wie niet van de geur van lavendel houdt. In vergelijking met andere muntsoorten bevat bergamotmunt geen menthol en is daarom ook geschikt voor kinderen.
Botanische naam: Mentha citrata
Categorie ess. olië
Ontspannend- Verfrissend- Verhelderend- Gently relaxed
Noot
HoofdnootHoofdnoot
Geurprofiel
Zacht- Fris- Citrusgeur / Citrusachtig
Kwaliteit
Biologisch- Dierproefvrij- Vegan- ECOCERT
Methode
Destillatie
Plantendeel
Kruid
Herkomst
India
Verkrijgbaar als
Enkelvoudige olie

Artikelnummer(s):
  • xxbergmob (5 ml)
€ 9,25

Gevarenklasse: Producten kunnen essentiële oliën bevatten. Essentiële oliën kunnen gevaren-, milieutekens en/of gevarencodes bevatten. Dit heeft niets met de kwaliteit van de olie te maken, maar zijn wettelijk verplicht omdat bepaalde oliën bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn.
Lees meer
Irriterend, sensibiliserend, schadelijkIrriterend, sensibiliserend, schadelijk

Belangrijk!

Gevaar. Veroorzaakt huidirritatie. Veroorzaakt ernstige oogirritatie. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige werking. Als medisch advies nodig is, houd dan het etiket bij de hand. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees alle instructies aandachtig en volg ze op. BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. Indien mogelijk contactlenzen verwijderen.Ga door met spoelen. Als huidirritatie of uitslag optreedt: een arts raadplegen. Inhoud/verpakking afvoeren in overeenstemming met de plaatselijke voorschriften. Bevat linalol, linalylacetaat, limoneen, geranial.