Klik hier om een beschrijving van uw praktijk toe te voegen


Zoeken
 Zoeken

Categorieën

Nieuwe producten
Aanbiedingen
Aanbiedingen boeken
Alvito
Aromatherapie & Natuurlijke cosmetica Bekijk subcategorieen
Bioprotect
Bloesemremedies Bekijk subcategorieen
Boeken/Kaarten/CD Bekijk subcategorieen
Brandt Kaarsen
CMO Producten
Consult pakket
Japanse wierook Bekijk subcategorieen
Jentschura Bekijk subcategorieen
Medihemp/True Hemp/Hemplife/Vetrihemp CBD Bekijk subcategorieen
Novacare
Overige producten & toebehoren Bekijk subcategorieen
Primavera Bekijk subcategorieen
Sante Natuur Cosmetica
Schussler celzoutproducten van Adler Pharma Bekijk subcategorieen
Schussler celzoutproducten van Sonnenmineral Bekijk subcategorieen
Schussler Natuurlijke Cosmetica
Seagull waterzuiveraars
Urtekram Lichaamsverzorging
Voedingssupplementen Bekijk subcategorieen
McS-complex
Nutalis
Vitals
Water vitalisers
Zechsal Bekijk subcategorieen
Zeolith-Klinoptilolith
  Vitals

Terug naar het overzicht


Vitals Elke Dag Sport 90 tabletten
Vitals Elke Dag Sport 90 tabletten

Vitals Elke Dag Sport 90 tabletten

Elke Dag Sport is dé multi voor (top)sporters. Voor iedereen die serieus met sport bezig is, is het heel belangrijk te weten wat je binnenkrijgt. Welke ingrediënten zitten er in je eten, wat zijn de voedingswaarden, maar óók: wat is de samenstelling en kwaliteit van de voedingssupplementen die je neemt. En minstens zo belangrijk is te weten wat je niet binnenkrijgt. Je wilt geen ongewenste stoffen binnenkrijgen en niets te maken hebben met doping. Daarom worden de producten van Vitals gecontroleerd op contaminanten en elke batch van Elke Dag Sport wordt getest op de afwezigheid van dopinggerelateerde stoffen. Dit gebeurt volgens het NZVT-systeem.1

Elke Dag Sport heeft exact dezelfde samenstelling als Elke Dag Tabletten, de meest populaire multi van Vitals. Het enige verschil is de naam en dat elke batch van Elke Dag Sport volgens het NZVT-systeem wordt gecontroleerd op doping en gecertificeerd wordt.

Elke Dag Sport is een één-per-dag multi in tabletvorm, geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar. Het is een zorgvuldig ontworpen multi met essentiële vitaminen, mineralen en bijzondere toevoegingen, uitermate geschikt als aanvulling op de dagelijkse voeding van sporters. Bij de samenstelling is zoveel mogelijk gekozen voor goed opneembare stoffen en verbindingsvormen, in de juiste verhoudingen en met de meest optimale doseringen. Hierbij zijn uiteraard keuzes gemaakt, want er past maar een beperkte hoeveelheid in een tablet. Elke Dag Sport zal de vergelijking met andere sportmulti’s glansrijk doorstaan.

1 Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) is en samenwerkingsovereenkomst tussen de Dopingautoriteit, NOC*NSF en de brancheorganisatie Natuur- en gezondheidsproducten Nederland. Dit systeem biedt de grootst mogelijke zekerheid dat gecertificeerde voedingssupplementen geen dopinggeduide stoffen bevatten. Voor meer informatie zie www.antidoping.nl/NZVT.

Waarom is de samenstelling goed voor sporters?
De samenstelling is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten, afgestemd op actuele gegevens aangaande de voedingsstatus van volwassenen in Nederland en de optimale innamehoeveelheden per nutriënt. Het vormt een brede aanvulling op de voeding, met ruime maar verantwoorde doseringen. Voor sporters zijn de volgende ingrediënten extra interessant:

Relatief hoge doseringen calcium en magnesium
Ideaal voor sporters: de multi bevat relatief hoge doseringen calcium (150 mg) en magnesium (100 mg). Calcium en magnesium spelen een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het energiemetabolisme, en ondersteunen zo het energieniveau. Magnesium maakt bijvoorbeeld onderdeel uit van het Magnesium-ATP-complex en is nodig om energie vrij te maken uit ATP (energiedrager in de cellen). Ze zijn ook betrokken bij de prikkeloverdracht in de zenuwen, wat van belang is voor de normale werking en samentrekkingen van spieren, waaronder de hartspier. Sterke botten worden ook in stand gehouden door calcium en magnesium. Magnesium kan bovendien helpen bij vermoeidheid of vermoeide spieren, en kan bij geestelijke inspanning bijdragen om helder te denken en mentaal scherp te zijn.

B-vitaminen in optimale vormen en doseringen
Elke Dag Sport bevat ruime maar verantwoorde hoeveelheden B-vitaminen. Daarbij is goed gekeken naar de dagelijkse behoeftes en gemiddelde innames van de gemiddelde volwassen Nederlander. Hierbij is ook rekening gehouden met de mate waarin het lichaam in staat is om de verschillende B-vitaminen om te zetten, de laatste wetenschappelijke inzichten over doseringen en de veilige bovengrenzen. Het bevat bovendien de biologisch actieve vormen van vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat), B6 (pyridoxal-5’-fosfaat), B12 (methyl- en adenosylcobalamine) en foliumzuur (5-methyltetrahydrofolaat glucosaminezout). Dit zijn de vormen zoals ze door het lichaam worden gebruikt en onderzoek laat zien dat deze een hogere biologische beschikbaarheid hebben in het lichaam.

B-vitaminen zijn belangrijk voor sporters. Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12 en biotine zijn betrokken bij de energiestofwisseling en ondersteunen zo het energieniveau. Vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en folaat kunnen helpen bij vermoeidheid. Vitamine B1 is goed voor het hart. Vitamine B6, B12 en folaat spelen een rol bij het goed functioneren van het immuunsysteem. Vitamine B1, B3, B6, B12, biotine en folaat ondersteunen het concentratievermogen.

Riante vitamine D-dosering uit plantaardige bron
In Elke Dag Sport zit een ruime dosering van 25 mcg vitamine D3 (cholecalciferol). Deze vorm is veel effectiever dan vitamine D2 (ergocalciferol) in het verhogen van de vitamine D-spiegel. Bovendien wordt gebruik gemaakt van plantaardige vitamine D3 (Vitamin D3V®), verkregen uit algen, en niet uit schapenwolvet (zoals verreweg de meeste vitamine D3-producten).

Vitamine D heeft veel functies in het lichaam; wetenschappers hebben receptoren voor vitamine D aangetroffen in meer dan 30 verschillende typen weefsels en organen, waaronder afweercellen, spieren en botten. Voor de spieren betekent dit bijvoorbeeld een bevordering van de aanmaak van eiwitten in de spieren, wat belangrijk is voor de functie ervan.

Vitamine K1 en K2
Elke Dag Sport bevat vitamine K1 en een hoge dosering K2. Vitamine K1 wordt hoofdzakelijk door de lever opgenomen en zorgt met name voor activering van stollingsfactoren, terwijl vitamine K2 een grotere biologische beschikbaarheid heeft, veel meer over de lichaamsweefsels wordt verdeeld en mede daardoor effectiever is in het activeren van andere vitamine K-afhankelijke enzymen zoals osteocalcine en MGP. Deze zorgen er onder andere voor dat calcium goed opgenomen wordt en op de juiste plek terechtkomt, namelijk in de botten.

IJzer (bisglycinaat)
IJzer draagt bij aan de aanmaak van hemoglobine in de rode bloedcellen. Hiermee speelt het een rol bij het zuurstoftransport in het lichaam. Daarnaast is het als co-factor betrokken bij het elektronentransport in de mitochondriën, die essentieel zijn voor de productie van cellulaire energie in de vorm van ATP. Op deze manier is ijzer belangrijk voor het energiemetabolisme en het ondersteunen van het energieniveau. Het kan dan ook helpen bij de vermindering van vermoeidheid. Belangrijk voor sporters.

Uniek: relatief hoge dosering choline
In Elke Dag Sport zit maar liefst 85 mg choline. Een belangrijke stof voor sporters, want het maakt deel uit van acetylcholine, een neurotransmitter die betrokken is bij de prikkeloverdracht en onder andere betrokken is bij spiercontracties. Daarnaast vormt het als onderdeel van fosfolipiden (fosfatidylcholine en sfingomyeline) een belangrijke component van de celmembranen, en draagt het bij aan een goede vetstofwisseling.

Ruime dosering vitamine C
Elke Dag Sport bevat een mooi ruime dosering van 160 mg vitamine C uit magnesiumascorbaat. Vitamine C draagt bij aan de goede werking van het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. En het kan helpen om vermoeidheid te verminderen en bijdragen aan fitheid.

Aangevuld met Q10
Q10 is een stof die het lichaam zelf aanmaakt maar ook uit de voeding haalt. Het komt voor in de mitochondriën, de energiecentrales van de cellen. Onder bepaalde omstandigheden kan de lichaamseigen synthese van Q10 onvoldoende zijn om de bestaande behoefte te dekken, en wordt de inname uit voeding belangrijker. Vandaar dat Q10 als een (semi-)essentiële voedingsstof wordt beschouwd.

Toegestane gezondheidsclaims:
vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine, vitamine C, calcium, magnesium, ijzer, jodium, koper en mangaan ondersteunen het energieniveau
vitamine B2, B3, B5, B6, B12, folaat, vitamine C, magnesium en ijzer kunnen helpen bij vermoeidheid
vitamine A, B6, B12, folaat, vitamine C, D, ijzer, koper, selenium en zink hebben een positieve invloed op het immuunsysteem
vitamie B2, C, E, koper, mangaan, selenium en zink beschermen de cellen tegen oxidatieve schade
vitamine B1, B2, B3, B6, B12, biotine, vitamine C, calcium, magnesium, jodium, en koper ondersteunen het zenuwstelsel
ijzer, jodium en zink dragen bij tot een normale cognitieve functie
vitamine B1, B3, B6, B12, biotine, folaat, vitamine C en magnesium ondersteunen mentale functies (zoals concentratievermogen en geheugen) en de gemoedstoestand
vitamine B5 en folaat dragen bij aan de weerstand tegen stress
vitamine A, B2 en zink zijn goed voor het gezichtsvermogen
vitamine C, D, K, calcium, mangaan en zink zijn goed voor de botten
vitamine K draagt bij aan de opname van calcium in de botten
vitamine K is nodig voor het normale verloop van de bloedstolling
vitamine C, D en calcium zijn goed voor de conditie van de tanden
biotine, selenium en zink zijn goed voor de conditie van het haar
koper draagt bij tot een normale pigmentatie van de huid en het haar
vitamine A, B2, B3, C, biotine, jodium en zink zijn goed voor de conditie van de huid
selenium en zink zijn goed voor de conditie van de nagels
jodium en selenium ondersteunen een normale werking van de schildklier
vitamine D, calcium, en magnesium ondersteunen de spierwerking
vitamine B1 draagt bij tot de normale werking van het hart
calcium en magnesium spelen een rol bij de aanmaak van cellen en weefsels
calcium ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering
magnesium helpt bij het opbouwen van eiwitten in het lichaam
magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalans
choline draagt bij tot een normaal homocysteïnemetabolisme
choline draagt bij aan het behoud van de structuur van celmembranen en een normaal lipidenmetabolisme

Samenstelling per tablet:
(dagdosering)% RI*Bètacaroteen (uit Dunaliella salina)1,8 mg
(is omgerekend naar vitamine A 300 mcg- %RI = 37,5%)

Vitamine A (retinylacetaat) 300 mcg
%RI = 37,5%

Vitamine B1 (thiamine-HCL) 4,4 mg
%RI = 400%

Vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat 4,2 mg
%RI = 300%

Vitamine B3 (niacinamide) 24 mg
%RI = 150%

Vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat) -18 mg
%RI = 300%

Vitamine B6 (pyridoxal-5’-fosfaat) 3,5 mg
%RI = 250%

Folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®) 200 mcg
%RI = 100%

Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine) 20 mcg
%RI = 800%

Biotine 75 mcg
%RI = 150

Choline (bitartraat, VitaCholine®) 85 mg


Vitamine C (magnesiumascorbaat) 160 mg
%RI = 200%

Vitamine D3 (vegan, Vitamin D3V®) 25 mcg
%RI = 500%

Vitamine E (natuurlijk, d-alfatocoferylwaterstofsuccinaat 54 ie) 36 mg-TE
%RI = 300%

Gemengde tocoferolen (bèta, gamma, delta) 10 mg
-

Vitamine K1 (fytomenadion)37,5 mcg
%RI = 50%

Vitamine K2 (menaquinon-7, K2VITAL® DELTA) -75 mcg
%RI = 100%

Calcium (carbonaat o.a. uit rode alg, Aquamin® Calcium,) 150 mg
%RI = 19%

IJzer (bisglycinaat, Ferrochel®, TRAACS®) 7 mg
%RI = 50%

Jodium (kaliumjodide) 75 mcg
%RI = 50%

Koper (bisglycinaat, TRAACS®) 250 mcg
%RI = 25%

Magnesium (hydroxide uit zeewater, Aquamin® Magnesium, magnesiumascorbaat) 100 mg
%RI = 27%

Mangaan (bisglycinaat, TRAACS®) 1 mg
%RI = 50%

Molybdeen (natriummolybdaat)25 mcg
%RI = 50%

Selenium (L-selenomethionine)58 mcg
%RI = 105%

Zink (bisglycinaat, TRAACS®) 5 mg
%RI = 50%

Citrusbioflavonoïdencomplex20 mg
-

Luteïne (uit Tagetes erecta) 5 mg
-

Zeaxanthine (uit Tagetes erecta) 1 mg
-

Meso-zeaxanthine (uit Tagetes erecta)5 mg
-

Q10 (natuurlijk, ubiquinon) 40 mg
-

RI = Referentie-inname

Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis. VitaCholine® is een geregistreerd handelsmerk van Balchem Corporation.

Vitamin D3V®is een geregistreerd handelsmerk van ProTecNutra Ltd.

K2VITAL® DELTA is een geregistreerd handelsmerk van Kappa Bioscience.

Aquamin® is een geregistreerd handelsmerk van Marigot Ltd.

Ferrochel® en TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) zijn geregistreerde handelsmerken van Albion Minerals.

Ingrediënten:
Mineralen, vulstof (microkristallijne cellulose), vitaminen, cholinebitartraat, co-enzym Q10, antiklontermiddelen (siliciumdioxide, magnesiumstearaat), citrusbioflavonoïdencomplex, gemengde tocoferolen, luteïne, meso-zeaxanthine, glansmiddelen (hydroxypropylmethylcellulose, glycerol, hydroxypropylcellulose), Dunaliella salina, zeaxanthine.

Bevat geen:
Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gebruik:
1 tablet per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.
Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 mcg vitamine D per dagdosering).

tablet
Let op:
De vitamine K in dit product maakt het niet geschikt bij gelijktijdig gebruik van coumarinederivaten (antistollingsmiddelen zoals acenocoumarol en fenprocoumon). Deze geneesmiddelen worden ook wel vitamine K-antagonisten genoemd en hun effectiviteit wordt verminderd door inname van vitamine K uit voeding en supplementen.
€ 49,95
Aantal:    
Bestellen


U kunt enkel een review plaatsen als u bent ingelogd.


0 reviews over
Vitals Elke Dag Sport 90 tabletten


Winkelwagen

U heeft momenteel geen artikelen in uw winkelwagen.

Inloggen

Email:

Wachtwoord:
Nog geen klant?
Klik hier om te registreren.


Wachtwoord vergeten?

Informatie

Bestelproces
Service en Garantie
Bezorging
Retourneren
Betaalmethoden
Privacy policy (AVG)

© 2021 Bloesem Remedies Nederland  |  Kamer van Koophandel nr: 12023111  |  Privacy policy  |  Algemene Voorwaarden  |  Powered by 4ice Online Solutions