Terug naar het overzicht
Voedingssupplementen
 © Vitals
 © Vitals
Borageolie Biologisch 100 softgels Vitals
De boragebloem (Borago officinalis), of ook wel bernagie of komkommerkruid genoemd, is een gekend keukenkruid met blauwe bloemen, afkomstig van de landen rond de Middellandse Zee en door de eeuwen heen verspreid over heel Europa en Noord-Amerika.
Borageolie is rijk aan gammalinoleenzuur (GLA). GLA is een vrij zeldzaam vetzuur, dat van nature voorkomt in zaden van de teunisbloem, borage en zwarte bessen. In kleine hoeveelheden zit het onder andere ook in zonnebloem- en sesamolie. Het lichaam kan het ook zelf aanmaken uit linolzuur. Stoffen die helpen bij deze omzetting zijn vitamine B6, vitamine C, vitamine E, selenium, zink en magnesium.

De borageolie van Vitals wordt gewonnen uit de biologische zaden van de borage door middel van koude persing, waarbij geen chemicaliën gebruikt worden, voor optimaal behoud van de nutritionele waarde van het product.

Biologisch
De actieve ingrediënten van biologische voedingssupplementen zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Er worden o.a. geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.

Samenstelling per softgel (dagdosering):
Borageolie (uit biologisch geteelde bernagiezaden) 500 mg
waarvan Gammalinoleenzuur (GLA) 100 mg

Hulpstoffen:
Glycerine, gezuiverd water, tocoferolrijk extract, biologische varkensgelatine.

Bevat geen:
Gluten, soja, lactose, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en vrij van GMO.

Gebruik:
1-3 softgels per dag bij een (vetbevattende) maaltijd of zoals geadviseerd.
€ 27,95
* Maximaal te bestellen aantal: 2
* Maximaal te bestellen aantal: 2