Terug naar het overzicht
Yoga / mindfulness / meditatie
 © Driehoek
 © Driehoek
Yoga Body, Buddha Mind, Cyndi Lee (Driehoek)
Je begint vol goede moed aan een serie yoga-oefeningen waarbij je probeert je hoofd naar je knieën te brengen en het gevoel hebt dat je hamstrings bijna scheuren. Je zit met gekruiste benen te mediteren, maar je merkt dat de spanning in je wervelkolom steeds groter wordt, dat je knieën pijn doen en dat je alleen maar aan het avondeten kunt denken. Je voelt je na een yogales heerlijk, maar dan zit iemand je dwars en snauw je hem af. Met yoga kunnen we ons lichaam positief veranderen, maar als onze geest nog steeds onrustig is door onderliggende lagen van spanning en angst, is onze gezondheid verre van optimaal.

In dit boek wordt uitgelegd hoe je tegelijkertijd helderheid van geest en kracht in je lichaam kunt ontwikkelen. De Boeddha heeft gezegd: ‘Ontwikkel positieve eigenschappen en verminder negatieve emoties. Dat is de weg naar verlichting.’ Yogameesters zeggen: ‘Versterk je lichaam, maak het soepeler en verenig het met de geest.’ Als je ooit yoga hebt gedaan, dan weet je dat het niet eenvoudig is om dit tweeledige advies op te volgen.
Yoga Body, Buddha Mind is het eerste boek waarin door slechts één methode lichaam en geest zich tegelijkertijd kunnen ontwikkelen. Cyndi Lee, een van de beroemdste yogadocenten van de Verenigde Staten, maakt ons deelgenoot van haar jarenlange ervaring als praktiserend, Tibetaans boeddhiste. In dit boek presenteert ze eenvoudige reeksen meditatie- en yogaoefeningen voor kersverse beginnelingen, maar ook gevorderde yogi’s en yogadocenten komen aan hun trekken.
Cyndi Lee is leerling van Gelek Rinpoche en doceert hatha yoga. Voordat ze het inmiddels beroemde OM Yoga Center in hartje Manhattan oprichtte, was Cyndi al ruim twintig jaar internationaal actief als yogadocente. Ze is de bedenkster van de reeks OM Yoga in a Box, een bestseller, en geeft yogalessen in zowel het OM Yoga Center in New York City als in East Hampton, New York, en leidt overal ter wereld yoga- en meditatieretraites.
€ 22,75
* Maximaal te bestellen aantal: 1
* Maximaal te bestellen aantal: 1