Terug naar het overzicht
Esoterie en spiritualiteit
 © Driehoek
 © Driehoek
De adelaar in zijn vlucht, J. Krishnamurti (Driehoek)
De adelaar laat in zijn vlucht geen spoor na, de man van de wetenschap wel. Als we het probleem van de vrijheid onderzoeken, hebben we niet alleen de wetenschappelijke benadering nodig, maar ook de vlucht van de adelaar, die geen spoor achterlaat.

Krishnamurti scheert in dit boek, zoals een adelaar in zijn vlucht, van de ene Europese hoofdstad naar de andere. Hij bezocht Londen, Amsterdam en Parijs om er toespraken te houden, waarna hij in het tweede deel van dit boek voor een reeks indringende dialogen neerstrijkt in het Zwitserse Saanen. De toespraken gaan over menselijke problemen als angst, geweld, verdeeldheid en het openen van een venster een venster dat door meditatie uitzicht biedt op een leven van vrijheid, liefde en innerlijke rust.
Jiddu Krishnamurti (1895-1986) werd in Zuid-India geboren en groeide op in Engeland. Gedurende meer dan zestig jaar reisde hij de hele wereld af om toespraken te houden. Met geen andere bedoeling dan mensen geheel en onvoorwaardelijk vrij te maken van elke theorie of geloof, van iedere leer, dogma of autoriteit, inclusief die van hemzelf.

De schoonheid van de vrijheid ligt daarin, dat het geen spoor achterlaat.
€ 19,25
* Maximaal te bestellen aantal: 1
* Maximaal te bestellen aantal: 1
In mijn winkelwagen 
Op verlanglijstje