Terug naar het overzicht
Esoterie en spiritualiteit
 © AnkhHermes
 © AnkhHermesoude druk waren de goden kosmonauten? © ankhhermes
Aanbieding
Waren de goden kosmonauten, Erich von Däniken (Ankhhermes) (oude druk)
Waren goden kosmonauten, Erich von Däniken.

Dit is de eenendertigste druk van Waren de goden kosmonauten? Het geeft al aan dat het hier gaat om een klassiek boek.

In een boeiend relaas toont Von Däniken aan dat de aarde in het verre verleden bezoek uit de ruimte gehad heeft en dat deze kosmonauten verschillende culturen sterk beïnvloed hebben.

Er zijn nog sporen van lanceerplaatsen; Er zijn afbeeldingen in grotten en op stenen tafels; Er zijn mythen en sagen over deze 'goden', en hun afstammelingen, de halfgoden, enzovoort. Er zijn beschrijvingen in de bijbel (o.a. Ezechiël I en waar sprake is van Mozes' Ark des Verbonds), in de Mahabharata en in het Gilgamesh epos. Er zijn gebouwen of ruïnes, waarvan de bouw alleen maar mogelijk was als deze 'primitieve culturen' over andere hulpmiddelen dan alleen maar bijlen, hamers, touwen en mankracht beschikten, en er zijn sporen die er op wijzen dat al eerder atoomexplosies op aarde hebben plaatsgehad. Er zijn duizenden jaren oude zeekaarten, waar niet alleen Amerika maar ook de bergen van de Zuidpool onder de ijskap op staan.

Prof. dr. Fred L. Polak stelt in zijn voorwoord, dat we ons zeer kritisch ten opzichte van dit boek moeten opstellen, maar dat we ons niet voor de feiten mogen afsluiten. 'Von Däniken stelt weliswaar gedurfde, maar dwingende vragen, die van de zijde der officiële wetenschap aandacht en beantwoording verdienen.'

Die gedurfde ideeën zullen ook voor sceptische geesten een bijzonder stimulerende functie vervullen.

Na zijn laatste reizen naar Moskou, Zuid Amerika en Indië schreef Von Däniken dit tweede boek waarin hij zijn in 'Waren de goden kosmonauten' zo explosief naar voren gebrachte these van het bezoek van vreemde kosmonauten aan onze planeet met nieuwe argumenten en nieuwe bronnen nogmaals tracht te bewijzen.

Von Däniken heeft daarbij de nieuwste ontdekkingen der biologie en chirurgie betrokkken evenals de gedeeltelijk nog geheime ontdekkingen van de interstellaire ruimtevaart.

De lezer zal zich verbazen dat vele in 'Waren de goden kosmonauten' nog als utopie aangeduide mogelijkheden sinds het verschijnen van dit eerste boek in laboratoria al geverifieerd werden.

Met de auteur gaat de lezer op onderzoek naar de sporen van ons verleden die tenslotte alleen de weg 'terug naar de sterren' wijzen.

Het is weer een boek dat met hartstocht werd geschreven en waarin Von Däniken geen blad voor de mond neemt: een uitdaging aan iedereen die nog geen vertroebelde kijk heeft op het schijnbaar onverklaarbare.
van € 23,50 voor € 19,98
* Maximaal te bestellen aantal: 2
* Maximaal te bestellen aantal: 2