© Primavera
 © Primavera
Nieuw
Oral comfort lip gel bio Primavera
Lippen worden vaak gezien als symbool van sensualiteit. De reden hiervoor is dat de lippen als tastorgaan bijzonder gevoelig zijn en aangenaam zacht aanvoelen. De lippen bestaan uit 3-5 cellagen, in tegenstelling tot de huid van het gezicht, dat in totaal uit 16 cellagen staan bestaat. Daarbij hebben de lippen geen zweet- of talgklieren en geen beschermende haarlaag. Hierdoor kunnen de lippen erg gevoelig zijn, vooral door de invloed van de zon, de wind en overige weersinvloeden. Als stressvolle periodes op het werk of een verkoudheid het immuunsysteem verzwakt, kunnen er pijnlijke irritaties aan de lippen optreden.
De lip gel is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van de geïrriteerde lippen. De gel vormt een beschermend en verkoelend laagje dat de lippen intens verzacht. Het verlicht ook jeuk, tintelingen en spanning, terwijl het herstel wordt ondersteunt.

Werkzame bestanddelen:
Citroenmelisse hydrolaat: werkt rustgevend en ondersteunt het herstel van de huid bij irritatie van de lippen.

Zoethoutwortelextract: beschermt en regenereert de huid.

Essentiële olie van kruizemunt: geeft een aangename verkoelende frisheid, vooral bij een strak gevoel.

Essentiële olie van cisteroos: antibacterieel, kalmerend, wondgenezend, samentrekkend. Verwarmt de ziel, versterkt de persoonlijkheid en geeft balans.

Aloë Vera: werkt verkoelend en verzacht de huid bij jeuk. Geeft vocht aan de gestreste huid.

Zink PCA: veel huidenzymen vertrouwen op zink als centraal element. Niet het element zink werkt, maar de zinkionen, welke voorkomen in zouten en zinkverbindingen. Als antioxidant beschermt zink PCA tegen de afbraak van collageen door UV stralen en ondersteunt de vochthuishouding.

Sorbitol: dit product wordt verkregen uit de vruchten van de lijsterbes. Op de huid kan Sorbitol watermoleculen op het oppervlak vasthouden en houdt het de huid vochtig.

Gebruik: bij acute irritaties direct op de lip aanbrengen. Kan meerdere keren per dag worden aangebracht. Vanuit een hygiënisch oogpunt kunt u de gel op een wattenstaafje aanbrengen en vervolgens op de lippen te deppen.

INCI:
Water (Aqua), Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Water,* org, Alcohol* org, Sorbitol, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum)**, Anthemis Nobilis Flower Oil* org, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil* org, Cistus Ladaniferus Oil* org, Aloe Barbadensis Leaf Juice* org, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract* org, Glycerin* org, Dipotassium Glycyrrhizate, Zinc PCA, Limonene**, Eugenol**, Linalool**, Citral**

* org = gecontroleerde biologische teelt
** natuurlijk bestanddeel 100% natuurzuivere essentiële olie

Artikelnummer(s):
  • 21320 (10 ml)
€ 12,90