© Obelisk
 © Obelisk © Obelisk
Kinderen in deze Overgangstijd, Purnima Zweers (Obelisk)
Gebaseerd op waardevolle oude kennis en inzichten van leermeesters uit Oosterse en Westerse traditie, biedt dit boek tevens veel praktische suggesties voor thuis en op school.

Het overgangstijdperk waar we ons momenteel in bevinden, brengt met zich mee dat we grote veranderingen waarnemen op allerlei gebied. Dit alles heeft ook consequenties voor opvoeding en onderwijs. Veel van de nieuwe generatie kinderen hebben bijzondere gaven en talenten. Ze zijn geboren met een hoog bewustzijn en hebben een belangrijke taak te vervullen tijdens de overgang naar een nieuwe tijd. Een meer individueel gerichte, holistische benadering van onderwijs gebaseerd op universele basisprincipes past beter bij deze nieuwetijdskinderen en bij onze huidige multiculturele samenleving. Een integrale holistische opvoeding waarbij alle aspecten van de persoonlijkheid ontwikkeld worden (lichaam, geest èn ziel) is de basis voor een harmonieus bestaan. Het is belangrijk dat kinderen niet alleen kennis vergaren over de buitenwereld maar ook over hun binnenwereld. In het moderne onderwijs ligt de nadruk op intellectuele ontwikkeling. Kinderen worden klaargestoomd om mee te kunnen draaien in een maatschappij waar carrière maken en een materialistische levenshouding de norm lijken te zijn. Het is met name in deze tijd uiterst belangrijk dat ook de hartkwaliteit wordt aangesproken en ontwikkeld en kinderen zowel thuis als op school een zekere mate van geestelijk voedsel ontvangen. Als kinderen weten wie ze zijn, kennis hebben over hun ware aard en levensdoel, zal dit hen de nodige houvast geven om zich staande te houden binnen een maatschappij die steeds gecompliceerder wordt. Wat wij de kinderen van vandaag meegeven zal de wereld van morgen ten goede komen.

Purnima Zweers is opgeleid als maatschappelijk werkster, leerkracht basis onderwijs en senioren Coach. Sinds begin zeventiger jaren reist ze regelmatig naar India. Ze maakte vele pelgrimstochten en studeerde er onder andere yoga en Advaita Vedanta. Ervaringen en ontmoetingen in India, hebben haar universele visie op opvoeding en onderwijs sterk beïnvloed. Veel van de opgedane ideeën heeft ze kunnen toepassen in haar werk met kinderen.

‘In een tijd waarin sprake is van zoveel ont(w)aarding en geweld, van grote en ingrijpende transformaties, is het goed om stil te staan bij de vraag wat we onze kinderen willen aanreiken. De auteur laat op heldere wijze zien dat opvoeding te maken heeft met het ontdekken van ons ware zijn en heeft dit gebeuren belicht vanuit verschillende tradities zonder in de valkuil terecht te komen van voorkeur voor één systeem. Haar boek nodigt uit tot nadenken, tot dialoog.’- Marcel Messing

€ 25,99
* Maximaal te bestellen aantal: 1
* Maximaal te bestellen aantal: 1