Wat kun je verwachten?

Er zijn veel verschillende reacties bij het gebruik van bloesemremedies. Sommige mensen melden onmiddellijke, waarneembare en erg voelbare resultaten. Anderen schijnen weinig tot geen verschillen te bemerken en kunnen slechts kleine veranderingen bespeuren in het zich goed voelen in mentaal-emotionele problemen na een lange tijd.

De reactie van de meeste mensen op de remedies ligt ergens tussen deze twee uitersten. Speciaal wanneer de remedies gebruikt worden voor veranderingen in het innerlijk, is het aannemelijk dat je ze niet op een erg directe manier kunt ervaren. Je kunt beter het effect van de bloesemremedies over een langere periode bekijken en af en toe de tekst nog eens lezen van de remedies die je gedurende die tijd hebt gebruikt. Dan kun je veel makkelijker de subtiele veranderingen waarnemen. Dit kan zijn een verandering in de manier waarop je handelt, hoe je naar jezelf en naar anderen kijkt en hoe je reële veranderingen opmerkt ten aanzien van "je (fysiek) goed voelen" of "je goed in je vel voelen".

Daarom zijn bloesemremedies zo veilig en tegelijktertijd toch zo buitengewoon effectief. Hun actie is niet biochemisch, maar innerlijk vibrerend.

Eerder dan het bewustzijn te bedekken of te overstelpen, werken de remedies op een zachte manier samen met jouw bewustzijn. Ze werken niet door je gedrag van buitenaf te veranderen, maar ze wekken met trilliingen je vrijheid om van binnenuit veranderingen te bewerkstelligen en om de diepste archetypische beelden in het bewustzijn te brengen, die al in de geest aanwezig waren.