Over PRIMAVERA

PRIMAVERA is een van de partners van Bloesem Remedies Nederland, waarmee wij al jarenlang samenwerken. PRIMAVERA streeft ernaar om mensen te ondersteunen om hun gezondheid en welbevinden te bevorderen door middel van natuurzuivere plantenkracht in de hoogste en zuiverste kwaliteit. PRIMAVERA vergroot en ontwikkelt voortdurend haar levendige kennis en geeft deze onophoudelijk door aan medewerkers, partners en klanten. Bij PRIMAVERA handelt men in harmonie met mens en natuur - volkomen duurzaam, eerlijk en respectvol. Het bedrijf is van oorsprong Duits en gevestigd in Oy-Mittelberg.
Bloesem Remedies Nederland draagt als distributeur van PRIMAVERA hun filosofie en visie uit, leidt therapeuten, winkels en schoonheidsspecialisten op in het werken met de PRIMAVERA producten en zorgt voor de volledige informatievoorziening en verkoop in Nederland. Op de website www.primaveralife.nl vind je online de uitgebreide informatie over PRIMAVERA. U kunt daar ook producten kiezen, waarbij uw bestelling automatisch behandeld wordt door de webwinkel van Bloesem Remedies Nederland.

De PRIMAVERA filosofie

PRIMAVERA - Een krachtig geheel van geur, licht en vreugde.
Through the natural healing power of precious plant oils we enhance the highest quality of life in balance with nature and humankind.

Onze missie

“Als oprichters van PRIMAVERA hebben we er onze levensmissie van gemaakt om natuurlijke producten van uitmuntende kwaliteit te ontwikkelen in een verantwoorde omgang met de natuur en deze duurzaam te produceren. Achter al onze beslissingen schuilt de gedachte dat pure en onvervalste natuur perfecte balans en evenwicht geeft. PRIMAVERA gaat daarom zorgvuldig en respectvol om met de hulpbronnen van de aarde. ”

Ute Leube en Kurt Ludwig Nübling, PRIMAVERA-oprichters

 

Onze principes

 1. Een verantwoorde omgang met mensen, natuur en milieu is een vereiste bij het nemen van alle beslissingen.
 2. Onze dagelijkse drijfveer is om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. We behandelen ze respectvol, met waardering en hartelijkheid en hechten veel waarde aan deskundig advies.
 3. Met onze zorgvuldig vervaardigde producten willen we bijdragen aan meer levensvreugde in het leven van onze klanten. Ons doel is dat ze inspireren tot een gezonde levensstijl.
 4. Wij verbinden ons ertoe om alleen producten van de hoogst mogelijke kwaliteit en zuiverheid te verkopen. De ontwikkeling van ecologische teeltprojecten en eerlijke handel is vanaf het begin altijd een zaak geweest die ons na aan het hart ligt en wordt door ons actief gepromoot.
 5. We delen onze jarenlange, gekwalificeerde en levendige kennis met elkaar en met al onze zakenpartners.
 6. PRIMAVERA wordt gedragen door de beleving en passie van haar medewerkers. Hiervoor creëren we een bijzondere werkomgeving.
 7. Onze interne en externe samenwerkingsverbanden zijn gebaseerd op duidelijke en eerlijke afspraken en contracten.
 8. Met vooruitziende blik, moed en oplossingsgerichtheid gaan we als team de groeiende uitdagingen aan.
 9. Wederzijds vertrouwen en respect zijn essentiële voorwaarden voor het realiseren van onze bedrijfsfilosofie en onze bedrijfsdoelstellingen. We zijn er voortdurend mee bezig.

Maak kennis met PRIMAVERA in het onderstaande filmpje (kies indien gewenst bij "instellingen" voor Nederlandse ondertiteling).

Het natuurparadijs van PRIMAVERA

Het streven naar duurzaamheid is terug te zien in het gebouw van PRIMAVERA in Oy-Mittelberg. De vormen van het gebouw zijn afgeleid van de natuur. Het gebouw ligt harmonieus in het heuvelachtige Allgäu. 
Het PRIMAVERA natuurparadijs is door innovatieve tuinarchitectuur ontstaan en bevat meer dan 38.000 biologische kruiden en geneeskrachtige planten. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door middel van warte terugwinning, infrarood verwarming, lucht-warmtewisselaars en fotovoltaïsche zonne-energie. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. De perfecte symbiose van schoonheid en voordelen voor het milieu is terug te vinden in het groene dak. Dit groene dak reguleert de temperatuur in het gebouw, filtert het regenwater en vormt zo een nieuwe leefomgeving voor bijen, vlinders en overige dieren.

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid

Het doel van PRIMAVERA is voor de toekomstige generaties een leefbare wereld achter te laten. Dit is vanaf dag één het streven geweest. 
Dit begint bij de manier waarop PRIMAVERA samenwerkt met de bioteelt partners bij de inwinning en verwerking van de planten. De voltooiing vindt plaats in het eigen gebouw, dat volgens ecologische en energetische principes is gebouwd.
PRIMAVERA is ervan overtuigd dat, mits er een blijvende samenwerking is tussen de mens en de natuur, dit zijn vruchten afwerpt. Vele bioteelt partners uit de hele wereld leveren al sinds het begin van PRIMAVERA de essentiële oliën. Deze ecologische teeltprojecten zijn het hart van het werkt van PRIMAVERA. De teeltpartners delen met PRIMAVERA de visie om het ecologische evenwicht van onze aarde te behouden.

Enkele bioteelt partners uitgelicht:

Roos uit het imposante Taurus-gebergte
Al meer dan 30 jaar produceren 42 boeren exclusief voor PRIMAVERA de beste rozenolie en rozenhydrolaat van de bloemen van de roos (Rosa Damascena). De rozen moeten 's morgens vroeg tussen 5 en 9 uur met de hand geplukt worden. De bloem is dan nog gesloten en het oliegehalte is dan het grootst. Er zijn 3500 - 5000 kg bloemen nodig voor 1 kg essentiële rozenolie. Een kostbare schat.

Helicryse van het eiland Corsica
De bioteelt partner uit Corsica, Essences Naturelle Corses, levert al vele jaren zowel helicryse- en rozemarijnolie, als helicryse- en hamamelishydrolaat in Demeter kwaliteit. Tevens is deze partner gespecialiseerd in het extraheren van vanille, honing en cacao.

Lemongrass uit Bhutan
Dit land van de "Donder-draken" is de thuisbasis van de lemongrass olie, die de frisheid van de Himalaya weerspiegelt. De coöperatie BioBhutan oogst dit aromatische gras met een sikkel. De oogst wordt ter plaatse gedestileerd in kleine mobiele destilleerderijen.

Citrusoliën uit het zonnige Sicilië
De coöperatie Salamita levert sinds 1987 aromatische biologische citrusolie, die geteeld wordt volgens Demeter richtlijnen. Sicilië is met haar milde klimaat, vruchtbare vulkanische bodem en lange zonnedagen bijzonder geschikt voor het verbouwen van citroenen en andere citrusvruchten. De essentiële olie van de citrus wordt verkregen door koude persing in plaats van destillatie.

Fairtrade

Respect voor de natuur en de mens
Ethisch zakendoen en coöperatieve samenwerking met onze partners vormen een integraal onderdeel van de filosofie van ons bedrijf. Al onze zakelijke relaties zijn gebaseerd op respect, integriteit en vertrouwen. In elk van onze relaties verrijkt PRIMAVERA onze partner met zowel onmiddellijke beloningen als met de vaardigheden en kennis die toekomstige duurzaamheid zullen bieden. 

Fairtrade betekent voor ons:

 • Langdurige relaties
  We streven naar langdurige relaties met al onze producenten, teeltpartners en coöperaties. 
 • Gegarandeerde afname
  We ondersteunen jonge coöperaties en teeltprojecten, we garanderen de aankoop en verbinden ons aan langetermijncontracten die bijdragen aan hun autonomie en onafhankelijkheid. 
 • Eerlijke afspraken
  De inkoopprijzen worden gezamenlijk bepaald op basis van productiekosten en de marktsituatie.  
 • Opleiding & advies
  We ondersteunen onze productiepartners stap voor stap bij de ontwikkeling van kwaliteitsoliën door middel van training en advies. 
 • Rechtstreeks & transparant
  We kopen de meeste essentiële oliën en plantaardige grondstoffen rechtstreeks bij de producent, waardoor een transparante en groene toeleveringsketen ontstaat.

Ecologisch evenwicht

Duurzame verpakking
Duurzaamheid, respect voor de natuur en de mens houdt niet op bij het product zelf maar wordt doorgevoerd tot en met de verpakking. Bij de ontwikkeling van het ontwerp van onze verpakkingen zorgen we ervoor dat onze beslissingen gebruiksvriendelijk en esthetisch zijn en dat we de natuurlijke hulpbronnen van de aarde beschermen:

 • Geen "omdoos"
  Momenteel heeft 81% van ons assortiment geen omdoos nodig. Als gevolg hiervan werden in 2019 tot 60 bomen of 26,8 ton CO2 bespaard. De overige producten hebben vanwege hun kleine formaat een omdoos nodig voor het aanbrengen van de nodige informatie of vanwege speciale transportbescherming.
 • Duurzaam papier & eco druk-inkten
  We gebruiken gerecycled papier of alternatief papier van gecertificeerde, duurzame bosbouw (FSC-gecertificeerde cellulose), op voorwaarde dat een kartonnen doos nodig is voor producten en voor brochures. Voor het printen gebruiken we mineraalolievrije drukinkten.
 • Recyclebaar glas en scherven
  Recyclebaarheid is een belangrijk criterium. 88% van het volledige assortiment wordt afgevuld in recyclebare glazen flessen en potten. Het glas kan worden gerecycled zonder groot verlies aan zuiverheid of kwaliteit. Daarnaast bestaan ​​de glazen flessen van 5 en 10 ml momenteel voor maar liefst 45% uit gerecycled materiaal (oude scherven).
 • Kunststof met een hoog recyclingsgehalte
  De tubes voor lichaams- en gezichtsverzorging zijn gemaakt van 47% PCR-plastic (post-consumer gerecycled). Bij de proefsets ligt het percentage bij de kunststof flesjes op 75%.

Onze doelstelling
Een hoog aandeel gerecycled materiaal in het basismateriaal zorgt voor een positieve energiebalans voor glas, plastic of papier. Onze doelen zijn zowel om de recycleerbaarheid van onze verpakkingen voortdurend te verbeteren als het recyclingpercentage gestaag te verhogen.

Lees alles over PRIMAVERA en haar producten op de website www.primaveralife.nl. Wanneer u producten kiest op deze site, komt u automatisch in de webwinkel van Bloesem Remedies Nederland, die alle bestellingen voor PRIMAVERA producten verwerkt.