Momenteel is het erg druk bij de bezorgdiensten.
Met name bij leveringen direct na het weekend en rondom de feestdagen zoals Hemelvaartsdag en Pinksteren dient u rekening te houden met een iets langere levertijd. Excuus voor het ongemak.

Onderstaand een overzicht van de openingstijden rondom de komende feestdagen

HEMELVAARTSDAG 13 MEI
Op deze dag is het kantoor van Bloesem Remedies Nederland gesloten.
Bestellingen van 12 mei ná 13.00 uur en van 13 mei worden op vrijdag 14 mei verzonden.
Winkel De 3Vrouwen is eveneens gesloten op deze dag.

PINKSTEREN 23 & 24 MEI
Op maandag 24 mei (2e Pinksterdag) is Bloesem Remedies Nederland gesloten. Bestellingen die geplaatst worden op vrijdag 22 mei vóór 13.00 worden dezelfde dag nog verzonden. Bestellingen ná 13.00 uur en de bestellingen op zaterdag, zondag en maandag worden verzonden op dinsdag 25 mei.
Winkel De3Vrouwen is altijd op maandag gesloten, dus ook op 2e Pinksterdag.

Met vriendelijke groet,

Team Bloesem Remedies Nederland en De 3Vrouwen

 

 

Klik hier om een beschrijving van uw praktijk toe te voegen


Kwaliteit celzouten

Originele brief van Schüssler waarin te zien is dat celzouten door Dr. Schüssler gewoon bij de apotheek werden besteld en dat er geen aparte soorten celzouten bestaan. Het belangrijkste is dat ze verwreven zijn.Vertaling brief:

Original-Brief Dr. Schüsslers vom 11. Januar 1873:
Zum besseren Verständnis hier eine weitgehende "Übersetzung":

Oldenburg

Geehrter Herr Marggraf!

Ich wünsche folgende Arzneien.

1/2 Unze Kali phos 3, 1/2 Unze Kali chloratum 3, 1/2 Unze Natr. phosphoricum 3, 1/2 Unze
Calcarea phos 6: alles in Verreibungen

(Beschreibung der erforderlichen Chlorkalium- Verbindung folgt)

Die Natron, Kali-und Magnesiapräparate, welche ich im letzten halben Jahre von Ihnen
erhalten habe, sind von wunderbar rascher Wirkung. Ich werde hoffentlich noch in diesem
Jahre zu beweisen imstande sein, dass man mit Kalk, Natron, Kali, Magnesia und Eisen in
ihren Verbindungen mit Phosphorsäure, Schwefelsäure und Chlor sämtliche Krankheiten,
welche überhaupt heilbar sind, auf dem kürzesten Wege auskurieren kann.
Herzlichst SchüsslerHomeopathische middelen, celzouten en magnesiumstearaat.

Er zijn 2 soorten Schüssler celzouten. De ene soort wordt gemaakt via de gangbare homeopathische manier met verdunnen en schudden. Een mineraal wordt verdund en geschud en daarna weer verdund en geschud tot aan de juiste verdunning dit is dan b.v. een D6 of D 12 enz. Deze mineralen werken volgens de wet van de homeopathie.

De celzouten van Schüssler moesten op advies van Dr. Schüssler niet worden opgelost en niet worden geschud, omdat de celzouten anders niet op de juiste manier zouden werken. Hij liet zijn celzouten door verschillende apothekers samenstellen. Zie ook de originele brief van Schüssler.
Later is zijn bereidingswijze van de celzouten wettelijk vastgelegd in het homeopathische handboek en in het Arzneibuch (veel celzouten komen uit Duitsland en Oostenrijk). In Duitsland vallen de celzouten onder de homeopathie en worden verkocht in de apotheken maar zonder recept, ze zijn vrij verkrijgbaar voor iedereen.

Bij het maken van de celzouten worden de mineralen verwreven met lactose waarbij er geen schudden (verhogen van trilling) aan te pas komt. De verwreven middelen werken niet volgens de wet van Homeopathie, ze werken als een aanvullend middel en zijn geen prikkel middel. Door de verdunning met het verwrijven is het mineraal dusdanig verkleind dat het direct door de cel kan worden opgenomen en daar (in de cel) gaat aanvullen wat er te kort is.
Wanneer je een geschud middel gebruikt geeft deze een prikkel en opent als het ware de deur van de cel (een elektrische impuls), wanneer er echter tekorten zijn kan door de prikkel niets in werking worden gezet omdat er niets is. Ook kan een gezond persoon juist de bij het homeopathische middel horende klachten krijgen.

De Schüssler mineralen, die verwreven zijn, werken niet volgens het homeopathische principe. Als er niets aan te vullen valt gaat de celzout er gewoon weer uit en geeft het geen prikkel. Het zijn lichaamseigen stoffen.

Met de voedsel en waren autoriteit hebben we regelmatig overleg gehad en doordat deze op een andere methode zijn gemaakt vallen ze onder de noemer voedingssupplementen. Ze vullen de tekorten aan. Het zijn dan ook beslist geen Homeopathische geneesmiddelen. In Nederland is er afgesproken dat er op het etiket niet vermeld wordt dat het homeopathische middelen zijn om verwarring te voorkomen.


Wij hebben de etiketten conform de eisen van de voedsel en warenautoriteit gemaakt.

Bram Zaalberg.

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND
POSTBUS 6139
5960 AC HORST
TEL: 077-3987826
FAX: 077-3987827
e-mail: info@bloesemremedies.com

Winkel:
De 3Vrouwen
St. Jansstraat 5
Horst - Meterik
Tel: 077 - 3526885
www.de3vrouwen.nl

© 2021 Bloesem Remedies Nederland  |  Kamer van Koophandel nr: 12023111  |  Privacy policy  |  Algemene Voorwaarden  |  Powered by 4ice Online Solutions